SD och det Blå Skåpet

Idag visar det sig att Sverigedemokraterna har publicerat en bild på en sexårig flicka på partiets hemsida i Landskrona, och dessutom på en privat blogg.

AB: ”Den 31 maj höll Sverigedemokraterna möte på Rådhustorget i Landskrona. Det blev en stökig tillställning. Partiledaren Jimmie Åkesson möttes av högljudda protester från visslande och ropande motdemonstranter när han försökte föra fram partiets politiska budskap.

SD valde att avbryta mötet och fotograferade 46 motdemonstranter.

Några av meningsmotståndarna har nu hamnat på SD:s blogg. En av dem är alltså en sexårig flicka, som på bloggen anklagas för att visa sin avsky för demokrati, skriver Helsingborgs Dagblad. Flickans pappan planerar att polisanmäla bloggen.”

De har inte bara hamnat på SD:s blogg som Aftonbladet skriver, alla bilder är också publicerade på Sverigedemokraternas officiella hemsida i Landskrona, landskrona.sverige-
demokraterna.se, något som knappast är en förmildrande omständighet. En lustig detalj som visar på SD:s brist på orientering i nutid är att man på den nämnda bloggen kallar Vänsterpartiet för – Vänsterpartiet Kommunisterna. Dessutom hävdas det att personerna som fotograferats och hängts ut avskyr demokrati, ett påstående som är intressant med tanke på varifrån det kommer. Om SD hade majoritet i landets lagstiftande församling skulle punkt ett på dagordningen bli att avskaffa demokratin.

i Tags: , , , , , , , , , , , ab1 dn1 svd hd ex gp skd sds t

  26 comments for “SD och det Blå Skåpet

 1. Celsius
  8 juni, 2010 at 09:15

  SD har alltså förstått att till och med en sexåring begriper att deras politik är kass! Det tar sig!

  • 8 juni, 2010 at 09:17

   Dessutom så tror jag att de som lagt ut bilden, partiet lokalt och den ökända bloggen kommer att åka dit på det. Att beskylla barn med kränkande uppgifter och lägga ut bilder på dem anses nog inte ingå i yttrandefriheten.

   • Jo'El
    8 juni, 2010 at 10:55

    De gör väl som alla andra som vill komma undan med det de gör på nätet, och har en ”ansvarig utgivare”. Då är det nån alkis från en parkbänk som får sitta i rätten och försvara sig medan hemsidan kan fortsätta skriva sin skit ostärt .. Aftonbladet gör likadant.

    • 8 juni, 2010 at 11:11

     Nej så gör inte Aftonbladet. Varför påstår du det?

 2. Malin Andreasson
  8 juni, 2010 at 09:39

  Att Sverigedemokraterna har svårigheter är inget att undra över. När Statistiska Centralbyrån undersökte utbildningsgraden hos de som intervjuats om sina partisympatier så visade det sig att SD hade dubbelt så många sympatisörer som inte hade klarat av den nioåriga grundskolan än andra partier. Det är inte så konstigt att de bajjar i det blå yttrandefrihetsskåpet med andra ord. Att lägga ut en bild på en sexåring med ett kränkande påstående är dock överraskande dåligt. Det har skett både på bloggen och på hemsidan vilket inte gör det dubbelt dåligt utan tiofaldigt dåligt.

  Jag undrar om inte just den bloggen är fälld för förtal ett par gånger i tingsrätten, minns inte vad killen heter som de anklagade, men socialist är han om jag minns rätt. I SCB-undersökningen framkom också att SD var det parti som hade minst antal sympatisörer som hade gått igenom gymnasiet också, men det är väl självklart med tanke på att de har så många sympatisörer som saknar fullgjord grundskola.

  • Arne S
   8 juni, 2010 at 09:53

   Det märks när man talar med en sverigedemokrat, vad som är hönan eller ägget vet inte jag.

   • nature
    8 juni, 2010 at 13:33

    Hoppas och vill tro att SD-sympatisörerna sviker på valdagen på grund av detta; för nu har de rejält skjutit sig i foten – hoppas att de använder huvudet nästa gång : -)

    Men jag vill dock klargöra några detaljer kring samhällsanpassning, utbildningsnivån och begåvning. Jag har heller inte slutfört min grundskoleutbildning, men det faktum i sig självt säger inte så mycket om mina förmågor. Rent statistiskt har bara ca bara 3 % av den svenska befolkningen vassare kognitiva förmågor än mig. Så utbildningsnivån och samhällskunskapen (eller omvärldsförståelsen) följs inte alltid slaviskt åt alla gånger. Underskatta därför inte SDs väljare bara för att de saknar högre utbildning – de kan vara högbegåvade i vart fall. Låt vara en aning sämre samhällsanpassade, men just graden av samhällsanpassning är i dessa dagar snarare en merit än, en belastning. USAs smartaste person t ex jobbar som dörrvakt, dräng m.m. Ska du förstå, och klara av att se omvärlden som den är, görs det bäst om du står utanför och saknar korrupta lojalitetsberoenden inför en orättvis maktfördelning.

