Prostitutionsaffär fällde Littorin

Så har då Aftonbladet släppt nyheten om vad som fällde Sven Otto Littorin, hans bekymmer var att han sökt upp en (?) prostituerad kvinna och betalt för sex.

AB: ”I slutet på sommaren 2006, då Anna var 26 år, fick hon kontakt med en man som kallade sig Peter. Han använde sig av en pseudonym och en hotmail-adress som anspelade på sex. I profilen stod det: ”Tjenare, Peter här. Söker unga tjejer och par.” – Vi hade kontakt under en tid. Han skrev att det var jobbigt med frun och att han bodde precis på andra sidan Lidingöbron. Jag var tydlig med att jag var en betalflicka men jag tror att han ville få det att kännas som något annat. Ibland får man vara lite av en terapeut, säger Anna. Enligt Anna berättade han bland annat om hur han åkte runt om kvällarna i sin bil eftersom han inte ville återvända hem. – Jag var ganska kräsen med vilka jag valde att träffa, och jag krävde att han skulle visa en bild på sig själv vilket han gjorde.”

Jag måste medge att detta inte var riktigt i samklang med vad jag själv trodde, däremot så har det verkat som om de flesta som kommenterat har gissat på just detta, jag har strukit mängder av kommentarer som gjorde gällande att det var något i den här vägen. Dessutom verkar det som om Aftonbladet lyckas leda i bevis att det handlar om detta, det finns mer än indicier och uppgifter från en prostituerad kvinna.

Det har definitivt ett allmänintresse, så Aftonbladet gör inte fel i att publicera uppgifterna, det fel som tidningen har gjort består i att berätta att Littorin har begått brott men inte vad detta brott skulle bestå av. De som anklagat tidningen för att suga på denna nyhet likt en karamell för att på det sättet öka lösnummerförsäljningen kan nu sägas ha fått rätt. Aftonbladet har i och med detta förstört kvällspressens rykte ytterligare ett antal steg, man kan undra om det verkligen kan bli sämre?

Att Sven Otto Littorin kommer att besvara några frågor tvivlar jag starkt på, för skadan är redan skedd. Han var den som tillsammans med Fredrik Reinfeldt och Anders Borg skapade de ”nya” moderaterna, och de som kritiserat partiet för dess människosyn får i och med detta klarläggande vatten på sina kvarnar. Dessutom så tror jag att det kommer att påverka valrörelsen, i vilken omfattning är dock svårt att sia om, men visst kommer det ha betydelse, för allt faller tillbaka på Reinfeldt.

Sedan kan man förstås undra hur intresset hos publiken i Almedalen påverkas av detta, politikerminglarna tycker nog inte att det är så roligt.

AB: ”Frågan om sexköp är besvärande för Moderaterna också rent politiskt. Så sent som i våras lanserade justitieminister Beatrice Ask idén skicka hem grälla kuvert till misstänkta sexköpare. Det värsta som kan hända dem som är ute och köper sex, det är att någon i omgivningen får reda på det, sa hon då.”

(Sträng kommentarsgranskning tillämpas! Jag har tvingats radera en hel bunt kommentarer. Jag tillåter inte kränkande kommentarer, inte heller sådana som falskeligen beskyller folk för olika saker. De som uppmuntrar till lagbrott raderas också. Vill man veta vilka regler som gäller så läs: http://jinge.se/netikett-kommentarsregler)

i , , , , , , , ab123 dn123 svd123 ex123 Läs oxo annarkia, opassande, fridholm, svar42, zaramis t

  92 comments for “Prostitutionsaffär fällde Littorin

 1. 10 juli, 2010 at 08:24

  Man kan väl säga att telefonnummret är ”beviset” i denna fråga och det blir svårt att sno sig ur? Men tanken går ju till Sven Otto Littorins barn. De kommer få skämmas resten av livet för sin far. Ett långt mycket värre straff än det Sven Otto riskerar. Men ”de nya moderaterna” har ju kraschlandat ganska hårt och det begreppet hör nog hemma i historieböckerna. Hur kunde folk rösta fram nåt så dumt?

 2. Lars O.
  10 juli, 2010 at 08:35

  Bullshit!

  Varför ska det behöva vara så skamligt att köpa sex?

  • 10 juli, 2010 at 08:39

   Ni moderater förstår inte det. Ni tror att allt är en handelsvara, det är därför ni gillar ett parti som sätter människan i sista rummet.

  • Sara G
   10 juli, 2010 at 08:46

   Det är en handling som är kriminell sedan många år, och den förnedrar och drar ner människa till en nivå hon aldrig borde befinna sig på.
   Stackars barn, affären är så olustig att jag nästan mår illa. Men nog är handlingen symtomatisk…
   Jag ger inte fem öre för männen i Reinfeldst oskickliga och halvkriminella ”regering.”
   Men bestämma över andras liv, det ville de fortsätta att göra, utan tanke på vad dom redan ställt till med i kraft av sin sorglustiga människosyn…

   • Lasse
    10 juli, 2010 at 08:52

    Man skäms över att ha röstat på moderaterna. Beatrice Ask ville ju sända gredelina kuvert hem till horköparna, vad säger hon idag?

