Valfusket inom Moderaterna

Nu har moderaterna haft en presskonferens där det framgår att ytterligare ett par moderater, Petter Lindfors och Rolf Könberg, hoppar av sina uppdrag för partiet.

Affären visar på en i grunden sjuk partiapparat där enskilda medlemmar satt begrepp som demokrati på undantag, allt för att skaffa sig själva förmåner i form av bättre placering i olika sammanhang. Det handlar om positioner både på riksdagslistan, i kommunalfullmäktige och i landstinget. Det enda rimliga i detta är förstås att väljarna nu drar sina egna slutsatser, man ska inte lägga sin röst på ett parti som för sina väljare bakom ljuset. Har man tidigare lagt sin röst på moderaterna så bör man, om man vill fortsätta att stödja alliansen, välja ett annat borgerligt parti i höstens val.

Visserligen ägnar sig moderaterna i nuläget åt skade-
minimering, man vill göra gällande att detta var medlemmar som missuppfattat regelverket, men ingen kan få mig att tro att det rör sig om en isolerad händelse. Den här metoden har säkerligen tillämpats sedan många val tillbaka och det enda vi kan hoppas på i nuläget är väl att inga fler partier varit lika odemokratiska. Med tre fuskande moderater avslöjade så finns det skäl att anta att det i själva verket rör sig om betydligt fler…

intressant Tags : , , , , , , , , ab12 svd1 dn123 t

  10 comments for “Valfusket inom Moderaterna

 1. Sven
  19 februari, 2010 at 10:32

  Hur många som egentligen fuskat kommer vi aldrig att få veta. Nu vet vi tre, antagligen så kan man multiplicera med minst tio, bara i Stockholm.

 2. Robert
  19 februari, 2010 at 11:05

  Finns det något annat parti som har en regel som säger att man inte får betala medlemsavgiften åt dem som man värvar? Är det kanske så att moderaterna har strängare interna regler än andra?

  • 19 februari, 2010 at 11:53

   Är det kanske så att moderaterna har strängare interna regler än andra?

   Ja, de vet väl själva hur låg moral medlemmarna har…

 3. 19 februari, 2010 at 11:14

  Alltså, visst jag gillar inte heller Moderaterna och blir alltid lite till mig när deras namn släpas i smutsen som det har gjort den senaste veckan.

  Men, jag tror att detta måste frånkopplas partifärg och läggas på individnivå. Jag tror det finns fuskare i alla partier som på mer eller mindre legitima sätt försöker vinna fördelar, bara det att de inte är upptäckta ännu. Bara det faktum att dagarna efter detta uppdagades så kom liknande avslöjanden gällande både Centern och Piratpartiet tyder ju på att den här typen av fusk är sådant man märker om man tittar lite extra nogrannt.

  Att säga att de fuskar för att det ligger i Moderaternas interna kultur är lite samma sak som att säga att bidragstagare är fuskare som egentligen bara är lata (ok, det där lät bättre i huvudet).

  • 19 februari, 2010 at 11:52

   Att säga att de fuskar för att det ligger i Moderaternas interna kultur är lite samma sak som att säga att bidragstagare är fuskare som egentligen bara är lata

   Det sista är ju vad moderaterna brukar hävda…

 4. Anders
  19 februari, 2010 at 11:25

  Det värsta är ju att den tredje mannen, nämligen riksdagsledamoten Mats G Nilsson sitter kvar. Han tycker uppenbarligen att detta är normalt beteende som ej behöver föranleda någon åtgärd.
  Anders

 5. 19 februari, 2010 at 11:47

  Det stora ”antifuskpartiet” Moderaterna är alltså själva fuskare? Hoppas att folk inte röstar på dem efter detta!

 6. Christer W
  19 februari, 2010 at 18:21

  Egentligen är det mest förvånande att det är så många som är förvånad över moderaternas fusk. Vad vi nu kan se är hur klassisk projicering avslöjas och att den har använts för att dölja vad de själva har sysslat.
  När de har pekat finger på ”fuskarna” så har det varit för att flytta fokus från sig själva, bättre än så är inte modraterna.

  • Kenta
   20 februari, 2010 at 02:58

   Ja jag är inte ett dugg förvånad, hyenor har alltid funnits hos kapitalismen.

 7. blingbling
  19 februari, 2010 at 20:30

  Fuskandet förefaller att vara ett slags fundamental drift hos denna typ av människor, allt är till salu och det är listigt att fuska (förutsatt att man helst inte bör bli påkommen) och ett uttryck för den fria andens uppfattning om sin egen smartness. Häri ligger förmodligen också förklaringen till att man är så benägen att se fuskare i andra, man utgår helt enkelt från sin egen värdegrund och drar slutsatsen att det är så även andra förväntas agera.

Comments are closed.