Tarek Mehanna, förföljd av FBI?

Det låg ett e-postmeddelande i min inlåda när jag gick upp i morse. Det var ett mail från Carlos Latuff som innehöll både text och bild. Jag har läst igenom texten och sedan googlade jag och upptäckte att detta ärende är tämligen omskrivet i USA. Jag har inte försökt göra någon bedömning av historien, och jag återkommer avslutningsvis med skälet till att jag publicerar det här.

Tarek Mehanna is a 27 year old American-born Muslim Egyptian. Highly educated, he holds a doctorate in pharmacy from the Massachusetts College of Pharmacy. He is a devout, tolerant Muslim who is not only respected in the local Islamic and interfaith communities, but who also gives back to his community by fulfilling the roles of brother, educator, mentor, scholar, and friend. Tarek is described by those who know him well as humble, reserved, warm, peaceful, charismatic, knowledgeable, and dedicated.

For several years Tarek has been a victim of FBI surveillance and harassment. When Tarek refused to backstab the Muslim community and be an informant for the FBI, they continually threatened him before taking an opportunity to arrest him in 2008. While Tarek was out on bail, FBI agents raided his home with an arrest warrant on October 21st, 2009.

Mehanna again despite the lack of any new evidence since the prior apprehension. He is currently being held in solitary confinement, facing accusations of aiding and abetting terrorism. All of these FALSE charges have been fabricated by paid FBI informants. We ask you to join us to support our brother until he is released and home with his loving family.

Vi har alla sett hur representanter för den svenska regeringen agerar för att demonisera människor från Mellanöstern, framförallt dem som anses ha fel religion. För av någon anledning så anses kristna, judar, hinduer och asatroende som fridfulla människor, men kallar man sin gud för Allah så måste Säkerhetspolisen utreda åt invandrarministern i vilken mån det kan finnas blivande ”terrorister” bland dessa. Därför tycker jag att de som är nyfikna på fallet Tarek Mehanna kan få berätta för oss andra vad detta handlar om.

Read more: http://www.freetarek.com/

i Tags: , , , , , , , , , , ab1 t

  13 comments for “Tarek Mehanna, förföljd av FBI?

 1. Afghan
  20 mars, 2010 at 17:24

  Vad är dom krävs egentligen? Ska alla muslimer i Sverige gå runt med en tygbit fastsydd i jackan där det står: We come in Peace ?

  • Martin B
   20 mars, 2010 at 22:00

   Snarare en bokstav, ”M” för ”muslim”.

 2. Marc
  21 mars, 2010 at 01:10

  Ja det är stort i USA, det sägs att FBI planterat bevis för att han inte velat bli agent för de.

 3. Mr. T.
  21 mars, 2010 at 07:58

  Nej, FBI skulle aldrig göra nåt sånt här, vi pratar ju om det mest demokratiska landet USA, som har instiftat lagar som Patriot Act där man gör varje medborgare till en terrorist, bombat sönder halva mellanöstern baserat på lögner ..?

  Och nu sitter ju Obama vid rodret så nu skulle aldrig nåt sånt här hända, han är ju trots allt demokrat..?

  Synagogue Bomb Suspects: The Feds Put Us Up to It!
  http://www.nbcnewyork.com/news/local-beat/Synagogue-Bomb-Suspects-The-Feds-Put-Us-Up-to-It-88579537.html

  ”They said the informant chose the targets, supplied fake bombs for the synagogues and a fake missile to shoot down planes. ”

  ”The government well knew that their case had been a government-inspired creation from day one and that the defendants had not been independently seeking weapons or targets,” the motion said.”

  ”The FBI has said the Muslim suspects were angry and full of hate for America.”

  Skulle kunna leta på minst två liknande fall som kommit fram i massmedia.. Det är dags att ta av sig skygglapparna för att se vad som egentligen händer i USA och det är inte en vacker syn..

  • 21 mars, 2010 at 08:04

   Märkligt…

  • Isa
   21 mars, 2010 at 16:48

   Vad innebär patriot act.. är det verkligen att alla medborgare blir terrorister? Vore ju minst sagt otroligt även för USA.

