Sverigedemokraternas låtsasdemokrati

Sverigedemokraternas moral är det många som diskuterar mellan varven, att rikta sitt hat mot en invandrargrupp är minst sagt anmärkningsvärt, och skulle de komma in i Sveriges Riksdag skulle nog nittionio procent av svenskarna chockas över deras åsikter. Nu har de försökt fuska med en opinionsmätning som utförs av TV4.

DN: ”En storsatsning inför höstens riksdagsval, tänkt att fram till september sändas i TV4:s och Kanal 5:s textteve, stoppades på måndagen sedan den misstänks ha saboterats av Sverigedemokrater.

Projektet var utformat som en opinionsmätning där kanalernas tittare sms:ade in sina partisympatier, och statistiken daterades dagligen upp och lades ut på textteve. När DN på måndagen påpekade det hela visade teverutan ett resultat som, om det stämde, skulle ge Sverigedemokraterna egen majoritet i riksdagen. Först då, efter flera dagars publicerade siffror, panikstoppades projektet.”

Personligen har jag varit med om exakt samma sak ett antal gånger, senast i höstas då jag hade en liten intern parti-
sympatiundersökning här på bloggen. Andelen som svarade att de sympatiserade med Sverigedemokraterna var överraskande hög, så hög att jag gick in i bloggens statistikprogram för att se hur det såg ut. Då visade det sig att närmare 20 procent av sidans läsare under de senaste timmarna kom från en rasistisk och nazianstucken BBS som är en samlingsplats för SD-anhängare. På den fanns det ett inlägg som rekommenderade deras läsare gå till denna blogg och rösta på SD, ”för att snygga till siffrorna”, fritt citerat.

Efter det manipulationsförsöket så utelämnar jag Sverigedemokraterna från den sortens undersökningar. Men det är upplysande, det visar på deras syn på begrepp som demokrati, deras låtsasdemokrati.

intressant Tags : , , , , , , , , , , dn svd hd sds t

  11 comments for “Sverigedemokraternas låtsasdemokrati

 1. Charlie
  2 februari, 2010 at 01:20

  Det där minns jag, jag tror att jag vet vilken bbs som Sverigerasisterna hålls på. Det är väl xxx har jag för mig?

 2. Richard
  2 februari, 2010 at 05:23

  Mja, skulle SD få majoritet i Riksdagen så – avskaffar de valen helt.

 3. Johan J
  2 februari, 2010 at 07:11

  Pinsamt för SD :-)

 4. Mats Eriksson
  2 februari, 2010 at 07:49

  Pinsamt för Fascisterna!

 5. Johan
  2 februari, 2010 at 08:28

  Vad tramsiga ni är, snorungar finns överallt, oavsett partitillhörighet!

 6. Michael
  2 februari, 2010 at 09:43

  Det står ,,,sedan den misstänks ha saboterats av Sverigedemokrater.

  Jasså,, vart är den misstänkte då??

  Sånthär kallas smygpropaganda.

  Tyvär verkar det som vi har några djävlar som sympatiserar med domhär nazisterna.

  Och dom som gett dessa tillträde sitter i riksdagen.

  Allt för fiska röster och splittra folk och vända dem mot varandra så man själv kan smita undan med sina brott.
  Det är lätt och skaffa ett behov ochså , bara strula med invandringen så folk tröttnar.
  Vaddå vem glömmer bort när Reinfeldt och hans tjuvljugarkompisar bjöd in dom i riksdagen praktiskt taget.

  Jävla skämtregering vi har alltså FYFAN säger jag bara.

 7. Sniff
  2 februari, 2010 at 09:56

  Ja det där var lite bakblås. Att hjälpa upp siffrorna är en sak, att stjälpa hela röstpoolen en annan. Det visar dock på hur SD tänker. Jag är dock övertygad om att de kommer till riksdan och det med många röster. Det är så många som är trötta på det etablerade politikerpatrasket.
  Är det någon mer än jag som tycker att det är lite tsar-insnöat-vi-kommer-inte ändra-på-något som innan revolutionen 1917 eller NSDAPs övertagande på 30-talet då weimarrepubliken var en soppa av partier som käbblade hela dagarna?

 8. stigman
  2 februari, 2010 at 10:05

  den 23 mars 1933: den tyska riksdagen i demokratisk ordning
  röstar för det så kallade Ermächtigungsgesetz som gav Adolf
  Hitler oinskränkta maktbefogenheter. Det var ingen kupp,
  någon utpressning hade knappast heller förekommit. Samtliga
  borgerliga riksdagsledamöter röstade frivilligt för en lag som i
  praktiken avskaffade demokratin.

 9. V
  2 februari, 2010 at 10:11

  Samtidigt som normal, civiliserad media avslöjar dom fuskmetoder som Sverige”demokraterna” använder för att få sig själva framstå som mer populära, släpper SD-älskarna Aftonbladet en ny undersökning där SD får 6%, och samtidigt beskriver dom som ”stadiga” och ”etablerade i opinionen”. Aftonbladet har bokstavligt talat slickat SD i röven så mycket att dom blivit ”rumsrena” – undrar hur nöjda Aftonbladet blir om SD kommer in i Riksdagen och får alla ultrarasister att komma man ur huse för att ansluta till SD efter september?

  20% stöder SD i november – är det det ni är ute efter, Aftonbladet?!

 10. Alex
  2 februari, 2010 at 14:19

  Kan ju vara så att många Sverigedemokrater läser din blogg?… Själv läser jag den varje dag trots att jag inte håller med dig i speciellt många frågor, möjligtvis vargjakten. Dock är det intressant att ta del av andras synpunkter och infallsvinklar om dagsaktuella ämnen. Läser man bara bloggar från de egna leden så blir man lätt insnöad, plus att de tenderar att fokusera alldeles för mycket på invandring. Däri ligger ett stort problem för SD, utan en bred politik så kommer man aldrig att nå de breda folklagren.

 11. Gösta Berling
  2 februari, 2010 at 15:28

  Vilket bevisar att det finns bara en enda opinionsmätning som har betydelse, nämligen valet.

  Opinionsinstitutens undersökningar har naturligtvis ett visst värde för att visa på trender och strömningar, kanske också för att förstora eller förminska de trender som redan finns. Men det är valet som gäller, lätt att glömma det!

Comments are closed.