Försvinner Sabuni nu?

Att Folkpartiet besväras av en massa rasistiska strömningar har jag skrivit om förut, senast igår nämnde jag detta faktum i två artiklar. Integrationsminister Nyamko Sabuni har gjort ett antal utspel som inte kan tolkas som annat än ren rasism, något som även gäller partiledare Björklund.

Men det senaste undrar jag om det inte kommer att synas i valet, men det kan gå åt två håll. Öppen rasism som det handlar om kan givetvis attrahera så pass många av mörkermännen så att Sverigedemokraterna missar sin väntade valseger, för varför ska folk rösta på ett enfrågeparti när det redan finns ett rasistiskt parti i Riksdagen? Och att Folkpartiet släpper in en departementssekre-
terare med bruna åsikter visar ju att acceptansen för främlingsfientlighet är djupt förankrad i partiet.

Expressen: ”En av integrationsminister Nyamko Sabunis (FP) närmaste medarbetare – dep-
artementssekreteraren Henrik Emilsson, 38
– jämför öppet islam med nazismen, kan Expressen i dag avslöja. Ändå fick han regeringsuppdraget att utreda nyanlända invandrares situation på arbetsmarknaden. Privat anser regeringstjänstemannen att det inte finns några goda muslimer: – Islam är som kommunism eller nazism. Det finns inga goda utövare – bara förvirrade eller onda.”

Personligen är jag motståndare till all religion, oavsett vad gud kallas. Men det betyder inte att jag är motståndare till dem som tror, det är nämligen deras rättighet oavsett vad jag eller andra har för åsikter om saken. Att jämföra Islam med kommunism eller nazism är felaktigt. Det finns idioter inom varje religion, antalet idioter som är muslimer, judar eller kristna är säkerligen tämligen jämt fördelade procentuellt sett. Religiös extremism finns överallt och det är något som vi kan se exempel på ofta.

Här i Sverige har vi sett pingstpastorer som levt sexuellt utsvävande och dessutom tubbat församlingsmedlemmar att mörda, Pingstkyrkan, Jehovas Vittnen och Livets ord är exempel på rörelser som innehåller religiös extremism. Till och med i bloggosfären finns det folk som inte kan beskrivas som annat än religiösa extremister. Men att en departementssekreterare som fått regeringens uppdrag att utreda invandrarfrågor själv är en extremist av samma dignitet är förstås en sak som skadar inte bara folkpartiet, utan på sikt även regeringen.

För valet kan givetvis gå åt ett helt annat håll. Vad ska vi med Folkpartiet till när det finns ett parti som inte hymlar med sin rasism? Segregationsminister Nyamko Sabuni har under alla omständigheter bränt sina skepp. Hon kan inte vara ovetande om att hennes närmaste medarbetare hyser extrema åsikter, att hon inte reagerat beror givetvis på att hon tycker samma sak som Emilsson. Säger hon sig inte känna till det så ljuger hon.

Observera kommentarsreglerna!

it , , , , , , , ex123 ab12 svd1

  43 comments for “Försvinner Sabuni nu?

 1. 18 augusti, 2010 at 12:23

  ”Åtal för korruption existerar inte. Alltså har vi ingen korruption i Sverige!”

  Så skrev den föredömligt orädda Inga-Britt Ahlenius om den svenska korruptionen i en DN kolumn med titeln ”Se upp med ”affärer” och ”gräddfiler””. http://www.dn.se/ledare/kolumner/se-upp-med-affarer-och-graddfiler-1.339040 Syftet med krönikan är helt enkelt att öppna ögonen på de som inte ser eller vill se den omfattande korruption som finns i Sverige. Korruption är inte bara mutor…

  Hur det är med den statlig korruptionen vet jag inte. Men den kommunala korruptionen är omfattande. Exempelvis: Vissa företagare får uppdrag och kommunala tillgångar utan upphandling och till priser lägre än marknadspris.

