Sarah Palin, USA:s svar på Mona Sahlin

Idag kan tidningarna presentera den goda nyheten att sittande regering skulle få sparken om valet vore idag samtidigt som de främlingsfientliga inte får någon vågmästarroll.


AB:
”Om det vore val i dag skulle Mona Sahlin bli statsminister. Och Sverigedemokraterna skulle ta sig in i riksdagen – men utan att bli vågmästare. – Den här undersökningen ger oss råg i ryggen, säger Socialdemokraternas partisekreterare Ibrahim Baylan till Aftonbladet. I SCB:s stora partisympatiundersökning för november får de rödgröna tillsammans 50 procent mot alliansregeringens 42,5 procent. – Det är naturligtvis bra att vi har en så tydlig övervikt och att den ökar.”

Vad Mona Sahlin säger om de nya opinionssiffrorna är svårt att veta, hon befinner sig i USA. Enligt den socialdemokratiska hemsidan så kan man ringa eller e-posta dem för att få besked om vilka hon ska träffa i USA och vilka möten hon ska gå på. Det gjorde jag igår eftermiddag men har ännu inte fått något svar. Annorlunda hade det förstås varit om jag hade haft en mailadress som slutade med @storatidningen.se eller något i den vägen.

Själv har jag inte lust att spekulera i om hon åkt dit för att träffa sin dotter, det var nämligen en av bloggens läsare som hävdade att det var så det förhöll sig. Men svaret på den frågan är således okänt i skrivande stund.

Annars var siffrorna lite överraskande. Centerpartiet får 5,0 procent, Folkpartiet 6,5 procent och Kristdemokraterna 4,8 procent. Moderaterna backar till 26 procent och det är antagligen bara början. Affären med de cancersjuka som ska ut på arbetsmarknaden har ännu inte fått något gensvar i den allmänna opinionen, men om två-tre veckor så kan man säkerligen vänta sig betydligt sämre siffror för alla högerpartierna. Något som jag inte sörjer för kan jag berätta.

Men det är inte bara i Sverige som sittande regering tappar mark i opinionsundersökningarna. I USA har Barack Obama

sarah palinSarah Palin, nästa amerikanska president?

för första gången tappat stödet hos majoriteten av väljarna i USA. Det betyder att Sarah Palin nu sitter och vässar klorna inför nästa presidentval, det val som troligen innebär att Obama får flytta till ett annat hus. Det finns vissa paralleller mellan USA och Sverige i den här situationen, men jag tänker inte skriva besökarna på näsan vad jag menar. Och jag menar mer än en enda sak.

Jag tror att jag ska tillverka en liten guldstjärna som jag klistrar in i de kommentarer som kommer nära någon av de sanningar som jag avser med denna antydan.

intressant Andra om: , , , , , , ab12 dn12 ex1 svd t

  17 comments for “Sarah Palin, USA:s svar på Mona Sahlin

 1. MX
  10 december, 2009 at 12:00

  Den enda opinionsundersökning som är relevant och räknas, är den som företas på självaste valdagen.

  Hur stor är sannolikheten för att Sverigedemokraterna blir vågmästare när väl vi kommer dit?

 2. Martin ET
  10 december, 2009 at 12:03

  Det vore egentligen bra om SD kom in i riksdagen. Då får alla se vilken arbetarfientlig, kvinnofientlig och homofob samling tomtenissar det är, att de är rasister vet ju alla redan. Jämförelsen mellan Palin och Sahlin är suverän.

 3. 10 december, 2009 at 13:06

  Både Sarah Palin och Mona Sahlin är bäst när de är tysta. Det enda som kan hotar de rödgröna i valet är att Mona pratar sönder dem…

  • 10 december, 2009 at 13:54

   Hittade följande Sara Palin-citat, från hennes bok Going Rouge, i Fria Tidningens senaste nummer:

   ”If God had not intended for us to eat animals, how come He made them out of meat?”

   Därmed tror jag mig förstå åtminstone en av de likheter Jinge ser mellan Sara och Mona. :-) asa

 4. Christer W
  10 december, 2009 at 14:10

  Det var väl taskigt att jämföra Sahlin med Pa(h)lin. Den enda likhet jag kan se är att båda två är livsfarliga bakom bössan, dock av olika anledningar. asa

  • el persson
   10 december, 2009 at 15:23

   Har de inte använt samma Photo-shop för att shoppa lite ungdom oxå? asa

 5. magnus
  10 december, 2009 at 14:45

  Jämförelsen mellan de båda är inte alls dum, även om Palin framstår som mer korkad. Hur som helst kommer det bli katastrof med Mona vid rodret, det är inget snack om saken. Hon är i mina ögon en riktig kappvändare, hon är osäker på sin egen politik och saknar övergripande idéer om hur reformera systemet. På detta saknar hon helt den karisma och charm som tyvärr har stor betydelse i dagens politik, både inom och utom landets gränser. Socialdemokraterna behöver reformera och förnya och förtydliga sig som parti och vad gäller politiska idéer, samt hitta en bättre företrädare.

  /socialdemokratiska sympatier, dock villrådig inför nästa val

 6. Mats
  10 december, 2009 at 14:46

  Jag behöver ingen hjälp med vad jag ska skriva om och vad jag inte ska skriva om. / Jinge

  • 10 december, 2009 at 17:06

   Men faktum kvarstår att jag gillar Mona Sahlins sätt att leda partiet mot en mer demokratisk organisation. Det är dock synd att hennes mediapersonlighet brister. Där har hon mycket att lära!

   • 10 december, 2009 at 17:25

    Jag förstår inte vad du menar.

 7. jon
  10 december, 2009 at 14:55

  Intelligensen? Retuscheringen (ser iaf så ut)?

 8. 10 december, 2009 at 16:45

  Har Socialdemokraterna svarat på frågan om vilka Mona Sahlin träffar som kan vara intresserade av hennes synpunkter.

  Nej. Pressekreterare har väl för mycket att göra kan jag tänka…

 9. el persson
  10 december, 2009 at 18:02

  Kan oxå vara så att hon letar efter bostad så att hon kan bo i närheten av sin justitieminister när de kommer till makten.

  • 10 december, 2009 at 18:36

   Man kan bara få EN guldstjärna om dagen… :-)

   • el persson
    10 december, 2009 at 19:13

    Men enligt USA Today today har Karlavagnen fått en ny stjärna i böjen av skakelstången.
    Fast det var väl länge sedan Karlavagnen fick den stjärnan förstås, andra regler gällde då … ;-)

 10. Christer W
  10 december, 2009 at 22:03

  Sahlin är i usa för att bli mer lik bilderna av sig.

 11. Pia Hjortberger
  10 december, 2009 at 22:29

  Jinge, jag har varje dag läst det du skrivit i flera år och fått många tankar och skratt men det som Christer W skrev ovan fick mig att skratta mer än jag gjort på länge.

Comments are closed.