Obildad Utbildningsminister!

Björklund härmade Sverigedemokraterna i sitt tal på Landsmötet då han hävdade att Zlatan nog inte var riktigt svensk.

AB: ”– Visst hade väl Sverige varit fattigare utan Zlatan, uppvuxen på Balkan, sade Björklund i talet, uppenbarligen helt ovetande om att Zlatan är född i Malmö och uppväxt i stadsdelarna Rosengård och Sofielund.”

Det är rent ut sagt obildat att inte känna till att vår folkhjälte är född i landet, i vart fall om man fortfarande betraktar Malmö som en del av Sverige. Det ger också perspektiv på Folkpartiet, man har skrämmande många gånger hämtat idéer från Sverigedemokraterna, och nu tycks det som om Björklund använder SD-kuriren som källa. Wikin om Zlatan

Nu tror jag att Zlatan själv struntar i saken, har ett flertal gånger gjort gällande att han skiter i ”&%¤%&”. Men man kan nog anta att fotbollsfantasterna inom FP undrar över hur bildad utbildningsministern är.

Zlatan

intressant Andra om: , , , , , ab svd1 dn12 ex

  25 comments for “Obildad Utbildningsminister!

 1. Röde Condoren
  20 november, 2009 at 14:32

  Jag börjar allvarligt frukta för Sverige nu.
  För ett tag så trodde jag att vi inte längre hade sveriges värste liberal med oss längre. Men det verkar som om vi har fått tillbaka honom i och med det som nu händer på Folkpartiets landsmöte.

  Mina damer och herrar, bloggläsare och progressiva människor. Med Jan Björklund vid Folkpartiets roder så tror jag att vi fått tillbaka Per Ahlmark…..

 2. ina
  20 november, 2009 at 14:40

  Otroligt nog;)så finns det ju faktiskt ett antal män(niskor) i detta land som knappt vet vad en fotboll är för ngt och inte kan skilja en fotbollspelare från en annan ens under hot :D! Skulle tro att folkpartister är överrepresenterade i den skaran! Men B-lund borde nog ta ett allvarligt samtal med sin talskrivare, för det här var ett rejält klavertramp! Men folkpartister har väl alltid problem när de skall vara käcka och ”folkliga”, det är väl en av orsakerna till att de aldrig lyckas få ngt större genomslag i väljarkåren

 3. Mikael
  20 november, 2009 at 14:46

  Men ärligt talat, ett sketet litet fel och du börjar slå på stora trumman att det lånas från Sverigdemokraterna?! Hade ingen aning om var Zlatan var född, misstag sker och det behöver absolut inte betyda något.

  • Christer W
   20 november, 2009 at 19:30

   Till saken hör att ska man tala om en person så bör eller rättare skrivet SKA man ta reda på vad som är riktigt. Det betyder att risken finns att Björklund gör sketna fel i andra viktiga sammanhang bara för att tror att det är på ett visst sätt..

 4. Sniff
  20 november, 2009 at 14:48

  Ja att fd. officeren Jan-batong-Björklund inte fattar eller vet att man kan ha ett utländskt namn och inte vara född i Sverige är en underbar sammanfattning av den rasism som var norm inom armén när jag gjorde lumpen på 80-talet. Man ”skojade” om mitt namn och andras som inte klingade svenskt. Finskättlingar var en tacksam måltavla för grova skämt. En halvasiat i 2 komp lyckades få frisedel efter alla skoj-trakasserier. Min gode vän hade en svart kille i sin pluton som de tog i försvar och sa ifrån när officeren vid en inspektion bad om att få se 23 rengjorda AK4or och ett spjut! Själv körde jag officerare flera gånger i min bil och ibland glömde de att jag satt där eller inte brydde sig och släppte loss med sina rassekommentarer. Innan lumpen ville jag bli tekniskofficer men de tankarna skingrades mer och mer när man sån vad för sorts människor som skulle vara ens medarbetare.

 5. Milovan
  20 november, 2009 at 14:58

  Ok det var okunnigt av Jan Björklund men det gör inte honom till sverigedemokrat. Skulle själv rösta på FP om det inte vore för alla tokfeminister som Birgitta Olsson.

  • 20 november, 2009 at 15:00

   De har inspirerats av SD tidigare som bekant..