 3. Hans-Peter
  8 juni, 2010 at 09:56

  Min kusins barn var med på varenda Vietnamdemonstration från sextiotalet och framåt, nu släpar de med sina barn på demonstrationer mot Israels agerande mot palestinier (och turkar) :-)

  • Charlie
   8 juni, 2010 at 10:34

   SD har ju knappast gjort sig kända som demokratins försvarare, varför skulle de följa demokratins spelregler?

 4. Andy
  8 juni, 2010 at 11:17

  Att SD hänger ut barn är inte konstigt, man hänger även ut invandrare och flyktingar. Men egna medlemmar som dömts för pedofili och våldtäkt sopar man lite stillsamt under mattan.

 5. Cecilia Mattsson
  8 juni, 2010 at 12:29

  Det folkpartistiska kommunalrådet Torkild Strandberg krävde efter vår motdemo att vi ska ”visa våra motståndare respekt”. Frågan är när Torkild ska kräva att SD respekterar sina motståndare…
  http://hd.se/ledare/2010/06/03/motstandare-ska-behandlas-med/

 6. Peter
  8 juni, 2010 at 15:12

  Hur många kommentarer har du tvingats att radera idag?

  • 8 juni, 2010 at 15:15

   6-7 stycken här. Oftast rasistiska i ordets rätta bemärkelse, andra bara provokativa. SD:are gillar inte att åka på däng i tidningarna, och tidningarna har nog fimpat kommentarsmöjligheten…

   • Cecilia Mattsson
    8 juni, 2010 at 16:17

    Med tanke på vad Stefan Olsson(SD) skriver på sin SD-blogg nu om att pappan borde fällas för barnmisshandel och utvisas, så kan jag tänka mig vad du fått för kommentarer här. Det anmärkningsvärda är att SD-mobberiet även tillåts på officiella SD-bloggar.

   • nature
    8 juni, 2010 at 19:51

    Nej de gillar inte att åka på däng i tidningarna (vem gör det?) men i SDs fall verkar all publicitet vara god publicitet. Varför problematiseras SD och inte Pirat Partiet i gammelmedierna?

 7. Dennis
  8 juni, 2010 at 15:34

  Det är rätt vettigt att tidningarna stänger av. Man ska inte ge rasister utrymme, inte låta dem sprida islamofobi. De får väl starta egna tidningar som sedan kan åtalas i takt med brotten mot lagen om hets mot folkgrupp. Rasisterna är faktiskt rätt patetiska.

  Men de är farliga också, håller man på att hetsa mot muslimer som de gör så dröjer det inte länge innan de sätter igång att mörda, de som sina kompisar i Tyskland på trettiotalet. Synd att det ska dröja till dess innan svenskarna upptäcker vad det är för gäng som kryper ihop bakom Åkesson.

  • 8 juni, 2010 at 15:38

   Ja, jag tror oxo att vi snart riskerar få se mord grundade på islamofobin och hat mot invandrare.

 8. Cecilia Mattsson
  8 juni, 2010 at 15:36

  SD krattar manegen så att FP kan driva igenom denna politiken: http://hd.se/landskrona/2010/06/07/sabuni-lovordar-landskronamodellen/

  • 8 juni, 2010 at 15:40

   Ja Sabuni är ju en av dem som sprider islamofobi.

  • Mariam
   8 juni, 2010 at 17:32

   ”Modellen i Landskrona, där man ställer krav på 30 timmars motprestation – exempelvis i form av praktik – i veckan av personer som söker socialbidrag, har fallit i god jord hos Folkpartiet på riksnivå” står det i hd.

   Ett drömsamhälle för Sabuni och hennes meningsfränder där så gott som anställningsstop råder i kommuner med en massa invandrare som valsar runt i olika praktikplatser helt gratis. Kommunerna slår ju undan benen på sig själva när de medverkar till slaveri utan lön. Ingen får ettt riktiggt jobb i sådana kommuner.