  • Lars Eriksson
   10 juli, 2010 at 09:31

   Om du inte tycker att det är skamligt att köpa sex, så antar jag att du inte tycker det är skämmigt att sälja sex heller. Då blir min motfråga: Skulle du själv kunna tänka dig att sälja din kropp till sexköpare? Eller att dina nära släktingar gör det?
   Om den tanken känns motbjudande så ska du inte ta sexköp i försvar heller. För för att det ska kunna finnas en köpare, så måste det också finnas en säljare.

   • Kuno
    10 juli, 2010 at 12:07

    ”Skulle du själv kunna tänka dig att sälja din kropp till sexköpare? Eller att dina nära släktingar gör det?”

    Då de utgår ifrån att det aldrig kommer att hända brukar de lojt svara ja. Men att få dem att säga samma sak när barn, släkt och vänner är närvarande brukar vara svårt eftersom verkligheten tränger sig närmre inpå då.

 3. Kajsa
  10 juli, 2010 at 08:41

  Det var det jag förstod.

 4. Hasse
  10 juli, 2010 at 08:46

  Undrar vad hon hade för prislista. hon har nog tjänat grymt med stålar den här tjejen.

 5. Jan Carlén Söderman
  10 juli, 2010 at 08:56

  Stryk de påhittade namnen och skriv om! / Jinge

 6. Sara G
  10 juli, 2010 at 09:01

  Men jag undrar varför AB sa att brottet renderar fängelsestraff, det är ju bara på förslag. Nu handlar det väl om böter?
  Finns det mer i det här byket?

  • Johan
   10 juli, 2010 at 09:13

   Det är längden man vill ändra, idag är det 6 månader, tanken är att det ska ge upp till 2 år.
   Sedan kan man som vanligt tycka att AB som vanligt alltid anger max straff vid olika brott istället borde ange det troliga straffet, i detta fall troligtvis böter (50 dagsböter) om han skulle bli fälld.
   Sedan att få honom fälld för något som hände för 4:a år sedan på att hans nummer finns hos en fd prostituerad och hon är ”ganska säker” är kanske tveksamt.

  • Robert
   10 juli, 2010 at 09:16

   Fängelse upp till sex månader ingår i straffskalan för sexköpsbrott. Däremot har mig veterligen ingen dömts till fängelse, utan de som dömts har fått böter. Men Aftonbladet skrev aldrig att Littorin ska få fängelse. Bara att brottet har fängelse i straffskalan.

 7. Robert
  10 juli, 2010 at 09:15

  Den prostituerade kvinnan säger till AB: ”Jag tycker bara att allmänheten ska få veta sanningen.”

  Hmm, bara så där? Sålde hon sex för att kunna berätta för allmänheten vilka hon haft som kunder? Jag tycker det skulle vara kul att få veta hur mycket tidningen har betalat henne för det här.

  • Nisse med kavajen
   10 juli, 2010 at 11:56

   Och allmänheten bör få veta detta just nu, efter fyra år och lagom till valrörelsen. Perfekt tajmning, får jag lov att säga.

   • Kuno
    10 juli, 2010 at 12:15

    Vi kanske borde ha fått veta det lagom till valsrörelsen 2006 istället.

 8. 10 juli, 2010 at 09:20

  Jag ber återigen att ni ska läsa kommentarsreglerna INNAN ni skriver kommentarer. Jag raderar obönhörligen varenda kommentar som bryter mot dessa regler, i skrivande stund över tio raderade. Det betyder varannan…

 9. Oscar
  10 juli, 2010 at 09:23

  Jag förstår inte problemet, hans jobb var ju att sätta folk i arbete?

 10. Anders
  10 juli, 2010 at 09:25

  Sexköp preskriberas efter två år, så även om Littorin betalade 2006 så är det inget som kan dras upp nu. Ingen som har tänkt på det?

  • Lars Eriksson
   10 juli, 2010 at 09:43

   Huruvida det är preskriberat eller ej är fullständigt ointressant. Det handlar fortfarande om att en av landets ministrar – en av de personer som givits mandat att styra över vårt samhälle och som bör framgå med gott exempel – har gjort sig skyldig till sexköp. En handling som inte bara är kränkande utan också olaglig (även om det nu råkar krävs att handlingen upptäcks i god tid för att gärningsmannen ska kunna dömas för den).

 11. 10 juli, 2010 at 09:26

  Kan på sätt och vis tycka att Aftonbladet gjort rätt som väntat på att publicera uppgifterna så att Littorin har haft möjlighet att kommentera uppgifterna. Sedan hade de inte behövt vänta så här länge.

  Undrar just hur barnen mår idag. Littorin hade verkligen kunnat hanterat det här på ett annat sätt, utan att dra in barnen.

 12. Charlotta
  10 juli, 2010 at 09:27

  Jag tror att Aftonbladet inte ”kom ut” och berättade om brottet Littorin var anklagad för för att det fanns betydligt fler karameller i den påsen. De sökte/söker förmodligen bevis som kan sätta dit fler offentliga personer (som de ju också antyder i tidningen). Jag tror att vi kan förvänta oss betydligt fler detaljer innan den sista bokstaven är skriven om denna kvinna….

