Pellejönsar i USA

USA är landet som aldrig upphör att fascinera mig, där finns allt från felgängade korkskruvar till dito människor. Idag berättar DN om en tok-religiös och militant sekt som kallas Hutaree-milisen, och snabbt som ögat kollade jag upp vad man kunde hitta på Youtube om detta sällskap.

DN: ”Nio medlemmar av en radikal kristen milis i USA åtalas för att ha planerat krig mot myndigheterna. En organisation som kartlägger hatbrott uppger att antalet sådana grupper nästan trefaldigades från 2008 till 2009. Gruppen Colonial Christian Republic har enligt åtalet, som offentliggjordes på måndagen, planerat dels att mörda poliser i delstaten Michigan, dels att ta till väpnad kamp mot regeringen. Enligt åklagarmyndigheten har gruppen, som kallas Hutaree-milisen, betraktat enskilda poliser som den federala regeringens ”fotsoldater” och därmed som fiender. Den bedömningen har även gällt andra som inte delat gruppens världsbild och planer på en ny världsordning.”

Det råder knappast några tveksamheter om att detta är en kristen fundamentalistisk terrorgrupp, men det som förvånar mig mest är att de får hållas.1 Det har sannolikt att göra med de amerikanska rättigheterna att beväpna sig, att ingripa mot dessa är ett brott mot konstitutionen. Jag undrar i mitt stilla sinne vad som skulle hända om vi hade en liknande grupp i Sverige. Säters sjukhus och Kumlabunkern är mitt tips och ingen av kvinna född skulle gråta när Säpo tillsammans med

polisens alla insatsstyrkor buntade ihop gänget för vidare transport till diverse vårdinrättningar.

Men som sagt, Sverige är inte USA. Den som vill se mer videofilm producerad av denna grupp erbjuds ett stort urval på Youtube…

intressant Tags : , , , , , , , , ex dn hd ab svd t

 1. Aftonbladet uppger att de har gripits nu []

  10 comments for “Pellejönsar i USA

 1. nature
  30 mars, 2010 at 07:35

  Ja jag säger och de …
  Förundras ofta över våra daglig uttryck, så som till exempel tok-religiös? Vad är det för skillnad på en hjärnspöke och ett ”vanligt” spöke; samt vad är det för skillnad på religiös och tok-religiös?

 2. 30 mars, 2010 at 08:27

  Inte mycket som skrämmer mig så mycket som extremt religiösa grupper som detta, det kommer bli en intressant framtid när de faktiskt gör slag i saken och startar sitt egna kristna heliga krig… religion gör de konstigaste saker med människor.

 3. Michael
  30 mars, 2010 at 09:01

  Jo det blir fler och fler sådana grupper sant.
  Motståndsrörelsen tar form på olika sätt, alla trötta på alla lögner.
  Detta är inget isolerat utan något helt globalt.
  Det är konsekvenserna av att man icensätter svarta flagg operationer utan slut.
  Folk får till slut nog och då tar det form såhär.
  Finns ett helt drös av sådana grupper på youtube om man letar runt.

 4. Kurt
  30 mars, 2010 at 09:06

  Jag ser ju ingen större skillnad på denna terrorgrupp och större delen av den svenska jägarkåren. I båda fallen rör det sig om extremt konservativa grupper som inte respekterar lagar utan i stället skapar sitt eget universum.

 5. 30 mars, 2010 at 11:18

  Tro inte för en sekund att dessa människor är tokiga.
  Det är rationella och tänkande varelser som alla andra.

  Religionen är bara ett enkelt sätt att fösa sina får dit man vill, ett sätt att försvara orättvisor och att försvara den bestående uppdelningen av mark och egendomar Det är ett staket för att stänga ute på samma sätt som verkliga staket runt enskild egendom.

  När inte orden räcker till så tar man fram vapen. så enkelt är det.

  KAS

 6. Mr.T
  30 mars, 2010 at 12:13

  Detta är ingen terrorgrupp, massmedia och FBI vill att ni skall uppfatta dessa som en sådan, och dom lyckas !!
  Jag har ju förvarnat dig Jinge om att detta skulle ske, eller hur..

  En delstatsmilis är som vårat egna hemvärn skillnaden är att denna grupp även skall försvara befolkningen mot en tyrannisk regering och tack vare bland annat den politik som både Obama men även Bush för och fört så är landet på väg åt det tyranniska hållet, det räcker att t.e.x. läsa sektion 802 i Patriot act..

