Putin och Merkel träffas – och trivs?

Uttalande efter mötet:
Merkel eftersöker lösningar på Ukraina konflikten,och hon hoppas på en vapenvila inför skolstarten. Merkel pratar om gasleveranserna från Ukraina som bör fortsätta även efter att Nordstream 2 är i gång. Merkel nämner att man skall diskutera Iran. Allt kan lösas med dialog säger Merkel.
Putin betonar víkten av att samarbeta med Tyskland,speciellt vad gäller handeln och energisektorn. Putin läser upp flera data över hur samarbetet ser ut idag.Handeln med Tyskland ökade med 22 % förra året säger Putin. Ryssland är en pålitlig partner för Europa vad gäller gasleveranser säger Putin.

Nordstream 2. Man skall även diskutera teknologi och industriellt samarbete. Humanitärt samarbete. Man har satt upp grupper i statsduman och Bundestag som skall stärka dialogen länderna emellan. Man kommer diskutera Iran där man betonar vikten av att behålla det rådande avtalet. Syrien konflikten ,och vad gäller den humanitära situationen där ”bör vi göra vad vi kan för att flyktingarna skall kunna återvända hem” i första hand alla de flyktingar som finns i närområdet , bygga upp vattenförsörjningen.

Merkel and Putin 18/8 2018

Merkel and Putin 18/8 2018

Ukraina ges en dyster bild vad gäller Minsk avtalet som inte leder någon vart just nu. Man får fortsätta diskussionen i Normandie gruppen säger Putin.

Facebook

Jättekort kommentar:
Ett glädjande steg mot avspänning. Till detta bidrar gemensamma och landsspecifika ekonomiska intressen. Och USA:s utrikespolitik som inte bara föser Turkiet, Kina och Iran närmare Ryssland – utan också föser Merkel närmare Putin. Se så glad hon är! Ja, Trump och ”Deep State” gör nytta på vägen mot en bilateral värld som förhoppningsvis kan bli multilateral. Tack Trump och ”Deep State”!

, , , , , , , , , , ,

  13 comments for “Putin och Merkel träffas – och trivs?

 1. Sell
  19 augusti, 2018 at 07:48

  Hon har gjort sig beroende av ryskt fossilbränsle, och han vill inget hellre än att sälja.

  • Benny
   19 augusti, 2018 at 09:37

   Dock bättre än att vara beroende av arabiskt fossilbränsle eller svindyr LNG-gas från det notoriskt opålitliga USA. Tyskarna är tokiga, de avskaffade sin egen kärnkraft och importerar el från fransk kärnkraft, eldar på med kol som smutsar ner med svaveldioxid m.m. Självklart måste Merkel se till att det finns tillgång till en större energimix. Dessutom har hon själv varit med om att ställa till det för Tyskland så det är väl inte mer än rätt att hon städar upp efter sig.

   • Korp
    19 augusti, 2018 at 10:51

    Efter ett möte i Vita huset nyligen med EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker sa Trump att ”EU skulle köpa stora mängder LNG från USA. Juncker har sagt att EU kommer bygga fler terminaler för att hantera amerikansk LNG”.
    Europas minskade inhemska produktion av gas från Nordsjön, Nederländerna, Tyskland och Norge lämnar ett växande marknad för Ryssland.
    EU:s egna gasproduktion halveras år 2040, säger Internationella energibyrån. Vid den tiden kommer 84 procent av gasen att importeras mot 71 procent 2016, men det kan dock vara mindre om den gröna energin expanderar snabbare och energieffektivitetsvinsterna minskar behovet av gas.
    Trump sa att Europa skulle vara en massiv köpare av LNG för att diversifiera sin energiförsörjning – ”Och vi har gott om det”.

  • Korp
   19 augusti, 2018 at 09:43

   Nord Stream 2-rörledningsprojektet är ett rent ekonomiskt projekt. Målet med Nord Stream 2-pipelineprojektet (på 11 miljarder dollar) är att dubbla den befintliga rörledningens årliga kapacitet på 55 miljarder kubikmeter.
   Tyskland är en av Rysslands viktigaste handelspartners. Handeln växte med 22 procent förra året. Från januari till juni i år ökades handeln med ytterligare 25 procent.. trots alla ”sanktioner”.
   Samarbetet mellan Ryssland och Tyskland har kritiserats hårt av USA:s president Donald Trump.
   Trumps egna plan på att sälja stora mängder av amerikansk flytande naturgas (LNG) som ska säljas till Europeiska unionen är inte realistiskt.
   https://www.reuters.com/article/us-lng-europe-trump/trumps-plan-for-u-s-lng-in-europe-to-face-reality-check-idUSKBN1KG275

 2. Jesper
  19 augusti, 2018 at 08:21

  ”Se så glad hon är”. Du kanske skulle söka jobb på Svensk Damtidning.