 13. Johan
  10 juli, 2010 at 09:28

  Jag tycker nog att AB:s förklaring till varför man valde att dra på publiceringen i alla fall delvis håller, d v s att Littorin skulle ges en rimlig chans att få kommentera. Sen kan man väl också misstänka att AB ville ha rejält på fötterna med trippelkollade uppgifter innan man drar igång årets hitintills biffigaste politiska skandal.

 14. Thomas
  10 juli, 2010 at 09:30

  Sexköp kan – precis som snatteri – teoretiskt i extremfallet ge 6 månader fängelse, men det har aldrig utdömts. Båda brotten preskriberas efter två år.

  Därmed inte sagt att jag på något sätt försvarar skitstöveln. Jag hade kunnat ha viss förståelse om han ärligt tog upp på presskonferensen och antingen sagt att det inte var sant eller erkänna och säga att det hände i en jobbig period i livet, och att han därför väljer att avgå. Men att gömma sig bakom barnen är bara patetiskt, fegt, och äckligt.

  Däremot tror jag inte vi kommer att få se någon stor debatt om våra folkvaldas vandel i valet. Problemet för den rödgröna sidan är att Sahlin var misstänkt för trolöshet mot huvudman (två års fängelse i straffskalan) när hon avgick, och med tanke på problemen med hennes popularitet tror jag S kommer att köra allt för att inte föra debatten in på sådana områden.

  • Sara G
   10 juli, 2010 at 09:46

   ”…är att Sahlin var misstänkt för trolöshet mot huvudman…”
   Det där låter tämligen överdrivet, är det den femton år gamla tobleroneaffären som ska upp igen?…
   Eller har du något annat i bakfickan?
   Det är konstig med moderutterna att de aldrig kan erkänna fel, det finns alltid andra exempel…

   • Thomas
    10 juli, 2010 at 10:12

    Sara – försök lära dig skilja på mina (eller dina) personliga åsikter och försök till rationell analys.

    Jag tycker att det andra stycket säger allt om vad jag _personligen_ tycker om hans svinaktiga beteende. Jag är varken moderat eller bekant med Sven-Otto, så jag har lite svårt att förstå din kommentar om att jag skulle ”erkänna fel” eller inte. Personligen tycker jag Mona är en väldigt ointressant politiker, men det har inget att göra med vad hon gjorde för 15 år sedan utan att hon verkar sätta makt framför sina egna åsikter. Då tycker jag Lars Ohly är hederligare, även om jag aldrig skulle rösta på honom av ideologiska skäl.

    Min gissning i sista stycket handlar istället om hur partistrateger kommer att lägga upp taktiken inför valet. Det är möjligt jag har fel, men det kommer vi att få se de närmaste två månaderna.

    • Sara G
     10 juli, 2010 at 10:43

     Det är väl du som undviker rationell analys, Thomas och kör på med personliga åsikter.
     Jag ställde en fråga som du undvek – och ursäkta om jag trodde att du var moderat. Din text gick just i detta tecken…

 15. Nisse
  10 juli, 2010 at 09:31

  * Inga lögner accepteras

  • Sara
   10 juli, 2010 at 09:36

   * Inga lögner accepteras

 16. Hans
  10 juli, 2010 at 09:38

  Lars O. skrev: ”Varför ska det behöva vara så skamligt att köpa sex?”

  När jag hör män säga det brukar jag fråga dem: ”Skulle du vilja att din fru, son eller dotter skulle sälja sig till främmande män för pengar? Eller gör hon/han kanske det?”

  Då brukar de alltid bli besvärade och ibland arga.

  • Laban
   10 juli, 2010 at 10:11

   Det kan bero på att bara tanken på att deras döttrar har sex är besvärande för många.
   Sex är känsligt.

 17. Pelle
  10 juli, 2010 at 09:38

  Är det inte ett brott om Reinfeldt inte meddelat polisen?
  Han har med största sannolikhet fått veta vad det handlade om eftersom allt gick med blixtens hastighet.

  • 10 juli, 2010 at 09:41

   Jag tror inte att den sortens underlåtenhet är brottslig, det krävs nog grövre och pågående brottslighet för det. Här är brottet dessutom kanske preskriberat.

   • Pelle
    10 juli, 2010 at 10:13

    Fast som statsminister så tycker jag att man måste ha en betydligt högre moral.
    Herr Reinfeldt sa att han inte visste något om brott.
    Är detta fel så är det läge att avgå.
    Det är ju inte första gången han har förnekat brott som hans medarbetare begått.

 18. Kurt
  10 juli, 2010 at 09:41

  Det finns många frågor att ställa sig efter denna affär. Statsminister Fredrik Reinfeldts katastrofala krishantering, där han låter Littorin ensam sitta och ljuga sig igenom en presskonferens trots att han mycket väl vet att sanningen kommer att komma fram väcker ju många frågetecken. Det var också Statsminister Fredrik Reinfeldt som utsåg Littorin till arbetsmarknadsminister medan han köpte sex, uppenbarligen saknar Reinfeldt både omdöme och auktoritet att kräva ett ärligt svar om ministrarnas bakgrund. Under Fairfaxskandalen 2007 hade Statsminister Fredrik Reinfeldt ytterligare ett tillfälle att kontrollera Littorins bakgrund, men så skedde inte.