 6. 20 november, 2009 at 15:01

  Björklund är häpnandsväckande okunnig och korkad!
  Han hyllar USA ang demokrati…Visst var det USA som avskaffade densamma i Chile, Guatemala och fler andra platser i världen? Men det skiter Björklund i? Zlatan är född på Balkan???? Borde man inte gå nån slags kurs i ”Sverige-kunskap” om man ska bli politiker?
  Björklund är farlig för Sverige!!!!

 7. 20 november, 2009 at 15:11

  Det är en sak att göra ett misstag, en helt annan att vara totalt okunnig om en sådan central (i ett tal dessutom) sak. Det är ju rent ut sagt pinsamt ärligt talat, fast knappast förvånande.

 8. elon
  20 november, 2009 at 15:20

  Obildad utbildningsminister!?

  Ackja Jinge, du tar alla chanser att anmärka på Alliansens företrädare. En anka blir en fjäder och du gör dig löjlig!

  Det finns många viktigare saker att anmärka på men hittar man inga såna tar man till småsaker.

  Trevlig helg!

 9. Madeleine
  20 november, 2009 at 15:23

  Ett litet klavertramp här och där är kanske inte något stort fel. Tills det börjar handla om skatter och den svenska politiken som faktiskt påverkar oss istället för Zlatans härkomst. Personligen anser jag inte att det är acceptabelt att en partiledare, eller kanske snarare hans talskrivare, kan tillåta en sådan felsägning. Allt bör kollas, och dubbelkollas, annars leder det direkt till sådana här rubriker. Å andra sidan är det kanske precis vad de vill? Folkpartiet får ju utan tvekan publicitet på det här sättet!

 10. elon
  20 november, 2009 at 15:31

  Ursäkta min senaste kommentar, eftersom den var borta trodde jag att den var borttagen!

  Än en gång, jag ber om ursäkt.

 11. Kimpan
  20 november, 2009 at 16:09

  Visste inte heller var Zlatan är född eller uppvuxen. Vet ej heller hans favoriträtt eller andra pikanta detaljer som jag inte bryr mig om. Fotboll är för mig och många andra totalt ointressant.

  • Kurt
   20 november, 2009 at 18:12

   Och precis som Jan Björklund så talar du också inför en stor församling om de saker du inte vet något om? Det är ju inte så att han har fått en oförberedd fråga om detta ämne!

 12. Palestinier
  20 november, 2009 at 16:13

  Folkpartiet har alltid diskrimirande , nedsättande och rasistiska utbrott och ofta använder de ord som invandrare , muslim , arab och neger
  Folkpartiet i Danmark är känd för sin extrema rasistiska attityder mot invandrare och broderspartiet i Sverige är inte bättre

  De är desperata politiker som är redo att göra allt för att vinna stöd hos sin egen ras som skapar sådana motsättningar och faktum är att deras ledare hjälper de med verbala råd

  Dessa politiker utrycker sina rasistiska tankar utan att överväga konsekvenserna av sina handlingar
  Tänk er om Björklund blir statsminister , kommer han att praktisera sin rasism i verklighet ?

 13. 20 november, 2009 at 16:14

  Han sa också att Salvatore Grimaldi är uppvuxen i Italien. Grimaldi kom till Sverige som sjuåring med sina föräldrar. Om Björklund tycker att man blir vuxen som sjuåring förstår man hans skolpolitik.

 14. Robert
  20 november, 2009 at 16:27

  Okej, det var väl inte så bra att Björklund tog miste på var Zlatan är född. Men vad var det egentligen Björklund sade om Zlatan i sitt tal? Jo, att Sverige skulle ha varit mycket fattigare utan sådana som Zlatan. Han försvarade invandring och flyktingmottagande och angrep Vellinge kommun. Hur i all världen gör detta honom till sverigedemokrat?

 15. Aewheros
  20 november, 2009 at 18:29

  Beh. Vad har fotboll med bildning att göra? :P

 16. alandalus
  20 november, 2009 at 19:02

  En person som har en minst sagt fascistoid syn på Zlatan är Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder (kopierar från ett inlägg på ex-sverigedemokraten Jimmy Windeskogs blogg):

  För fyra år sedan, då vi såg åttondelsfinalen mellan Sverige och Senegal så satt jag bredvid Björn Söder och berikades av hans rika vokabulär när Zlatan böts in. Nu skall jag inte citera Söder, det tillåter nog inte den svenska lagstiftningen. Men i korthet gick resonemanget ut på att det var en skam att Zlatan fick spela för Sverige alls (och det var inte kopplat till hans spel på fotbollsplanen) och att det var bättre att Sverige förlorade matchen än att Zlatan avgjorde.

