Svenskarna är mentalt handikappade

Fredrik Reinfeldt får idag vatten på sin kvarn, DN/Synno-
vates opinionsundersökning visar att det rödgröna laget leder i väljaropinionen med 8,1 procent, samtidigt som fakta är att de som leder på våren före ett val – kommer att vinna valet.

Det blir givetvis svårt för borgarna att acceptera, möjligen kommer de att förstå att ministervalet som Reinfeldt gjorde var ”olyckligt”, om man är lite snäll. Ett så stort antal stolpskott på ministerposter har väl det svenska folket aldrig skådat, något som givetvis straffar sig för den sittande regeringen. Svenskarna är så mentalt handikappade att de inte inser Andreas Carlgrens storhet som miljöminister när han säljer ut fri vargslakt till jägarförbundets lobbyister.

De mentalt handikappade förstod inte heller
storheten med ministrar som köpt sina akademiska merriter trots att de på senare tid anlagt en tofs på hakan som Littorin. Men framförallt, jag tror personligen att det är politiskt självmord att kalla väljarna för mentalt handikappade. Visar man upp en sådan ”von oben”-attityd så kommer man förr eller senare själv att betraktas som den som är mentalt handikappad.

intressant Tags: , , , , , , , , dn svd ab ex t

  13 comments for “Svenskarna är mentalt handikappade

 1. Kurt
  30 april, 2010 at 04:29

  Ett enkelt alternativ är ju att alliansen bara utvisar hela folket och fortsätter att regera.

 2. 30 april, 2010 at 07:16

  Haha älskar rubriken och välskrivet, det har inte varit någon överraskande tid med alliansen vid makten för de lever som de gör :P
  Fortfarande förstår jag inte hur det handikappade folket lät dem sitta ens men minnet är för kort uppenbarligen. Jag ser verkligen framemot hybrisen som kommer öka för var dag närmare vi kommer valet :)

 3. nature
  30 april, 2010 at 08:52

  Det finns en tolkning av detta, som så vitt jag vet, inte lyfts fram och det är att trots att Mona Sahlin måste vara en av Sveriges genom tiderna mest impopulära partiledare med garanterat NOLL i förtroende, så leder de Rödgröna med hela 8 %. Det säger en hel del om hur oerhört impopulär Alliansen i själva verket är hos svenska folket. Samt ha i åtanke att detta trots att vi ständigt bombarderas av de borgliga mediernas borgliga ideal.
  Tänk vad besvikna Svenska folket kommer att bli när de märker att det rödgröna alternativet innebär så ytters marginella skillnader, i realiteten. Just på grund av att skillnaderna är så försvinnande få mellan blocken, så möjliggör det för Sverige Demokraterna att komma över 4 % spärren. Ska man skratta eller gråta åt det?

 4. Chrille
  30 april, 2010 at 09:42

  Den stora massan av befolkningen är ju korkad så det stämmer ju. Att så många inte tycker om Alliansen vet jag väl inte om det stämmer. 43-44% av folket gillar dem ju uppenbarligen, sen har vi sett att undersökningar kan ha 5-6% fel, fövisso åt båda hållen.

  Man undrar ju vad som är så hemskt med sjukvårdsreformen. Det har ju blivit hemskt tyst numer om den. Kan det vara så att det är för att den faktiskt är possitiv, att den har fått folk tillbaka till ett värdigt liv istället för att folk får ruttna bort?

  Kul är ju i alla fall att Sossarna nu vill vara med Moderaterna om Vårdval Stockholm. Alla minns väl att Sossarna tyckte att det var skit, kritiserade det under flera år. Visade sig att väljarna tyckte det var ganska bra, så nu är man med istället. Det kostade ju en del så här har Alliansen spenderat mer på sjukvård en sossarna, men säg inget till någon. Folk kan ju börja tro att Alliansen faktiskt bryr sig om befolkningen och vill dem väl.

  • 30 april, 2010 at 10:21

   Folk kan ju börja tro att Alliansen faktiskt bryr sig om befolkningen och vill dem väl.

   Inte en chans!

  • Lars Eriksson
   30 april, 2010 at 14:31

   ”Den stora massan av befolkningen är ju korkad så det stämmer ju. Att så många inte tycker om Alliansen vet jag väl inte om det stämmer. 43-44% av folket gillar dem ju uppenbarligen…”

   Att den stora massan skulle vara korkad är väl kanske att ta i, men 43-44% är det i alla fall…

 5. Chrille
  30 april, 2010 at 13:49

  Man får inte ljuga här! / jinge

 6. Christer W
  30 april, 2010 at 13:59

  Lägg märk till hur bilden för blockindelningen är utformad. Det är inte en slump att SD är placerad intill s, mp och vp och inte i anslutning till de borgerliga partierna vilket vore den mest adekvata placeringen eftersom SD är ju borgerligt parti åt det extrema hållet.
  Syfte med placeringen är ju att skiten från SD ska stänka på de röd-gröna och att borgerlighet ska se rena ut. Det ä också möjligt att DN och andra borgerliga tidningar arbetar på att de som röstad borgerligt i senast valet och som tänker byta parti nu ska hellre gå till SD än till de röd-gröna.
  Vänsterblocket har ju klart deklarerat ett samarbete med SD är uteslutet, ett ställningstagande som Reinfeldt inte har gjort klart och tydligt än. Det mesta talar för att han och borgerligheten vill ha alla högerdörrar öppna, även de till SD.

 7. kalle e
  30 april, 2010 at 16:24

  Är det någon som på fullt allvar tror att Fredrik Reinfeldt avgår om han kan klamra sig kvar med SD:s stöd.

 8. 30 april, 2010 at 17:17

  Herr Reinfeldt är väl som alla andra i den borgerliga Alliansen. Att klamra sig fast vid makten med lögner och falskt spel är det enda som tycks gälla. För någon egen politik har de ju inte haft på ett bra tag. Och de skulle inte förvåna mig om moderaterna skickar en liten invit till SD om de fick chansen. Vissa moderater tycks ju gilla herr Åkesson med anhang.

 9. Sara G
  30 april, 2010 at 18:20

  Räknas bristande empati för de små och svaga i samhället som ett mentalt handikapp?
  Eller är det en politisk merit?

 10. Basse
  30 april, 2010 at 20:03

  Klart att svenskarna är mentalt handikappade. Hur skulle man annars förklara att de röstat fram sossarna som vinnare i nästan 80 år?

  • Christer W
   1 maj, 2010 at 14:37

   Bosse, man ska inte kasta sten i glashus.

Comments are closed.