  Nu frågar man sig ju också varför Billström utsågs till efterträdare, det har ju sedan länge florerat underliga rykten om Billström, och eftersom Anders Borg redan hanterat Littorins arbetsmarknadsfrågor under våren så vore han den naturliga vikarien. Men uppenbarligen finns det något som gör Anders Borg olämplig att ta över arbetsmarknadsfrågorna.

 19. MrE
  10 juli, 2010 at 09:45

  xxx strunt struket. / Jinge

  Jäkla gråbetong sosse blogg ;)

  Det heter ”sosseblogg”. Men varför tror du att det är en sådan?

 20. 10 juli, 2010 at 09:46

  Detta hände ju innan valet 2006 och om detta stämmer vilket allt tyder på eftersom han gömmer sig undan så undrar man ju hur man kan sätta sig i den samhällsposition som arbetsmarknadsminister faktiskt är. Utan att tracka ner på andra ministrar så är ju utan tvekan arbetsmarknadsminister en av dem viktigaste posterna.Hur kan man sätta sig i en sådan position med en sådan här historia i ryggsäcken? Sanningen kommer ju alltid fram för eller senare och är det värt att riskera allt för sitta på en ministerpost? Eller är det så att moderaterna åtminstone vissa av dem pga sin människosyn tycker att detta är inget att tala om. Men framför allt är det ynkligt av honom att under pressträffen gömma sig bakom sina barn.

 21. MrE
  10 juli, 2010 at 09:50

  * Puerila kommentarer raderas

 22. 10 juli, 2010 at 09:54

  Att många av oss som följt Littorin affären gissat på sexköp beror kanske på att detta diskuterats i Flashback forum och att AB nu ”tvingats” gå ut med infon. Det är ju inte bra att forum som tex Flashback är först ute med infon/nyheten.

  Att du, Jinge inte trodde detta, eller funderat på att det kunde handla om sexköp förvånar mig litet. Läser du inte i Flashbacks forum??:-)

  • 10 juli, 2010 at 09:58

   Att du, Jinge inte trodde detta, eller funderat på att det kunde handla om sexköp förvånar mig litet. Läser du inte i Flashbacks forum??:-)

   Jag trodde att det rörde sig om narkotikabrott eftersom han mått så psykiskt dåligt, att han ”självmedicinerat”. Nej, jag följer inte Flashback, men det har kommit mängder av liknande kommentarer här.

 23. Victor A
  10 juli, 2010 at 09:56

  Det är särskilt viktigt att regeringsmedlemmar respekterar lagen, liksom att medierna bevakar detta. Men var fanns Aftonbladet och resten av media när samma sak avslöjades med en (s)-regering på 70-talet: Skandalen med Lennart Geijer? Den tystades snabbt och effektivt ned och förre polischefen hans Holmér lär ha varit ansvarig för detta. Eller har medierna blivit bättre och självständigare som nu driver visa frågor längre. Det vore hoppfullt!

  • 10 juli, 2010 at 10:00

   Men var fanns Aftonbladet och resten av media när samma sak avslöjades med en (s)-regering på 70-talet: Skandalen med Lennart Geijer?

   Aftonbladet skrev spaltmil och Geileraffären, var det inte tom där den kom först?

   Kom inte hem hitte på-uppgifter!

  • Sara G
   10 juli, 2010 at 10:07

   Ni moderutter förnekar er aldrig, drar gärna upp saker från anno duzemal och hoppas att ingen kollar uppgifterna och sanningshalten i vad ni säger. Det är bara att brassa på med lögner och påståenden.
   Jag läste spaltkilometer om Geijeraffären…

 24. Jens O
  10 juli, 2010 at 09:57

  Men hallå, Aftonbladet skulle inte ha kunnat publicera uppgifterna utan den lösning man fick till i dagens tidning: att den berörda prostituerade kvinnan själv uttalar anklagelsen! Den tid det tog att sy ihop den saken var den tid som Aftonblades tvingades vänta. Alla andra sätt hade kunnat avfärdas som ryktesspridning och pajkastning.

  Och som sagt, håll med om att alltihop nu framstår glasklart. Formuleringen ”fängelse i straffskalan”? Ingen har hittills fått fängelse för sexköp så det var helt logiskt att skriva just så.

 25. VarthDader
  10 juli, 2010 at 10:13

  Lite besviken faktiskt, jag trodde det var större än så här. Inte för att alls bagatellisera prostitution och sexköp, men sättet Littorin agerade på trodde jag att det var ett värre brott med högre straffskala och längre fängelsestraff.

  Jag frågade ju redan i en del kommentarer i Aftonbladet om Ask hade skickat gredelina kuvert till Sven-Otto…

 26. 10 juli, 2010 at 10:18

  Min gissning är att det INTE påverkar valet särskilt mycket. Jag skulle inte byta parti för att en enskild företrädare – vederbörligen avgången och förskjuten – begick ett brott. Har svårt att tro att andra väljare resonerar annorlunda. Kanske, kanske kan Littorinaffären påminna om tidigare affärer (mandatperioden har ju varit pepprad av dem) och bidra till ett lite solkigare eftermäle till regeringen Reinfeldt. Men å andra sidan tittar väljare inte särskilt mycket i backspegeln när de röstar.