  Utbildningsradion sände i somras, genom Kunskapskanalen, ett seminarium med titeln ”Makt och korruption”. http://www.ur.se/play/158168 Två korruptionsforskare berättar och frågas ut. Ett stort korruptionsproblem som forskarna påtalar är Rotary och liknande sammanslutningar. Det är nätverk där ledande politiker, kommunala tjänstemän, höga företrädare för rättsväsendet inklusive domstolsväsendet, och företagare träffas. Självklart påverkar dessa personliga kontakter hur sammanslutningarnas medlemmar agerar i sina yrkesroller – exempelvis som myndighetsutövare – när någon annan medlem är inblandad.
  Lösningen på korruptionsproblemet ansåg forskarna var att lyfta frågan. Helt enkelt att börja tala om korruptionen.

 2. Adam
  18 augusti, 2010 at 12:39

  Man får inte ljuga här! / Jinge

  • Adam
   18 augusti, 2010 at 18:55

   Citat från Emilssons hemsida ”Jag är anställd på Integrations- och jämställdhetsdepartementet som opolitisk tjänsteman sedan november 2008 och vill varken vara en del av den politiska debatten eller användas som en bricka i det politiska spelet. ” Departementssekreterarna ska vara opolitiska då tanken är att de ska kunna arbeta vidare under anra regeringar i framtiden. Exempel på en annan depsek som hittat på hyss: http://www.politikerbloggen.se/2009/11/09/24517/

 3. 18 augusti, 2010 at 13:05

  Jag föredrar Tinova äktbrun istället för billigare bruna nyanser från ÖB…

 4. Micke F
  18 augusti, 2010 at 13:19

  Man kan givetvis konstatera att Sabuni visste om att han var rasist och att det inte hindrade henne. Man kan också undra över vad riksdagens säkrerhetsavdelning pysslar med. Informerade de inte departementschefen?

  Vad kommer detta att kosta i ökat livvaktsskydd?

  • åggepågge
   18 augusti, 2010 at 14:20

   Alltså, att vara islamofob är inte rasistiskt. Islam är en religion, inte en ras. Islamofobi är okunnigt och dumt. Ofta kopplat till ett tänkande som i övrigt är tämligen grunt… men
   jag håller med om att någon av alla säkerhetsavdelningar som finns runt statsförvaltningen borde sagt ifrån. Nu är det inte så länge sedan regeringen fick ordning på SÄK så man kan ha saknat personal som begrep hur korkad Emilsson är/var !

 5. Kasim
  18 augusti, 2010 at 13:58

  Om Islam hade varit nazister så hade vi väl varit emot svarta inte sant? Och islam innehåller 60% svarta människor världen över. Men som dom sa islam är likt nazismen, Men man kan inte skylla på Religionen islam för att några människor gör som dom vill, vi kan inte skylla på kristendomen för att hitler dödade en massa…. varför kan inte islam och kristendom finnas tillsammans det finns plats för fler religioner än kristendom. Man blir så jävla sur när man hör att alla inom islam är terrorister. Jag är själv Muslim men jag hatar terrorister, dom skaffar dåligt rykte inom islam.

 6. åggepågge
  18 augusti, 2010 at 14:28

  Henrik Emilssons stora problem
  är förmodligen hans grundläggande verklighetsuppfattning. Jag satser 50 öre på att han kallar sig nyliberal och nominalist. Kanske är han med i Förbundet Humanisterna där sådana samlas.
  För liberala nominalister är allt som kan knycklas in under ”helhetssyn” en övergripande fara. Att ha en sammanhållen övergripande föreställning om livet och världsordningen är totalitärt i deras tankevärld. Själva har de inte det utan betraktar sig själva som välutvecklade fina individer som står över alla kollektivistiska begränsningar och ser allt för vad det är. Och saker är alltid vad det synes vara i nominalistensvärld. DVS det man trodde från början.
  Henrik Emilsson är därför troligtvis född av fördomsfulla och inskränkta föräldrar som lyckades uppfostra honom till en god kopia av sig själva !