  Dessutom så skulle det inte förvåna mig om det finns en FBI-tjallare inom gruppen som fått medlemmarna att börja prata om offensivt våld emot stat/regering, exakt detta hände under 80-90-talet.

  Detta är bara början, har tidigare nämt MIAC rapporten där det står skrivet att t.o.m. sittande kongressledmöter anses som fiender/terrorister..

  Exempel:

  http://www.foxnews.com/politics/2009/03/23/fusion-centers-expand-criteria-identify-militia-members/

  ”If you’re an anti-abortion activist, or if you display political paraphernalia supporting a third-party candidate or a certain Republican member of Congress, if you possess subversive literature, you very well might be a member of a domestic paramilitary group.

  That’s according to ”The Modern Militia Movement,” a report by the Missouri Information Analysis Center (MIAC), a government collective that identifies the warning signs of potential domestic terrorists for law enforcement communities.

  Due to the current economical and political situation, a lush environment for militia activity has been created,” the Feb. 20 report reads. ”Unemployment rates are high, as well as costs of living expenses. Additionally, President Elect Barrack [sic] Obama is seen as tight on gun control and many extremists fear that he will enact firearms confiscations.”

  • 30 mars, 2010 at 12:22

   Jag har ju förvarnat dig Jinge om att detta skulle ske, eller hur..

   Va??

   Jag får runt femtio mail om dagen, plus ibland över hundra kommentarer på bloggen. Från och med nu är det nog dags att rödmarkera sådant som man vill ”förvarna” mig om… :-P

 7. kalle kula
  30 mars, 2010 at 13:30

  MR. T är ute och cyklar

  Nationalgardet har den roll som närmast kan liknas vid hemvärnet. Yeomen eller militagrupperingar var en temporär styrka som rekryterades från bönderna av en etablerad regering för att möta ett specifikt hot från en UTOMstående fara. Dessa tomtar var terrorister som ville driva en egen linje.

  Jag har bott i USA och det finns en folklig linje som går ut på att om du vill springa runt i skogen och leka krig så är väl det ditt problem så länge du inte skadar någon annan. Det finns dock delar av landet där befolkningen har svårt att acceptera en (nåja) sekulär regering.

  På gott och ont är USA väldigt heterogent.

 8. Mr.T
  30 mars, 2010 at 22:13

  Jinge, läs mina kommentarer i en av dina tidigare bloggningar som du gjorde för 10 dagar sedan.. Är man synsk eller?

  http://jinge.se/politik/tarek-mehanna-forfoljd-av-fbi.htm#comments

  Nationalgardet har ett mer nationellt ansvar, det hör man ju på namnet, dessutom står dessa under presidentens kommando. Militias ursprung var att skydda delstaten som dom verkade i.. Har för mig att dessa delstats militia står under sheriffens ansvar, han bestämmer när och vart militia skall användas.

  Läs på lite om diverse milisgrupper om vad dom står för och tycker/tänker, för dom som är intresserade kan ju googla efter Michigan militia eller Kansas state militia..

  Det viktigaste syftet dom har är att förhindra tyranni, det är därför grundlagen är skriven som den är med bland annat proklamering om friheten/skyldigheten att äga/ha vapen och att skydda befolkningen mot hot från utlandet eller inhemsk. Dessa rättigheter försöker nu Obama ta ifrån medborgarna, detsamma gjorde Bush men även Clinton.

  Alla statsskick som ger sig på och går runt grundlagen är tyrannisk för har man väl börjat gå emot grundlagen så kommer man inte att stanna vid endast det, det är antingen grundlagen som gäller eller inte. Det främsta skälet till varför man som medborgare skall ge upp sin frihet/rättighet är för att staten skall stå för skyddet mot grov kriminalitet/barnporr/terrorism osv. Detta fungerar dock inte för om man tittar historiskt så har staten själv stått för terroriseringen av medborgare såväl utomlands såväl som inhemsk ( framförallt USA ). Europa hade sin egna statssponsrade terrorism under 70-80-talet i form av Nato´s Operation Gladio, googla gärna och bilda er en egen uppfattning om detta.

 9. Josef
  1 april, 2010 at 01:12

  till Kalle Kula , Mr.T har skrivit helt rätt och utförligt.

Comments are closed.