Reinfeldt skämmer ut Sverige

Idag skämmer Fredrik Reinfeldt ut både Sverige och EU i Kina då han ska försöka förmå kineserna att minska sina utsläpp av koldioxid.

AB: ”I dag leder Fredrik Reinfeldt toppmötet mellan EU och Kina. Högst på dagordningen står klimatet, det är bara dagar kvar tills klimatmötet i Köpenhamn börjar. Nu måste Kina ta sitt ansvar minska utsläppen av koldioxid. Medan Fredrik Reinfeldt reser världen runt för att övertala andra länder att minska sina utsläpp fortsätter livet som vanligt hemma i Stockholm. På onsdag tar borgarråden i Stockholms stadshus det första beslutet om finansiering av Förbifart Stockholm och det största motorvägsbygget i svensk historia börjar ta form.”

Man satsar ett stort antal miljarder på att bygga nya motorvägar åt bilisterna, det gör man samtidigt som man vet att allt färre privatpersoner har råd att sig med bil. Kollektiv-
trafiken är eftersatt och alltfler av bilarna är tjänstebilar. Men Förbifart Stockholm står ändå kvar på agendan och kommer så göra.

När Fredrik Reinfeldt nu är i Kina
för att diskutera landets utsläpp av växthusgaser som koldioxid så hoppas jag att han också berättar att de svenska skattebetalarna nu blivit ägare till 18 kolkraftverk i Europa. Han menar kanske att utsläpp från svenskägda kolkraftverk i Belgien inte är svenska utsläpp, så kan man ju alltid se det om man är ansvarig politiker.

Hur man än ser på den saken så kan man fastslå att Fredrik Reinfeldts försök att framstå som miljövän rimmar illa med verkligheten. Hans näringsminister Maud Olofsson är väl den som är närmast ansvarig för frånvaron av styrning för Vattenfall under den tid man beslöt att satsa på att köpa upp

miljöboven
Mycket skrik och lite ull, precis som Reinfeldt.

det miljöskadligaste bolaget i hela Europa. För 100 miljarder av skattebetalarnas pengar.

Jag hoppas att kineserna håller sig underrättade om hur tongångarna går i Sverige. —> Läs Kjell Sjöström!

intressant Andra om: , , , , , , , ab12 dn1 ex svd t

  21 comments for “Reinfeldt skämmer ut Sverige

 1. Marcus R
  30 november, 2009 at 20:29

  Problemet är att Västeuropas utsläpp i förhållande till världens är inte så jättestor. Kina och USA är de största skurkarna och Kina växer dessutom snabbast, så det är klart man måste ta upp frågan med kineserna.
  Här är en lista på världens CO2 utsläpp 2006: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_carbon_dioxide_emissions

  Här är en artikel om Kinas tillväxt: http://www.nyteknik.se/popular_teknik/smatt_gott/article364366.ece

 2. GL
  30 november, 2009 at 21:17

  Det var mellan 1999 och 2006 som Vattenfall ökade andelen el producerad av fossila ämnen från 2,7% till 55%. Det var också under dessa år som Miljöpartiet satt i regering och bestämde att Barsebäck skulle stängas och att EU:s femte skitigaste brunkolskraftverk Jänschwalde skulle eldas igång för att kompensera för den el som Barsebäck producerade.

  Vilka är det som satt i regeringställning mellan 1999 och 2006, Jinge?

  • 30 november, 2009 at 21:23

   Vilka är det som satt i regeringställning mellan 1999 och 2006, Jinge?

   Ja inte faan satt vare sig MP eller V i regeringen. Följer du med politiken så illa?

   Dessutom handlar det om DET FÖRETAG SOM VATTENFALL KÖPT NU för 100 miljarder som till 96% bränner kol och olja.

   Är det fler saker du missuppfattat??

 3. Sara G
  30 november, 2009 at 21:21

  Reinfeldt går på i vanlig stil, moderat kolonialanda.
  Det vore mera klädsamt om han höll efter Maud lite bättre och genast stoppar utbyggnaden av den tänkta förbifarten.

 4. Christer W
  30 november, 2009 at 22:08

  Fortfarande är det den mediokra oppositionen som gör att Reinfeldt och regeringen kan agerar som de vill. Ta alla som idag är i fas 3 eller på väg in den som tvingas jobba för ett par hundralappar samtidigt som arbetsgivarren får betalt, 270kr/dagen för dem. Det är riktiga jobb i Caféer, butiker och liknande som dessa underbetalda fas 3:are tvingas ta. De är mer eller mindre livegna och får inte söka andra jobb på sin arbetstid utan på sin fritid.