 7. Rogge
  18 augusti, 2010 at 15:20

  Sabuni själv är ju inte så dålig heller på fantastiska utspel. Det senaste var ju att invandrarkvinnor ska ha lägre lön och även ha hårdare villkor i andra avseenden än ”svenska” kvinnor. Tillsammans med Billström torde hon tillhöra falangen inom regeringen som även skulle platsa som SD-representanter.

 8. Emiru
  18 augusti, 2010 at 15:34

  Folkpartiet har varit inne mycket på att försöka smutskasta ”kommunism” de senaste åren, börjar jämföra med nazism och dylika floskler. Väldigt komiskt. Björklund låter ju som någon galen Amerikan under kalla kriget i dessa dagar då han irrar runt och skriker om att Ohly är kommunist och kommunismen är ondskan inkarnerat.

  Men jag tror tyvärr att dessa rasistiska utspel kommer att ge dem mer stöd till valet.

  • Dimitra
   18 augusti, 2010 at 21:30

   Emiru
   Borgerliga partier har alltid varit anti kommunistiska och du har helt rätt,,, vi finner på senare år en antikommunistisk propaganda och jämförelser med nazismen,,

   Men VÄRST är att numera se vänstern mer eller minder hänga på samma linje .. Först tog de bort benämningen ”kommunisterna” sedan ”partiet” och inom snar framtid kommer vi att se ”vänstern” försvinna

  • Graham
   21 augusti, 2010 at 15:58

   Lägg ner skitpratet! / Jinge

 9. Muslim
  18 augusti, 2010 at 15:51

  Henrik Emilssons uppdragsgivare Sabuni är en rasist annars det skulle hon inte ha valt honom
  Jag vill att Sabuni ska titta i spegel och se vilken färg hon har innan hon fördömer andra folk grupper , Att acceptera denna post i ett rasistiskt parti som folkpartiet visar tydlig att Sabuni är inte frisk

  Emilsson agerar som en riktig nazist , Nazisterna var kristna och inte muslimer
  Det finns många galna kristna som kan jämföras med nazister . Emilssons försöker inspirera människor att göra galna saker mot muslimer

  Han vill bli av med muslimer på samma sätt som nazisterna gjorde mot judar
  Det är skam över Sverige att låta dessa gå fria

  • åggepågge
   19 augusti, 2010 at 15:09

   sakupplysning,
   Sabuni har inte valt honom. han är ”opolitisk” regeringstjänsteman och har tidigare varit anställd på Invandrarverket. Alltså vet han vad han pratar om,…hehehe !
   Eftersom Sabuni är statsråd utan departement har hon mycket få personliga tjänstemän över huvud taget. Hon är ju närmast en ”ideologi – och debattminister”. Emilsson är som personal någon annans katastrof. ”Statsråd utan portfölj” som de kallades förut får ofta låna ihop utredare till specifika uppdrag. Det verkar vara så det gått till i detta fallet.

 10. Knut
  18 augusti, 2010 at 17:10

  Inte helt förvånande så har Henrik Emilsson raderat vad han skrev om islam och kommunism, och dessutom artikelkommentarerna där han ”utvecklar” sitt resonemang (läs: kommer dragandes med rasistiska konspirationsteorier)

  ”Religionen islam har etniskt/religiöst rensat varenda landområde de har koloniserat. De har förvandlar en värld av mångfald till en monoreligiös öken.”

  För två timmar sedan skrev han ett nytt inlägg (som man givetvis inte kan kommentera, i yttrandefrihetens namn) där han försöker komma med en dassig förklaring:

  ”Den formulering jag använde kan lätt tolkas fel, och jag har därför tagit bort den. Det jag menade var att religion är som en ideologi och att det sker mycket ondska i religioners namn, liksom i andra ideologiers namn.”

  Henrik menar att det han skrev kan tolkas ”fel”. Så exakt hur menar han att vi ska tolka det? ”Förklaringen” han kommer med i det nya inlägget – om att religion är som en ideologi och att det sker mycket ondska i religioners namn, liksom i andra ideologiers namn – har föga att göra med vad han egentligen skrev. Nämligen att det inte finns några goda muslimer – ALLA muslimer kan endast vara förvirrade eller onda.

