Slussenkatastrofen närmar sig

Idag skriver Maria Schottenius en artikel i Dagens Nyheter som pekar på Stockholms-
politikernas brist på ansvar för stadens miljö, man driver vidare en planering som ingen vill ha och ingen har bett om, allt för att göda olika arkitektkontor och näringslivet. Vi närmar oss en ny katastrof som rivandet av Klarakvarteren och ingen i Stadshuset förmår att sätta ner foten.

Maria Schottenius/DN: ”Det hela är som en mardröm. Ska vi bygga om Slussen efter ett förslag som ingen vill ha? Ska vi verkligen stå ut med att Katarinahissen stympas ovan jord, resten är nergrävd i ett schakt? Och att man från Gamla Stan i stället för en sluttning möter en jättehög vägg på Södersidan? Att utsikten mot vattnet från Södermalmstorg och Ryssgården försvinner på grund av den nya markhöjden, och att det brakar en motorväg in i Gamla Stan?”

Nedanstående text är ett upprop från gänget bakom www.slussensframtid.se

—————

På måndag den 21/6 är det en heldag för Rädda Slussen:

1. 11.40 Möts vi vid Stadshuset och går in och följer debatten i kommunfullmäktige från läktaren. Runt 14.00 beräknas de fatta beslut om Slussen.

2. Från 18.00-20.00 inträffar ”Samtal om Slussen, samarr. mellan föreningen Bevara Slussen och Galleri Kontrast, Hornsgatan 8 (mycket nära Slussen, början av Hornsgatan) Talare Ola Andersson, Peter Frisk, Marianne Råberg.

Bar och mingel i galleriet till självkostnadspris.

3. 18.00-23.00 är det underground motståndsmingel med Rädda Slussen i blivande Club Frihet, under Slussen, Blå Bodarna. Kaffe, thé, läsk säljs.

LEVE FRIHETEN OCH DEN VACKRA SLUSSEN!

******************************************************************
www.slussensframtid.se

i , , , , , , , , , , dn1 svd1234 t

  4 comments for “Slussenkatastrofen närmar sig

 1. Ken
  20 juni, 2010 at 19:44

  Det är märkligt att dagens arkitekter är så oerhört okunniga.

 2. Mikko
  20 juni, 2010 at 23:54

  Det finns inget kvar av gamla slussen att bevara då allt håller på och faller ihop

 3. Johan
  21 juni, 2010 at 10:19

  Bygg som ni vill bara vi får en sån här : http://xxx

 4. m
  21 juni, 2010 at 13:48

  TUNNEL UNDER STADEN
  När ska man förstå att vi måste ha en genomfartstrafik mellan södermalm och norrmalm men att den INTE ska gå genom vårt historiska center tillika en av de vackraste platserna på jorden om det inte vore för motorlederna som byggts på kajerna runt ön.
  Bygg istället Österleden Förslag C dvs en tunnel från Värtan under Östermalm, med anslutningsmöjlighet vid Nybrokajen, och vidare under vattnen öster om Gamla stan mot Södermalm under Stadsgårdkajen.
  Tunneln ersätter helt slussen som trafikapparat

Comments are closed.