  Det är därför beklämmande att se Reinfeldt åka omkring och leka statsman och att oppositionen står över, i ställe för ansätta honom och regeringen. En konsekvent och stringent opposition hade jagat livet ur honom och regeringen och stört EU-uppdraget.

 5. GL
  30 november, 2009 at 22:51

  Att miljöpartiet hellre samarbetar med Mona Sahlin för ett introvert grönt folkhem, än med den statsminister som gjort mest gott för det globala klimatet, visar på hur mossiga och kortsiktiga kamrat skogsmulle är!

  • Martin Forsman
   30 november, 2009 at 23:17

   Nog för att (S) inte är några höjdare på miljö, men att påstå att Reinfeldt skulle vara bättre är ju faktiskt dirket löjligt. Att samtidigt som vi själva bygger ut möjligheten att använda bil kräver att Kina ska ta på sig än större ansvar för miljön är hyckleri på hög nivå. För övrigt kan man ju fråga sig varför inte Reinfeldt sätter samma press på USA, som till skillnad från Kina faktiskt har infrastruktur nog att drastiskt kunna minska sina utsläpp. Är det kommunisthatet tillsammans med krypandet för jätten i Väst som är anledningen.

 6. 1 december, 2009 at 11:36

  Nu kan man slänga ord omkring sig mot olika partier – men globalt sett är Svergie ganska bra på att ta hand om miljön.
  Inte vad gäller allt – men vad det gäller mycket – även om vi förstås kan göra mer !
  Visst förbrukar vi en del energi (vi ligger ju gaanska långt norrut också), och vi har lite för stora/gamla bilar (men också långa avstånd).
  Å andra sidan har vi rätt strikta miljölagar, vi har regler och lagar som begärnsar utsläpp, vi besiktigar våra bilar årligen inklusive mätningar av just utsläpp osv osv

  Men visst Reinfelt skulle väl kunan skita iallting och alla andra också som inte lever 1000% rätt – så kan man se vart man komemr då !?

  Förbifart stockholm är f.ö väldigt behövlig – även om det hade behövts ett spår också (som vi förvisso får under Stockholm nu då iof)

  /K

  • Ante
   1 december, 2009 at 18:44

   Problemet är att ingen verkar räkna in vår import. Utsläpp är visst inte riktiga utsläpp, om det sker utomlands på våra vägnar.

 7. Bosse
  1 december, 2009 at 16:37

  Oppositionens majoritet = betongpartiet (s) är också för förbifarten.
  I Stockholm är de en katastrof för innerstadsmiljön – de har alltid varit motståndare till t.ex. eldriven, energisnål och avgasfri kollektivtrafik på Stockholms gator, numera stöttade av handelskammaren. De var emot tvärbanan och är nu emot Spårväg City. Däremot satsade s på 200 nya fossilbussar i trafik på city från förorterna under förra mandatperioden – den satsningen kallade s för ”den största kollektivtrafiksatsningen sedan tunnelbanan”.
  Nu verkar ju mp snart gå om s i Stockholm och har röstat med alliansen för att äntligen få miljövänlig kollektivtrafik på innertstadsgatorna i form av modern, energisnål, avgasfri och lättillgänglig spårväg..
  Det är faktsikt m och mp som har gått i spetsen för miljövänlig kollektivtrafik de senaste åren och utan stöd från m hade tvärbanan aldrig byggts.
  Vad gäller miljövänlig kollektivtrafik i stadskärnan ligger vi långt efter utlandet – bara bullrande förbränningsmotorbussar – och det har vi s att tacka för.
  Och ad gäller Kina så bygger man betydligt miljövänligare bussar än Sverige, nämligen el-bussar som går på el från nätet, men med batteribackup. Sverige bygger inga el-bussar alls och har bara tre i trafik mot 40.000 ute i världen. Några el-bilar eller el-hybrider byggs ju inte heller här.

 8. Mr.T
  1 december, 2009 at 19:31

  Försvann mitt inlägg eller? Provar väl igen då..

  Jinge, ta och läs in dig lite på Climategate, sen kan du kanske ta och dumpa din klimatreligion..

  Climategate går ut på följande:

  ”University of East Anglia Climate Research Unit har nyligen blivit hackad och privat epostkorrespondens mellan högt aktade klimatforskare visar på hur klimatforskningen har manipulerats på olika sätt för att stödja deras argument.”