  Som tur var (och säkerligen till Henriks stora förtret) ligger hela hans ursprungliga inlägg – inklusive artikelkommentarer – kvar i Googles cache.

  • Ateist
   18 augusti, 2010 at 18:45

   ”ALLA muslimer kan endast vara förvirrade eller onda.”

   Är inte det åtalbart? Att skriva så?

   Ribban har sänkts väldigt länge och nu börjar den rista spår i marken. Som en person som kommer från Mellanöstern vet jag att det faktiskt är de kristna som förtrycker muslimer och främst när de åker utomlands börjar de beklaga sig och ståtar allihop med guldkors om halsen för de tror att de blir bättre bemötta då och för mer respekt. Det finns knappast en kristen kvinna från Mellanöstern i Sverige som inte bär ett kors alla dagar året runt.

   Hur som helt är de flesta massmördare och spioner i exempelvis Libanon kristna. När man tittar på listor över gripna spioner i Libanon häpnar man. Nästan nio av tio israeliska spioner är kristna libaneser vars spionage leder till den ena massakern efter den andra. De största massakrerna där har ju begåtts av kristna civiliserade, fransktalande politisk adel med knektar från den libanesiska landsbygden och även syrianer.

   Och glöm aldrig att dagens så kallade islamisk terrorism är enbart en fortsättning på den resa som påbörjades av kristna i den palestinska kampen. Först när flygplanen började sprängas hörde man i väst att det fanns ett folk i det folktomma landet man skänkte till israelerna. Ingen vill komma ihåg det när man vill göra sig till expert och mala om muslimernas ondska.

   Hur mycket än muslimsk terrorism växer kommer det aldrig att komma i närheten av den kristna erfarenheten i området.

   • Bosse B
    18 augusti, 2010 at 23:35

    i Mellanöstern finns det ju betydligt fler muslimer en vad det finns kristna… så till den grad att jag har svårt att se hur dom kristna skulle lyckas med det?, men enligt dig så är muslimerna i mellanöstern där förtryckta av dom kristna om jag tolkar dig rätt? har du lust att utveckla det lite ? det var nämligen något nytt för mig.

    • Ateist
     19 augusti, 2010 at 08:56

     Ett exempel på det kristna förtrycket: de är i minoritet i Libanon men bestämmer i praktiken över allt i och med makten över presidentposten, försvarsdepartementet och pengarna och allt som heter liv för alla andra. Kristna irakier som flytt från Irak de senaste tio åren har redan libanesisk medborgarskap. Kristna palestinier fick medborgarskap på 1950-talet. Men muslimer som palestinier fick först nu i veckan efter 62 år i Libanon och där de flesta är födda rätt att arbeta men utan rätt till anslutning till fackföreningar och sociala försäkringar. Och rätten att arbeta fick dem först när druser och muslimer deklarerat att inbördeskrig är det som återstår om 400 000 palestinier fick leva vidare i den fasansfulla situation de befinner sig. Gamla generaler, krigsherrrar och feodalherrar som är kristna störs fortfarande av att man i libanon vill betrakta även muslimska flyktingar som människor. Saad Hariri talade till de kristna nyligen och sa att de ska akta sig så att inte ship to gaza ändrade kurs snart för att undsätta palestinier i libanon.

     Och jag själv träffar kristna medelåldersmän som det förr eller senare visar sig att de slogs vid det slaget eller det, och där tusentals muslimer dödats.