 4. Mr. T.
  21 mars, 2010 at 09:01

  Nej, Jinge det är inte märkligt. Om man vet vart detta är menat att sluta i så är detta fenomen inget märkligt.. Det är en del i en tyrannisk agenda, se hur Hitler och alla andra diktatorer gjorde, började med att demonisera politiska motståndare för att sedan fängsla och avrätta dom, precis samma teknik som används nu men mer sofistikerat.

  Du kommer att få läsa och höra om detta i svensk media när tiden är inne, du kommer få höra hur amerikanska medborgare utövat terrorattentat mot staten allt enligt FBI/CIA! Se bara på Jihad Jane, detta är början på demoniseringen, utpeka politiska motståndare som bland annat ”white Al-CIAda”. Det är dessutom väldigt tacksamt för staten att applicera dessa stämplar på psykotiska människor.. Likadant med Pentagonskjutningen senast, det syndes inte så mycket i svensk media men i Amerikansk media så var han en ”icke officiell” politisk motståndare, han trodde t.e.x. inte på den officiella förklaringen om 9/11..

 5. Mr. T.
  21 mars, 2010 at 09:05

  Kolla patriot acts definition av inhemsk terrorism :

  http://www.aclu.org/national-security/how-usa-patriot-act-redefines-domestic-terrorism

  ”Section 802 of the USA PATRIOT Act (Pub. L. No. 107-52) expanded the definition of terrorism to cover ”domestic,” as opposed to international, terrorism. A person engages in domestic terrorism if they do an act ”dangerous to human life” that is a violation of the criminal laws of a state or the United States, if the act appears to be intended to: (i) intimidate or coerce a civilian population; (ii) influence the policy of a government by intimidation or coercion; or (iii) to affect the conduct of a government by mass destruction, assassination or kidnapping. Additionally, the acts have to occur primarily within the territorial jurisdiction of the United States and if they do not, may be regarded as international terrorism.”

  Så här ligger det till, det står t.o.m i lagtexter att du är terrorist om du utför nåt som kan äventyra nån annans liv!?

  • Isa
   21 mars, 2010 at 16:52

   Går då inte denna lag emot lagstiftarna själva? De äventyrar ju tiotusentals om inte hundratusentals av sina egna soldaters liv för olja. Inte nog med det utan de har dödat flera hundratusen av civila.

 6. Sara G
  21 mars, 2010 at 09:24

  Det är också väldigt effektivt att sätta upp muslimer mot judar, det gör att israelerna kan agera precis som de vill på Gaza och Västbanken. För det är ju terrorister man har att göra med, inte med landet Palestinas rättmätiga invånare. Utan bara obskyra araber…

 7. Sara G
  21 mars, 2010 at 11:37

  Efter 9/11 så sägs det att FBI gick in till ett stort antal vanliga muslimer om natten, bra för att de har ett arabiskt namn. handfängslade dem och drog iväg med dem till hemliga fängelser utan rättegång, utan advokater. Det lär inte alls vara särskilt ovanligt i USA.

 8. 22 mars, 2010 at 01:20

  Hej svejs! Jag är en 22årig bosnisk/muslimsk tjej och trots att jag har vuxit upp i Sverige och bott här sen jag var 3 år.

  Att vara ung och tillhöra någon annan religion (även om jag knappt utövar den) så går jag miste om många fina chanser här i livet i Sverige. Ta det inte på fel sätt, jag älskar Sverige och jag anser att det är mitt hemland. Men det räcker att t ex en arbetsgivare hör mitt för- och efternamn, redan då vet jag om att jag inte kommer få det jobbet jag sökt för, trots att jag är kvalificerad för det. Mitt namn är det märket på jackan som de andra har skrivit om.

  Jag säger inte att alla svenskar är likadana, långt i från det, men många gånger när ”dom” påbörjar en historia, så är många väldigt noga med att påpeka om personen i historien hade en utländsk bakgrund. Det är alltid ”Det var en tjej, jag tror hon var invandrare, hon hade det utseendet….” ALLTID SAMMA SAK!

  Det spelar ingen roll att jag faktiskt har levt här hela mitt liv, att jag knappt utövar min religion eller att jag har en svensk högskoleutbildning i bakfickan! Så länge jag har ett utländsk för- och efternamn kommer jag bli behandlad som judarna blev under andra världskriget. Detta sker i Sverige, så varför är alla så sjukt förvånade över att det sker i USA?

  • 22 mars, 2010 at 05:09

   Vem har varit förvånad?

Comments are closed.