  Skandalen sprider sig
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6166987.ab

  Global warming rigged? Here’s the email I’d need to see
  http://www.guardian.co.uk/commentisfree/cif-green/2009/nov/23/global-warming-leaked-email-climate-scientists

  Climategate: how the MSM reported the greatest scandal in modern science
  http://blogs.telegraph.co.uk/news/jamesdelingpole/100017451/climategate-how-the-msm-reported-the-greatest-scandal-in-modern-science/

  • 1 december, 2009 at 19:37

   Du hade nog med en icke godtagbar länk…

   Sådant leder regelmässigt till papperskorgen om det är fler än 6-7 kommentarer som väntar på att godkännas.

   F.ö. har jag redan läst in mig på ”Climatgate”, intressant men inte mer.

 9. Mr.T
  1 december, 2009 at 20:49

  Du är en svårövertalad rackare , Jinge.. Vad ska få dig att inse att det är en bluff? Att hela IPCC står på rad och erkänner att dom manipulerat data och ljugit för att kunna införa Co2-skatter på ALLA varor och tjänster?

  • 2 december, 2009 at 01:28

   Jag är inte en vän av konspirationsteorier.

   • Marcus R
    2 december, 2009 at 09:33

    ”Jag är inte en vän av konspirationsteorier.” Va? Du menar alltså att du tror på att folk har gått på månen?? ;)

    Skämt åsido gillar jag inte konspirationsteorier heller och jag tvivlar på ”Climategate” tills någon faktiskt kan bevisa att de där mejlen är äkta. Däremot så är jag ju rätt skeptisk till CO2 överlag (kalla mig inte liberal nu för då blir jag kinkig).

    • 2 december, 2009 at 09:44

     Skämt åsido gillar jag inte konspirationsteorier heller och jag tvivlar på ”Climategate” tills någon faktiskt kan bevisa att de där mejlen är äkta. Däremot så är jag ju rätt skeptisk till CO2 överlag (kalla mig inte liberal nu för då blir jag kinkig).

     Aha, en smygliberal!?

     Mja, jag hörde på ekot nu på morgonen att glaciärerna i Chile smälter i en överraskande snabb takt, likadant är det på GRönland och vid polerna. Inte faan smälter det som är kvar av inlandsisen på grund av några läckande mail, det finns en ORSAK till att de smälter, strunt samma vad som står i några mail.

     • Marcus R
      2 december, 2009 at 11:52

      ”det finns en ORSAK till att de smälter” – Mjo, jag tvivlar inte på att global uppvärmning sker, det jag tvivlar på är ifall människans påverkning spelar någon roll. Om det inte gör det så hade det varit smartare att satsa alla resurser på hur vi ska överleva förhöjd havsnivå och varmare klimat etc, än att satsa pengar på att minska våra utsläpp, för i så fall kommer ju dessa problem att inträffa ändå och då står vi där med byxorna nere.

      • 2 december, 2009 at 11:57

       Ett hur vi ska hindra att klimatet skenar så att jorden blir till en kopia av Mars.

 10. Frida
  3 december, 2009 at 07:38

  Nuvande miljöministern är ett kappvändande skämt. Förr pratade han emot motorvägar, nu är han för dem och pratar så det fradgar ur munnen.
  Miljöpartiets Maria Wetterstrand har åtminståne en adekvat utbildning som biolog.

 11. 3 december, 2009 at 10:21

  Det är den kluvna tungans politik, där svenskägda kolkraftverk minskar utsläppen, liksom förbifart stockholm leder till bättre miljö enligt Andreas Carlgren, och där avskaffning av skatt på konstkväve inte ger ökad användning av kvävegödsel! Hurra för regeringen Reinfeldt som givit baklängestal ett ansikte!

 12. mr Biz
  3 december, 2009 at 11:03

  Under en normal livstid har vi fått lära oss att vi ska vara rädda för bl a: Indianer, Vargen, Kommunister, Global nedisning, Global uppvärmning, Miljöförstöring, Terrorister, Ryssen, Iran, och nu Svininfluensa.
  Vi ska vara mycket rädda. Alltid. Den som inte fattat att han ska vara rädd förklaras genast som en konspiratör eller foliehatt som är helt utan vett och sans.

  Efterhand man åldras och därmed bevisligen överlever alla dessa hot, det ena efter det andra, så blir det intressant att se tillbaka och granska vilka som startade, vidmakthöll och tjänade pengar på att skapa alla dessa ständiga hot och varför.

  Varenda jävla hotbild har visat sig påhittad och det har alltid varit någon som försökt tjäna inflytande, makt, kontroll och därmed pengar som etablerat dessa hot.
  Därmed kan även ”hotet om den Globala uppvärmningen” saklöst avfärdas i sin helhet och, möjligen på sin höjd, betraktas som intressant eller rentav underhållande.

Comments are closed.