  Det kan även tilläggas att Björn Söder vurmar för apartheidstaten Israel. På hans hemsida har han en banner med en israelisk flagga med texten ”Friend of Israel”. Rassar dras till rassar.

 17. el persson
  20 november, 2009 at 19:08

  Björklund uttryckte sig på ”normal” svenska. Där går invandrarskapet i arv. Så även om de flesta här i Tensta-Rinkeby är födda i Sverige, och många dessutom av föräldrar födda i Sverige, så är de fortfarande invandrare.
  Därför finns uttryck som andra generationens invandrare, tredje …, fjärde …, osv. Uttryck som används i debatten utan att blinka även av allvarligare samhällsdebattörer än Björklund.

  Detta, för de flesta lika självklart som omedvetet, delar upp Sveriges befolkning i oss, svenskar, och de där, invandrarna. Detta är den klangbotten sverige(o)demokratena spelar på. Alla som gör denna uppdelning spelar med.

  Jämför med Tysklands uppdelning av befolkningen i tyskar och judar; hur många procents ”jude” kunde man vara för att räknas som ”tysk”?
  Eller Sydafrikas uppdelning av befolkningen i vita, färgade och svarta, med en kommission för att klassificera tveksamma fall, åtminstone ”vitt”-”färgat”. Man var väl medvetna om att alla gamla boersläkter bar på ”svarta” anlag vilket medförde att ett ”vitt” par mycket väl kunde få ett ”färgat” barn.

  Det som blandas ihop är två saker, födelseort och nationalitet. Och eftersom inget av de alternativen tillräckligt bra beskriver det man vill komma åt när man delar upp oss i vi och dem, så använder man sig av ärftlig invandrarstatus, lite som en personlig proviniens.
  Om vi delar upp Sveriges befolkning efter födelseort finns det infödingar och invandrare. Infödingar är de som fötts i Sverige och invandrare de som fötts utanför Sveriges gränser, oavsett nationalitet.
  Nationaliteten avgörs av färgen på passet, svenskar är de med svenskt pass oavsett födelseort, och när i livet de fått det.

  En inofficiell klassificering jag Perssonligen använder är bra folk och skitstövlar. Den är ickediskriminerande för klassificeringen beror inte på hudfärg, kön, nationalitet, fördelseort, ålder, sexuell läggning osv. Bra folk är självdefinierat, medan exempel på skitstövlar är t ex George Bush, Adolf Hitler, Pia Kjærsgaard, Clark Olofsson, Pol Pot, Jimmie Åkesson m fl.

  Jag har skrivit förr att jag önskar att alla som skälls för invandrare borde strejka en dag.
  Utan invandrare stannar Sverige!

  • lennart
   20 november, 2009 at 20:16

   bra skrivet … jag sympatistrejkar….

 18. lennart
  20 november, 2009 at 20:14

  Jag håller i princip med dig, men jag accepterar inte språket. / Jinge

 19. Gösta Berling
  21 november, 2009 at 21:58

  Jag håller med om att man bör veta vad man talar om, om man ska uttala sig. Men i sak har jag svårt att bli så särskilt upprörd, Björklund är väl helt enkelt ointresserad av idrott och vet väldigt lite om Zlatan (och andra).

  Då var det egentligen mera uppseendeväckande när Gunde Svahn för några år sedan anställdes av Skidförbundet, att en sådan som Charlotte Kalla undrade om världens en gång bäste skidåkare kunde något om skidor, hon visste bara att han varit lekledare i Fångarna på fortet…

  • Eva
   29 november, 2009 at 19:08

   Men Kalla är inte satt att styra Sverige. Det är Björklund och då kan man faktiskt kräva att han i tal inte har den här typen av faktafel som så många har koll på (jag gillar inte fotboll men jag vet att han är född i Malmö). En sådan här fadäs gör ju att man kan misstänka att det inte är så noga med fakta över huvud taget och då kan man ju inte ta honom på allvar eftersom det kan komma vilka dumheter som helst ur munnen på en människa som bara tycker en massa utan att faktiskt ha kontakt med verkligheten.

 20. Gösta Berling
  29 november, 2009 at 22:07

  Visst Eva. Björklunds okunnighet var värre, av de skäl som du angett. Vad jag menade var bara att Kallas okunnighet var mer uppseendeväckande!!

Comments are closed.