 27. 10 juli, 2010 at 10:23

  Många moderata män anser att sexköpslagen är ”tjafs” som strider mot deras krassa människosyn. Jag undrar om deras försvar av Sven Otto Littorin kommer att vara det som fäller Alliansregeringen? Att moderater betraktar människor som en handelsvara är ju det allra värsta med moderaterna. Svenska väljare behöver en tankeställare inför detta och det har de fått nu!

  Är människor som en säck potatis? Köp och sälj bara?

 28. buttan
  10 juli, 2010 at 10:27

  Aftonbladet har spritt rykten som skadar en persons anseende i andras ögon, inte ens dagens uppgifter är vidare bekräftande. Tidningen har helt enkelt begått grundlagsbrott. Så här gör man inte enligt tryckfrihetsförordningen
  Må vara att alla sossar är desperata inför valet men Aftonbladet bryter mot grundlagen.

  • Lars Eriksson
   10 juli, 2010 at 10:41

   Ah, så allt är bara ogrundade rykten? Är det därför Littorin vägrade besvara anklagelserna när Aftonbladet konfronterade honom, därför som hans forna regeringskollegor snabbt som ögat tog sina händer ifrån honom och låtsas som att han inte existerar, och därför som han nu är spårlöst försvunnen istället för att förneka anklagelserna?

  • 10 juli, 2010 at 10:41

   Vad skulle sossarna ha för inflytande över Aftonbladets nyhetsredaktion? Nu fattar jag ingenting.

  • Sara G
   10 juli, 2010 at 10:45

   LO har inte längre aktiemajoritet i AB, nu rör det väl sig om 6-7 procent som LO äger. Resten är privatägt.

  • Christer W
   10 juli, 2010 at 11:23

   Grundlagen? Vilket stycke och paragraf?

 29. VarthDader
  10 juli, 2010 at 10:43

  Jag tror f.ö att det inte kommer att få något gigantiskt genomslag i valrörelsen. Det borde visserligen få det för normalt folk, men moderater kommer naturligtvis fortsätta rösta på moderaterna. De som kan påverkas är blockbytarna, de som förra valet röstade på de ”nya” moderaterna, för att de inte ville rösta på Göran Persson. Så jag tror att det kommer att få betydelse, men kanske ingen jättestor betydelse för valrörelsen.

  Däremot har varumärket de ”nya” moderaterna fått sig en rejäl fläck, de nya moderaterna läxade ju upp folket i förra valrörelsen med hög moral. Alla sjuka var egentligen bidragsfuskande simulanter, alla arbetslösa var egentligen lata och arbetsskygga. Nu visar det säg att moralen inte var så hög. Alliansregeringen drabbades av massavgångar av ministrar och politiker för fusk och mygel. Det visade sig att moderaterna sysslat med omfattande valfusk. En torsk till arbetsmarknadsminister och en utrikesminister som är föremål för en förundersökning om krigsbrott och brott mot folkrätten. Man kan bara undra vad som mer döljer sig under den blåpolerade ytan…

  Det positiva är att nu kanske de äntligen håller käft om ”toblerone” i fortsättningen, jag tror alla är trötta på det ordet.

  • Lars Eriksson
   10 juli, 2010 at 12:05

   ”Det positiva är att nu kanske de äntligen håller käft om ”toblerone” i fortsättningen, jag tror alla är trötta på det ordet.”

   Det undrar jag. Jag har redan sett åtskilliga allianskramare dra upp Tobleroneaffären och få det att framstå som värre än Littorins sexköp. Sahlins köp med riksdagens kreditkort (där hon ju faktiskt, vilket borgarna gärna glömmer, noga skrev på att det handlade om privata köp) jämförs med stöld av offentliga medel, medan Littorin gudbevars betalade kontant, och i förskott dessutom. Ja, det gör ju honom till en riktig hedersknyffel i jämförelse.

   • 10 juli, 2010 at 12:07

    Mängder av moderater och nyliberaler kommenterar, när de försvarar/rekommenderar lagbrott så släpps inte kommentarerna fram.

 30. Jan B
  10 juli, 2010 at 10:49

  Här finns nu alltså en klar vattendelare mellan de bägge blocken, dvs människosynen. Visst det är fler än Littorin som begått samma handling, även fler politiker/makthavare. MEN, den viktiga frågan som nu aktualiseras är just detta MÄNNISKOSYNEN. Ty det är ofrånkomligen så att detta, sexköp av andra människor, är just ett uttryck för en MYCKET grumlig och vidrig människosyn, och alla makthavare som blir tagna med ”byxorna nere” har inget trovärdigt och bra försvar eller ursäkt för sina handlingar. Deras ”karriär” är oftast slut i och med detta, så alltså även Littorins. Men det som just nu är politiskt intressant är att det yttersta politiska ansvaret i denna Littorin-affär (som i de flesrta liknande affärer) faktiskt vilar på uppdragsgivaren dvs nu statsminister Reinfeldt. När man som statsminister utser människor till så höga & ansvarsfulla poster som ministrar, så MÅSTE man vara näst intill 100 % säker på vem man utser och vederbörandes tidigare handel & vandel. Det är bara så, det ansvaret kan en statsminister ALDRIG komma undan. Det är bara så. Finns MINSTA tvekan till en tänkbar ministers tidigare historia, ja då kan en utnämning aldrig bli aktuell! Så därför: Ställ nu Reinfeldt mot väggen riktigt ordentligt, låt honom veta att svenska folket absolut INTE och ALDRIG MER vill ha en Statsminister & regering med den här typen av människosyn, att en regering som faktiskt accepterar att människor I PRAKTIKEN betraktas som vilken handelsvara som helst nej en sådan rehgering vill vi ALDRIG mer ha. Vi har två månader på oss att KLART och TYDLIGT fastställa denna tydliga politiska & humanitära skiljelinje mellan två olika grundläggande syn på människor och det samhälle vi vill fortsätta att leva i.