 9. Jonas
  8 juni, 2010 at 15:55

  Det mest skrämmande med SD:s ideliga uthängningar är att de (oavsett vad de påstår) syftar till att skrämma motdemonstranterna, samt uppmana de ännu brunare sympatisörerna till våld mot de uthängda. Precis så gör även t.ex. AFA som så ofta kritiseras av SD. Man visar här att man inte är ett dugg bättre än dem. Ett riktigt pajasparti med andra ord, för vilket annat seriöst parti hänger ut barnen till sina motståndare offentligt?

  • Martin
   8 juni, 2010 at 17:48

   Väl talat!
   Skillnaden är att vänstern, sossarna eller andra vänsterpartier inte hänger ut sina meningsmotståndare med det underförstådda syftet att AFA skall spöa upp dem. En viktig skillnad.

   Vi som är gamla nog att minnas BSS härjningar i de betongförorter vi växte upp i tycker det är väldigt komiskt att de numera låtsas vara nån sorts pacifister.

 10. 8 juni, 2010 at 17:00

  SD skyr inga medel märks det. Nu har de verkligen hamnat under lågvatten märket.

  Jo att SD politikerna och deras anhang inte har alla hemma är väl tämligen välkänt sen länge. Ända sedan jag i min blogg började skriva om och kritisera detta parti så har okvädningsorden och hoten haglat. Förmodligen på grund av att jag klätt av deras så kallade politik i ett flertal artiklar. Märks att SD:s anhängare inte tycker om en närmare granskning av sitt parti. Flertalet av dem hävdar i sina inlägg att de inte är rasister eller främlingsfientliga, bara för att sedan säga att de inte tycker om invandrare och att dessa borde kastas ut ur Sverige?

  Tankeförmågan är som sagt inte på topp hos dessa figurer. Gång på gång skiter SD i det blå skåpet.
  Nu är jag ju inte heller så vänlig i mina formuleringar om SD i min blogg.
  Det är ju bara så att Sverigedemokraterna inte är ett demokratiskt parti. För de är ju rasistiska, främlingsfientliga, homofoba och bakåtsträvande. Att de sen försöker att låtsas vara det enda parti som tror sig veta Sveriges bästa är ju skrattretande. För sina gamla naziideologier som de i grunden bygger sin politik på hör inte hemma i det mångkulturella Sverige.

  SD påstår sig ju vara att demokratiskt parti, men påfallande många av de SD anhängare som skickat mig kommentarer säger att statsmakten och de politiska partierna bara är en massa nickedockor som inte vill se sanningen om hur dagens Sverige ser ut. Och att de etablerade politiska partierna enbart består av korrumperade politiker som inte är att lita på.
  Märk dubbelmoralen i SD:s resonemang. Hur kan ett parti som SD som säger sig vara för demokrati fullständigt såga och avfärda den nuvarande demokratin?
  Tror inte att SD har en aning om vad demokrati egentligen är.

  I SD:s så kallade politiska idéprogram står följande floskel bland många andra: • Inget stöd till dekadenta och destruktiva kulturyttringar.
  Vad SD nu menar med detta framgår inte. Men jag har mina onda aningar. För vad SD avser med denna så kallade idé är då inget som har med demokrati att göra. Misstänker starkt att man inte vill stödja bland annat Pride parader eller andra mångkulturella evenemang efter som dessa i SD:s ögon är destruktiva och dekadenta. Tror till och med frasen de använder är hämtat ur nationalsocialisternas program.

 11. V
  8 juni, 2010 at 18:58

  Tack Aftonbladet, för att ni har släppt ut dom här nazist-odjuren som nu publicerar privat information om privatpersoner som inte vill se SD i Riksdagen. Tack så fucking mycket, Carl Melin. Och G-d hjälpe oss.

 12. calle
  8 juni, 2010 at 20:29

  Nyköping. En kristdemokratisk politiker åtalades idag för barnpornografibrott vid Nyköpings tingsrätt.

  Åtalet berör över 1 000 bilder där barn utsätts för sexuella övergrepp. Den tidigare kommunpolitikern har i förhör erkänt att han under en månads tid laddat ner bilderna men hävdar att han är utsatt för en komplott av sina kristdemokratiska partikamrater.

  När polisen i maj genomförde husrannsakan hos mannen hittades bilderna nerladdade på disketter. Politikern erkände samma dag att han nyttjat bilderna men påstod att han ”inte kände till att det var olagligt att nyttja barnporr för eget bruk”.

  Majoriteten av bilderna föreställer flickor i 10 till 12-årsåldern som tvingas posera nakna framför en kamera. Andra bilder föreställer hur en man förgriper sig på en flicka.

 13. Patrik
  9 juni, 2010 at 15:06

  Jag är en idiot, förlåt.

Comments are closed.