     • åggepågge
      19 augusti, 2010 at 10:34

      hej ”ateist”,
      jag vill bara ge dig stöd i det du skriver. Islam har mycket krävande regler mot att döda över huvud taget ännu mer explicita än inom kristendomen.
      Trots att islam varit majoritetsreligion i alla ”muslimska” länder utom Libanon sedan högmedeltiden (Pakistan och Indonesien är en senare historia) har kristna haft privilegierade positioner inom ekonomi och maktapparat.
      Det gäller det Ottomanska riket, Egyptens alla statsbildningar fram till 1950-talet, Irak där Sadam fick avgörande stöd av kaldéerna – ni skulle höra så de kaldeiska flyktingarna i Sverige piper, skriker och tycker synd om sig själva – , Maghrebstaterna till viss del, Iran och framför allt just Libanon.
      Just i Libanon har det varit ett direkt förtryck av muslimer som kvarstår trots det andra Taif-avtalet från 1989. Kristna röster är via valkretsindelningen mer värda än andra. dessutom garanteras kristna politiska maktpositioner som ”ateist”skrev.
      Mer kuriosa är att den palestinska väpnade rörelsen PFLP liksom den Pan-arabiska rörelsen över huvud taget där nasserister, baathister o div. socialister/kommunister ingår startades av kristna. Nämligen en vänsterradikal familj från Västbanken som heter Habash.
      Det var PFLP som genomförde den första flygplanskapningen vilket de bittert ångrat och bett om ursäkt för.

      • Ateist
       19 augusti, 2010 at 13:15

       Hur som helst vill jag framföra min respekt för de kristna palestinierna. Hederligare folk får man leta länge efter. Särskilt de olika palestinska kyrkornas ledare och olika intellektuella som Hanin Zobi och Azmi Beshara. Levande exempel på en tusenårig integration och samexistens byggd på medborgarskap respekt för den andre och sann kärlek till människor bortom nationernas och religionernas dumheter. Inte ens de mest härdade islamisterna kan visa dem mer än respekt och vördnad.

     • N
      19 augusti, 2010 at 16:57

      Nu läser jag att palestinierna i Libanon är fortfarande förbjudna enligt lag att arbeta som revisorer, advokater, tandläkare, läkare, ingenjörer, etc. Så vad har de fått tillstånd att arbeta med då? Slava hemma hos libaneserna? Köra deras sopor? Snacka om lurendrejeri. Hela världen får höra att palestinierna FÅR jobba trots at de flesta yrken är fortfarande förbjudna.

      Och med at de inte får ärva kommer den libanesiska staten och tar hus, bil och annan egendom som tillhör en avliden palestinier. Hans barn blir utblottade.

   • 19 augusti, 2010 at 16:01

    Det är vi många som gör,

   • åggepågge
    20 augusti, 2010 at 10:34

    vi är massor med både kristna och icke-religiösa svenskar som arbetar för och med muslimer på olika sätt. En stor del av min vardag ägnas åt dessa frågor hur i H-e skulle jag annars få tid att skriva på denna sajt. Samtliga kristna kyrkor av betydelse har slutit upp runt islam under de konflikter som varit de senaste 10 åren.
    Ship to Gaza är initierat av svenska teologer men betalas huvudsakligen av en turkisk solidaritetsorganisation. Där har du ett kristet-muslimskt samarbete som heter duga. Hälften av alla svenskar som var med på båtarna i förra vändan är teologer. Ett par av dem i ledande positioner och vi skickar förhoppningsvis ut en sändning till.

    Man ska inte odla sin offermentalitet för det försämrar förmågan att tänka klart.

    hälsningar från en teolog och broderskapare

    • 21 augusti, 2010 at 07:39

     Ser du sådant på den här bloggen så räknar jag med att du säger till.

 11. Bosse
  18 augusti, 2010 at 21:19

  Undrar vad gamle FP-ledaren Bengt Westerberg tycker om dagens FP? Westerberg som själv vägrade sitta i samma studio som Ian och Bert, och då får man nog ändå säga att Ny Demokrati gav ett betydligt mindre ”brunt intryck” än vad många av dagens populistiska folkpartister gör.

 12. Al-Gharibah
  19 augusti, 2010 at 10:27

  Ateist har rätt.
  Tillägger att den koptiska kyrkan i Egypten har även den stor makt, större än regeringens faktiskt. Nyligen har man gripit ett skepp fyllt med israelisk vapen som var på väg till Egypten. Skeppet tillhör en koptisk man som heter Josef Botros Jablawi. Nu försöker man få tillstånd om att få genomsöka kyrkorna i Bor Said. Det finns starka misstankar om att det finns vapen där. Nyheten kan man hitta i tidningen Ash-Shuroq-News (arabiska). Säg till om ni vill ha länken!