  • Sara G
   10 juli, 2010 at 11:12

   Bra!

  • Johan
   10 juli, 2010 at 12:09

   Intressant att du anser att Littorin till 100% ljuger, jag tror iofs han gör det, men du väljer att tro på ena sida utan några som helst bevis mer än vad AB har skrivit. Sedan raljerar du som F-A-N om hur vedervärdig människa han är. Snyggt! Vi ska i Sverige genom media döma folk.

   • Jan B
    10 juli, 2010 at 14:50

    Svar till Johan: 1) Om Littorins (Och AB:S) tillförlitlighet i JUST den här frågan: Tja, Littorin har ju än så länge inte bemött/förnekat AB:s uppgifter om hans sexköp, trots att han ju nu haft några dagar på sig, enbart tystnad från ”herr” Littorin, varför, och vad tyder det på? Kan man tolka det på annat sätt än ett tyst erkännande av sanningshalten i AB:s uppgifter? Vad tror du Johan? Därför sätter jag tilltro nu till AB:S uppgifter i just detta avseende. 2) Frågan om vedervärdighet: Tja vad trycker du själv Johan? Är inte detta beteende från ”herr” Littorin (och andra likvärdigas) sida just själva definitionen på Vedervärdighet beträffande människors beteende? Andra eventuella goda sidor hos dessa människor kommer ju fullständigt i bakvatten, sexköpshandlandet skymmer ju ALLT det andra, alldeles speciellt när det som i ”herr” Littorins fall gäller i samhället högt uppsatta individer på höga förtroendeposter, då blir ju beteendet extra vedervärdigt. De missbrukar å det grövsta det förtroende som vi andra, uppenbarligen fullständigt felaktigt, tror att de är värda.

    • Johan
     10 juli, 2010 at 15:11

     Det jag vänder mig mot är att du sätter dig på dina höga hästar o anklagar folk baserat på det du TROR och TYCKER mer än baserar det på FAKTA. Jag är emot sexhandel och all annan människohandel, men för mig kan man vara det utan att anklaga folk som inte är dömda. Särskilt när uppgifterna kommer från ett håll och en tidning som AB.

     Sedan hur Littorin hanterar det mot media har varken du eller jag rätt att döma. Du kan TYCKA att Littorin ska göra si eller så, men du vet inte hans livssituation, kanske han redan innan var på väg till psykakuten pga av skilsmässan? Jag tror inte det o tror inte heller han är oskyldig, men innan man har mer fakta kan man inte döma.

     Alla är så duktiga att tycka en massa saker där de har dåligt underlag. Det är ok, men sedan att basera en massa anklagelser på vad man tror det är där jag tycker det går för långt

 31. Veckans Affärer
  10 juli, 2010 at 10:55

  ”Annas” marknadsvärde har just gått upp 50%, börsintroduktion kanske?

  • Jan B
   10 juli, 2010 at 15:01

   Svar till ”Veckans Affärer”: Vad är detta för trams-snack! Visst kan man börja prata om den här tjejen ”Anna”, men varför det just nu?? Vad saken ju gäller just idag är ju i vad mån vi under 4 års tid haft en Statsminister och en regering som inkluderat en kriminell sexköpare! Som ju genom sitt flyende och sin tystnad ju uppenbarligen bekräftar anklagelserna. Det är ju detta som är viktigt just nu. Och inte att diskutera den stackars tjejen som Littorin köpt sex av och därigenom begått en olaglig handling. Så varför i hela världen börja diskutera ”Annas” ”marknadsvärde”?? Tja, du är väl moderat-anhängare och vill nu så gott du kan försöka försvara Littorins handlande genom att försöka börja diskutera annat. Och det är just detta, ert sjuka försvar av honom i detta fall, som skrämmer vanligt folk och som kommer (lyckligtvis) att driva alliansen bort från regeringsmakten.

   • Veckans Affärer
    10 juli, 2010 at 20:11

    Om ironin om Moderåttornas människosyn undgick dig är det inget jag kan hjälpa dig med….

 32. alf
  10 juli, 2010 at 11:11

  Om det som Aftonbladet skriver visar sig vara sant så får Sven-Ottos bockskägg onekligen en ny dimension.