  • 19 augusti, 2018 at 09:13

   Tack för tipset! Jag kan erbjuda dem blogginlägg varje vecka. Jobbar du kanske själv där?

 3. Fru Carlsson
  19 augusti, 2018 at 08:58

  Tror inte att Trump och Deep State är på samma sida. Vi ska nog vara glada att just Trump är USAs president.
  Hur hade världen sett ut om Killary blivit vald?

  • Mikael
   19 augusti, 2018 at 10:22

   Faktum är att frau Merkel är mer Deep State än Trump.
   Hon har dock en egen opinion att tänka på, fler och fler tyskar är kritiska mot hennes förstörelsepolitik av landet i fråga (där kärnkraftsavecklingen är en del) och hon har delvis ändrat sin inställning den senaste tiden vilket säkerligen har gjorts åtminstone delvis av egna rent egoistiska skäl.

 4. Jan Nybondas
  19 augusti, 2018 at 10:42

  Angela Merkel, igår: ”Vi stöder Staffan de Misturas arbete för förnyad konstitution i Syrien”, ”vi skulle vilja se ett eldupphör i östra Ukraina nu när skolåret börjar”. Bra att Merkel och Putin diskuterar, men låt er inte luras av Merkels fraser. Hon stödde aktivt kuppen i Ukraina och kriget mot Syriens folk och regering. Att hon backar beror inte på en genuin insikt om sin egen falska politik utan för att hon tvingats därtill.
  Hon vill således fortsatt att utomstående skall diktera konstitutionen för Syrien och försöker glömma att hennes vän Porosjenko var den som utropade att ”våra barn skall gå i skola, deras barn skall kura i källare”.

  I Tyskland växer kritiken mot Merkels flyktingpolitik, i veckan hade Tyskland ett uppmärksammat fall som t.o.m. Spiegel rapporterade om: Hur IS-krafter har etablerat sig i Tyskland under skydd av falska identiteter som ”flyktingar” där de fortsätter att förfölja samma människogrupper som de dödat, torterat och sålt som slavar i Irak. I det relaterade fallet tvingades den egentliga hjälpbehövande att fly tillbaks till ett Irak där allting förstörts, medan de som utfört dåden fortsatt åtnjuter Merkels beskydd.

  Tyska näringslivet är fortsatt kluvet. Men om Tyskland byter fot och börjar samarbeta med Ryssland på allvar, då kommer sannolikt Italien och Frankrike att följa efter.

  Apropå Merkels flyktingpolitik: Global Research publicerade förra veckan en artikel från Sverige där det hävdades att Sverige hyser 300 IS-krigare som med regeringens goda minne varit nere i Syrien för att störta landets lagliga regering. Hemkomna har dessa inte mötts av några lagliga påföljder. Enligt artikelskribenten i strid med redan rådande lagstiftning som även lätt kunde skärpas. Fast logiskt, om man betraktar Löfven-regeringens mål som varit att störta den syriska regeringen.

  • Jesper
   20 augusti, 2018 at 12:12

   Fast nu var det ju ingen kupp i Ukraina utan Yanukovytch flydde när hans parti vände sig mot honom och Berkut smet eftersom en överenskommelse som fattades stipulerade i punkt 4 att massakern på Maidan skulle utredas. Berkutmördarna återfinns bl.a. i FSB nu där de hjälper Putin att slå ner på demonstranter.

 5. Korp
  20 augusti, 2018 at 13:24

  Rysk olja transorteras via pipelines till USA.
  https://www.rt.com/business/436353-canada-pipeline-crisis-boon-russia/

  I USA köper lokala operatörer olja från Ryssland, vilket i det politiska sammanhanget mellan USA och Kanada och Ryssland gör en intressant ironisk vridning. Ändå är dessa livets realiteter, som Stewart Muir, verkställande direktör för den kanadensiska tanken Resource Works, skriver i en ny historia . Om du inte kan få en vara du behöver från ett ställe måste du hämta det från någon annan.
  Förra månaden levererade tankfartyg under en portugisisk flagg mellan 600 000 – 650 000 bpd rysk råolja till ett raffinaderi i Washington State, en av de två som producerar bränsle- och oljeprodukter för Washington och Oregon.
  När marknadslogiken krockar med politiken, så är det vad som händer. Raffinaderier behöver råvaror. De hanterar inte politiken. De hanterar efterfrågan och utbudet.
  På grund av detta har Förenta staterna importerat rysk olja i flera år, hur konstigt det än kan tyckas i den nuvarande politiska situationen.
  Här är fakta: Förenta staterna började importera ryska råolja 1995. Sedan dess har månadsleveranserna nått upp till 25.083 miljoner fat i maj 2009, med den senaste månadsgraden, för maj i år, kommer 15,216 miljoner fat, enligt EIA data .

Comments are closed.