  • Vale
   19 augusti, 2010 at 10:50

   Vill ha länk + källor där man kan hitta information om det som bland annat ”Ateist” skriver om!

   Tack!

   • Al-Gharibah
    19 augusti, 2010 at 11:37

    http://xxx

    – – –

    Nää, länkar till arabiska sidor släpper jag inte fram. Den var säkert ok i sig, men jag är så himla dålig på arabiska. Kolla kommentarsreglerna så får du se, nää där står inte att jag är dålig på arabiska, men det står annat. :-) / Jinge

    • Al-Gharibah
     19 augusti, 2010 at 13:58

     Nä men i så fall får ni lita på min översättning då ;-)

     • 19 augusti, 2010 at 14:03

      Jepp. Dessutom finns det fler arabiskspråkiga här som kan kolla… :-)

   • åggepågge
    19 augusti, 2010 at 11:41

    kolla UNIFIL , Diakonia , The Guardian , Robert Fisk , Christian Science Monitor , Mats Wärn , Daily Star (libanon)…… det finns massor. börja med dessa och du kommer att ha och göra dygnet runt i flera veckor.

    • Vale
     19 augusti, 2010 at 16:09

     Tack!

   • Ateist
    19 augusti, 2010 at 13:22

    http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2010/08/2010817161916277557.html

    Lebanon gave citizenship to about 50,000 Christian Palestinian refugees during the 1950s and 1960s. In the mid-1990s, about 60,000 refugees who were Shiite Muslim majority were granted citizenship. This caused a protest from Maronite authorities, leading to citizenship being given to all the Palestinian Christian refugees who were not already citizens.[38] there are about 350,000 non-citizen Palestinian refugees in Lebanon.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Palestinian_refugee

    After the Lebanese Civil War began in 1975, the Tigers, strong of 3,500 militiamen [1] fought the Lebanese National Movement (LNM) and its Palestinian allies. The group was active in a number of battles in Beirut, allied with the Phalange and the Guardians of the Cedars; it was involved in the Karantina and Tel al-Zaatar Massacres of Palestinian refugees.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Tigers_Militia_(Lebanon)

    The Sabra and Shátila massacre (Arabic: ????? ???? ???????? Ma?ba?at ?abr? wa Sh?t?l?) — or Sabra and Chatila massacre — was a massacre of Palestinian and Lebanese Muslim civilians carried out between 16 and 18 September 1982 by the Kataeb Party, a Christian Lebanese Forces militia group, following the assassination of Phalangist leader and president-elect Bachir Gemayel. The Israeli Defense Force (IDF), who surrounded Beirut’s Palestinian refugee camps after having invaded Lebanon, allowed the Lebanese Forces militia to enter two of these refugee camps, Sabra and Shatila, and continue the massacre throughout the night by shooting flares to illuminate the camp

    http://en.wikipedia.org/wiki/Sabra_and_Shatila_massacre

    • Vale
     19 augusti, 2010 at 16:10

     Tack så mycket!

     =)

 13. 19 augusti, 2010 at 15:08

  Henrik Emilsson kallar sig ”opolitisk”. Då är det väldigt intressant att veta varför han länkar till dylika personer som Dick Erixon, Johan Norberg, Per Gudmundson, Johan Ingerö, Sanna Rayman, Nima Daryamadj/Derwish och Merith Wager.

  Dessutom länkar han till (personliga) hemsidor som Magasinet Neos blogg, Ayaan Hirshi Alis hemsida, Kenan Maliks, Lars Vilks och Policy Research.

  Om han är opolitisk är jag Påven.