 33. 10 juli, 2010 at 11:24

  Det simplaste man kan göra i Sven Ottos Littorins fall är ju att hävda att: ”Den aldrig var inne”. Det blir väl någon sådan förklaring så småningom…

 34. Christer W
  10 juli, 2010 at 11:34

  Bland många män anses det vara förnedrande att köpa sex och en nedvärdering av sig själv. Hittills har jag de kretsar jag rör mig i aldrig varit med om att någon har skrutit med att köpt sex, inte ens prata om att de har gjort det..
  Sen är det märkliga, i Littorins och andra betydelsefulla mäns värld finns det också en speciell sorts ”groupies”, kvinnor som gillar ha sex med makthavare och betydelsefulla män.

 35. 10 juli, 2010 at 11:38

  Undrar om herr Littorin möjligen var ute i sin egenskap av arbetsmarknadsminister för att se om prostitutionsmarknaden fungerade. Hans tanke var kanske att legalisera hela sexhandeln för att på så vis skapa nya arbetstillfällen. Nu får vi ju aldrig veta vad hans egentliga syfte var. Ja då förutom att stilla sina lustar naturligtvis.

  Det här måste utan tvekan vara ett värsta scenario för det moderata partiet. Skandalerna tycks dugga tätt i detta parti. Littorin är ytterligare en i raden av moderata politiker som har begått en brottslig handling. Partiet måste helt klart vara överrepresenterat av individer som väljer att inte följa lagen. Från att strunta i att betala TV-licens till att köpa sex gör att moderaterna nu snart har individer som nästan gjort alla former av brottsliga handlingar som finns i straffskalan.
  Är det detta som är den nya liberalismen som förespråkas tro? Gammelmoderaterna lär inte gilla de ”nya” moderaternas stil.

  När det kommer till ”herr” Littorin själv så får han sitta där med skammen och vetskapen om att han inte bara förstört sin egen karriär genom sitt vidriga handlande, utan också dragit ned sin familj i smutsen genom sitt agerande. Tycker uppriktigt synd om hans barn och före detta hustru som ska behöva genomlida detta. Allt på grund av att inte ”herr” Littorin kunde stilla sig.

 36. Nilsson
  10 juli, 2010 at 11:56

  Nu kommer skandaler sökas efter med ljus och lykta. Det är lätt att slå sig för bröstet idag, men om några veckor kan det slå tillbaka.

  Hoppas kritiken mot borgarna i valrörelsen kommer att handla om deras illa förankrade kursändring i politiken rörande framförallt sociala skyddsnät, krigsföring och ”sitt still på din stol”skolan.

  Men att fokus nu borde ligga på de rödgrönas egna visioner för jag tror många vill ha det gröna folkhemmet snarare än Mange Schmidt rap.

 37. 10 juli, 2010 at 12:33

  Visst står det först i alla krishanteringsböcker, kommer de på dig, berätta sanningen utan omsvep. Nu känns Littorins presskonferens mer än lovligt unken och fadd, dra in barnen för att han farit runt efter ett betalt nyp. Det jobbiga för borgarna måste vara att hitta personer som tål offentlighetens ljus, deras ideologi är att utnyttja människor och resurser till max för egen vinning, vilken göms bakom ton av reklambyrå parfym och politisk ordkonst. Vi får hoppas att fler slöjor faller före den 19 september.

 38. Joakim
  10 juli, 2010 at 12:44

  Spontant känner jag att det inte blir något av detta när lite tid har gått.

  Många av socialdemokraternas ministrar har också avgått av olika skäl. Minns Geijeraffären – där t.o.m Torbjörn Fälldin beskylldes för köp av sex…

  Hur som helst tror jag att den allmänna präktigheten får sig en smäll. Alla, eller åtminstone många, har lik i garderoben. Kanske inte så illaluktande, men likväl lik. Vi kräver saker av varandra som vi inte kan själv leva upp till.

  Varför ska Aftonbladet få göra Affärer av denna skumma händelse. Jo, för att det är så de tjänar sina pengar. Om nyheten till sin helhet hade släppts på tio små sekunder utan PIIIIIIP …. PIIIIP så var ju berättelsen bara ett jaha. Och sedan en bomb och sedan över. Nu har de åtminstone tjänat pengar i fyra dagar och räkna med att det kommer små nyheter ut den där datorn varje dag i flera veckor framåt. Många är nog smått nervösa nu – där ute. Man kan väl tänka sig att någon moral snackare där ute nu håller sina tummar… för att inte bli avslöjade. Men det kommer var så säkra.

  I Frankrike hade detta inte ens varit en nyhet. I Tyskland likaså.

  Så varför i Sverige?

  • Sara G
   10 juli, 2010 at 14:04

   Geijeraffären ligger omkring fyrtio år tillbaka, kan ni inte komma med något fräschare än den och Monas femton år gamla chokladköp? (OBS!Jag tar inte längre det utnötta varumärket i min mun.)

 39. Mikael
  10 juli, 2010 at 13:50

  Hmm, 2006. Detta hör alltså egentligen ihop med den som redan vid tillträdandet visade sig vara den mest kriminellt belastade regeringen i mannaminne. Inte att förglömma.

