Olofssons badtunna?

Idag undrar en av Aftonbladets vassare pennor om Maud Olofsson tagit råd av Dimitrij Medvedev om hur man lägger på locket i en pågående skandal på effektivast sätt. Det berättas dessutom om hur högt tonläget var på väg ut ur studion, och jag hör för mitt inre öra hur satirgänget på P1:s Godmorgon Världen nu förbereder söndagens program.

Eva Franchell/AB: ”…folkpartiledaren Jan Björklund kunde inte hålla sig ens fram till lördag. I veckan förklarade han på en egen pressträff att han vill sälja ut Vattenfall och bygga fler reaktorer. Med sådana kolleger behöver man ingen opposition. Det är inte konstigt att Maud Olofsson är både stingslig och nervös. Här försöker hon klara sig genom krisen och så är det en regeringskollega som drar undan mattan för henne.

Om den här striden utspelat sig på Göran Perssons tid hade han låtit stormen bedarra och till jul hade han utsett Maud Olofsson till ambassadör i Brasilien.”

Det faktum att Maud Olofsson tycks ha stora svårigheter att medge egna fel och brister är förstås intressant. Det tycks mig som om den sortens oförmåga omfattar hela regeringen, men det kan väl inte bli annat när en persons främsta merit för att bli försvarsminister är att vederbörande är – värnpliktsvägrare, medan man satt en gammal officer till skolminister.

Olofssons merit kan möjligen vara att hon är den enda i regeringen som har egen badtunna?

intressant Andra om: , , , , , , , ab ex

  8 comments for “Olofssons badtunna?

 1. Daniel
  19 november, 2009 at 08:48
 2. Palestinier
  19 november, 2009 at 10:15

  Skattepengarna används för politikarenas välbefinnande
  Vad kan vi förvänta oss av våra politiker , ska vi förvänta moralisk fullkomlighet eller vi förväntar oss att de sköter sitt jobb
  Om politikerna lever i den perfekta världen då skulle de inte behöva ljuga

  Politiken är ett yrke där det är acceptabelt att ljuga och lögnen har olika smaker och färger
  Politikernas lögn förenad med en psykisk störning och politikerna är manipulativa . listiga och självcentrerade
  De har föga respekt för andra och vill ofta få sin välja igenom

  • Sniff
   19 november, 2009 at 12:16

   Tycker du beskriver diagnosen på en intelligent psykopat rätt bra Palestinier. De har flera eller skall jag säga det mesta av dessa egenskaper.
   Intressant är att chefer på många företag har nära släktskap med psykopater. Min förra chef fick full pott på tretio frågor i testen ”Är din chef en psykopat?”
   Mysiga personer som leder oss.

   • Sara G
    19 november, 2009 at 13:52

    Kanske är det så att de flesta som når fram till en ministerpost måsta trampa och klättra på andra – och det är nästan bara en människotyp som klara det, den empatistörda psykopaten.
    Det finns undantag, men den enda jag för tillfället kommer på är Nelson Mandela.
    Maud Olofsson har en fabulös förmåga att få kritik att rinna av sig. Hon medger aldrig ett enda fel…
    Hon är otroligt tröttsam på det sättet – och en usel politiker.

    • Sniff
     19 november, 2009 at 18:45

     Empatilös mao! Hon tar inte åt sig som du och jag skulle göra.
     Precis som du säger Sara inte alla är psykopater men de drunknar tyvärr i havet av armbågande strebers. Jag misstänker just att det som alienerar politikerna från väljarna mest är frånvaron av äkta empatiförmåga. Det intressanta är att många psykopater visar en uppsjö av ”känslor” men det gör de enbart om de själva har något att vinna på det. Att visa känslor hos en psykopat är ett väl inövat och ofta manipulativt beteende.

 3. Rogge
  19 november, 2009 at 18:54

  Centern har verkligen lyckats sätta de riktiga dubbelnollorna i regeringen och vad mer kan man förvänta sig då Maud Olofsson ska spela första fiolen – Åsa Torstensson som Infrastrukturminister och clownen Carlgren som miljöminister. Här är det inte fråga om kunskap inte, utan politiker som bara pratar på utan den minsta substans i det de säger. Detta kombinerat med Stureplanscentern borde väl bädda för att de åker ur riksdagen 2010. Om det inte vore så allvarligt skulle man skratta åt eländet.

  • 19 november, 2009 at 18:59

   Det är bara att hoppas. Då blir iaf SD inte vågmästare..

  • Christer W
   19 november, 2009 at 19:04

   Förhoppningsvis kan skrattet få vågen att väga över och vi blir av med dem.

Comments are closed.