  Han har mycket att förklara. Särskilt eftersom han 6:e juli lyckades få in 3 länkar till personer som endera tyckte det var bra att ”strama upp invandringspolitiken”, skriva om ”invandringens kostnader” och nackdelarna med ”mångkulturalism”. Och ändå säger han idag att han ”mår illa” över att bli kallad en sanningssägare av högerpopulister och rasister när det kommer till invandring och islam!

  • 19 augusti, 2010 at 15:47

   Då är det väldigt intressant att veta varför han länkar till dylika personer som Dick Erixon, Johan Norberg, Per Gudmundson, Johan Ingerö, Sanna Rayman, Nima Daryamadj/Derwish och Merith Wager.

   DET var väldans opolitiskt… :-)

  • Kebab
   19 augusti, 2010 at 16:18

   Det är rätt trist att se att internet har inneburit att folk helt okritiskt sväljer vad som helst som aftonbladet/expressen skriver. Vad hände med källkritiken gott folk?

   Så några klargöranden:

   1. Opolitisk tjänsteman innebär alltså INTE att man som privatperson inte får ha åsikter…

   2. Sabuni har inget med Emilssons tillsättning att göra. Hon kan heller ej ”sparka” honom.

   3. Om man faktiskt tar sig tid att läsa Emilssons blogg så är det ju helt uppenbart att det inte är en rasistisk blogg. Det är en blogg som tar upp utredningar, forskningsrapport och dylikt rörande integration.

   4. Jag brukar påstå att svenskar är helt oförmögna att förstå analogier och det visas rätt tydligt i det här fallet. Skriver en person att islam är som nazism betyder det INTE att personen menar att Islam ÄR nazism. (Se ex. Gudrun och Talibaner för ett annat episkt analogiförståelse-fail signerat det svenska folket).

   • N
    19 augusti, 2010 at 17:04

    ”Om man faktiskt tar sig tid att läsa Emilssons blogg så är det ju helt uppenbart att det inte är en rasistisk blogg”

    Och jag är drottningen av Saba!

    ”Det är en blogg som tar upp utredningar, forskningsrapport och dylikt rörande integration.”

    Nu förtiden begår man folkmord med hjälp av utredningar och rapporter.

  • 19 augusti, 2010 at 19:49

   varför måste han förklara sig? för att han har en åsikt?

  • åggepågge
   20 augusti, 2010 at 14:37

   ”röde” condoren,
   du missförstår, Emilsson har sökt sitt nuvarande jobb mha sitt CV och fått det så som man får jobb som tjänsteman i statsförvaltningen. Han är en vanlig byråkrat i den bemärkelsen. Det är mer än troligt att han med sina bloggar överskridigt reglerna för vad man får göra som tjänsteman. men det är då ett problem mellan honom och hans avdelningschef.
   Statsråden har ett antal s.k. politiskt tillsatta medarbetare, alltså statssekreterare och handläggare vars mandat är kopplade till statsrådets. De är så gott som alltid partimedlemmar. Emilsson är inte en sådan oberoende av vad han tycker eller är med i för parti. Det är två olika saker. Därför kan man inte lasta statsrådet för det i varje fall inte på det vis som görs här.
   Att Emilsson är en skum typ är som sagt något helt annat. Anklaga folk för rätt saker och ställ människor till svars för sådant de är ansvariga för och inget annat.

 14. daniel
  19 augusti, 2010 at 19:45

  haha inte illa, nu begår han alltså folkmord på sin blogg också? kan du inte iaf vara hederlig nog att faktiskt kolla vad där står?

  • 19 augusti, 2010 at 19:52

   Det säger inte ”N”. Kom inte med hitte på-uppgifter i kommentarer!

 15. åggepågge
  20 augusti, 2010 at 14:45

  Det man bör göra är att undersöka om det finns några bekräftningsbara förbindelser mellan Emilsson och folkpartistiska politiker alternativt Timbrotjänstemän. Liberaler har varit duktiga på att leja ut skitgöra i flera decennier. Jag skulle inte bli överraskad om hans idiotier är en del i ett långsiktigt kampanjande för att ta udden av ett SD som blivit lite för ”socialdemokratiskt” för Timbros smak.

Comments are closed.