 40. Saga
  10 juli, 2010 at 13:50

  Det är ju absolut inte bevisat att det som Aftonbladet skriver stämmer. Det sagt verkar det mest troligt att det är så att Littorin köpt sex, och kanske har han tom. gjort det ett flertal gånger (av andra än ”Anna”). Varför tycker jag det? 1) Hans plötsliga avgång så snart efter att han konfronterats av AF. 2) Hans rätt underliga presskonferens. Om han nu var så upprörd över att media dragit in hans barn så undrar man ju varför han själv gör det – jag visste inte ens att karln hade barn. Nu vet jag dock att de är tre och vad de heter. Och så tog han ju inga frågor. Alls. Och sen gick under jorden. 3) Inga i moderata partiet har tackat eller försvarat honom (jag ser inte Reinfeldts uttalanden idag som ett direkt försvar – låter mer som om han försöker rentvå sig själv. 5) Littorin har fortf. inte dementerat uppgifterna offentligt.

 41. 10 juli, 2010 at 15:24

  Har alltid kännt ett stort engagemang i människohandeln. Tror inte ett ögonblick på den lyckliga glädjeflickan.
  Beklämmande att vår minister ägnat sig åt dessa smutsiga affärer samtidigt som han genom sitt förtroendeuppdrag aktivt arbetat för att förbjuda detta.
  Förtroendekapitalet är nu noll.

 42. Andreas
  10 juli, 2010 at 17:31

  Ska man skriva strunt ska man i alla fall ha en fungerande e-postadress, eller hur?

  • Lars Eriksson
   10 juli, 2010 at 18:28

   ”Och ja jag tycker folk ska både få sälja OCH köpa sex.”

   Ytterligare en idiot som gått på myten om den lyckliga horan, och tror att alla som säljer sex gör det av egen vilja och för att de trivs med det…

   • 10 juli, 2010 at 18:36

    Ja man häpnar. Själv har jag arbetat med ”horor” och har aldrig träffat någon. Dessutom både manliga och kvinnliga..

   • Andreas
    11 juli, 2010 at 13:26

    Ska man skriva strunt ska man i alla fall ha en fungerande e-postadress, eller hur?

 43. Per
  10 juli, 2010 at 18:52

  Vi kommer aldrig få reda på om Aftonbladets uppgifter är sanna eller falska. Littorin nekar, bevisen i artikeln är svaga och det kommer inte bli någon polisutredning (fallet preskriberat).

  Att sitta och gissa hur han tänkte när han valde att avgå för att klura ut om han är skyldig eller inte ger aldrig svar.

  Littorin har avgått och finns inte mer.

  Kort sagt: Vi kommer inte längre i denna skandal.

  Valet 2010 är viktigt ur så många perspektiv. Bara en sak är säker: En enskild persons tillkortakommanden, vare sig personen heter Mona, Fredrik eller Sven Otto, är inte ett av de viktiga perspektiven i detta val.

 44. 10 juli, 2010 at 19:14

  Det finns någon myt om att detta skulle varit accepterat i tex Tyskland och Frankrike som ett inlägg ovan tror. Det hade det inte varit. Eller i något annat västland. Det skulle vara fullständigt otänkbart för en tysk minister med detta beteendet. Även i tex Nederländerna är det oacceptabelt t o m på kommunnivå där en politiker fick avgå efter en liknande affär. Det finns andra exempel från Västeuropa. I de nordiska länderna är det oacceptabelt fr a ur ett jämställdhetsperpektiv och de värderingar ett sådant här beteende tyder på. I Tyskland är det icke accepterat ur en moralisk synvinkel men även av att det signalerar en brist förmåga till på normalt umgänge med kvinnor.

 45. Erik Johnsson
  11 juli, 2010 at 00:09

  Vi vet ju inte ens om storyn håller. Här skrivs det som om det är klarlagt att Littorin köpt sex av en kvinna. Vi vet ju inte alls vilka motiv ”Anna” har att träda fram. Fortfarande finns risken att Aftonbladet har gått på en nit!

  • Lars Eriksson
   11 juli, 2010 at 13:32

   Ha! Om storyn inte håller… hur kommer det sig då att Littorin tog till flykten och gick under jorden? Är det ett vanligt beteende från en person som är oskyldig?

   Intressant att *ingen* av Littorins försvarare/Aftonbladets belackare ännu besvarat den frågan.

   • Lacka Luke
    12 juli, 2010 at 09:52

    man får inte ljuga här. / Jinge

 46. blingbling
  11 juli, 2010 at 00:38

  Finns mer på den här gossen för den som orkar gräva lite djupare.

 47. Daniel
  11 juli, 2010 at 12:47

  Antar att Aftonbladet har känt till den här fyra år gamla händelsen ett bra tag och lägligt plockat fram den lagom till Almedalsveckan under valrörelsen.

  Jag blir inte förvånad om det kommer fler politiska ”avslöjanden” från olika håll under den närmaste tiden. Denna valrörelse sägs ju kunna bli den smutsigaste hittills.

  • 11 juli, 2010 at 12:58

   Det är svårt att veta det, men AB säger själva att de känt till den i ett par veckor men att de var tvungna att kolla först. Det finns ingen anledning att tvivla på dessa uppgifter, ljuger de om saken så drabbar det bara dem själva.

Comments are closed.