Mona Sahlins ledarstil


Idag har DN en artikel som kommenterar påståenden som Per Nuder kommer med i sin bok – Stolt men inte nöjd. Han klagar på valberedningen och anser sig missgynnad för att det piskades upp en otäck stämning mot ”gubbarna runt Persson.”

Det ger DN orsak till att prata med Lena Hjelm-Wallén som var ordförande i valberedningen.

DN: ”- Stämmer det att ni inte var intresserade av vilken politik den tilltänkte ville föra?

– Han (Nuder) har ju rätt i att det inte var det centrala just då. Det var väldigt mycket diskussion om ledarstil. Hela tanken var att det inte var partiledaren som på en gång skulle staka ut politiken, utan att man skulle faktiskt lyssna till partiet, säger Lena Hjelm-Wallén.”

Valberedningen skulle plocka fram en partiledare som lyssnar till partiet, säger hon. In på scenen kommer Mona Sahlin som gick bakom ryggen på:
1) kongressen
2) verkställande utskottet
3) partistyrelsen
när hon bestämde att SAP skulle bilda en valsamverkan med (mp) för att senare regera ihop.

Ett annat citat från samma tidning:

DN: ”…Mona Sahlin har uppenbarligen en långsiktig strategi, som hon försöker hålla fast vid oavsett det som hänt de senaste två veckorna. I den ingår inte vänsterpartiet. Frågan är om det socialdemokratiska partiet låter henne fortsätta på den vägen.”

Det är Henrik Brors som har skrivit det sista och det råder väl knappast någon tvekan om vad han skulle önska inför valet 2010, han vill självklart ha en fortsättning på Sahlinaffären. Och idag så är jag övertygad om att han kommer att få just det. Att Ohly uttalade sig positivt är ju skojigt, men jag tvivlar på att speciellt många tror annat än det som just Brors skriver. Vilken sorts konsekvenser det kommer att leda till är förstås svårt att veta, men jag tror att opinionsmätningarna i slutet av november kommer att vara entydiga. Det blir kraftiga rörelser i opinionen, en del tappar men det rasistiska Sverigedemokraterna kommer att gå framåt.

Och i och med att många idag talar om Sverigedemokraterna som ett blivande riksdagsparti så kommer de få ännu fler missnöjesröster. Och nu blir det samtliga riksdagspartiers väljare som delvis kommer att överge sitt vanliga parti när de står i valbåsen. Hur många röster de kan få kan vi bara

gissa. Vi har aldrig varit med om ett liknande politikerförakt tidigare. Personligen är jag rädd för att de kan få ända upp till 8-10 procent vilket givetvis skulle vara en katastrof för Sverige.

När folk blir förbannade på politikerna, och inte heller anser att dessa är trovärdiga, så kan raset bli enormt. Vi har i och för sig en värdemätare i det kommande EU-valet. Idag så är jag övertyga om att SD får in minst en EU-parlamentariker. Risken är stor att väljarna känner sig ännu mindre förhindrade att rösta brunt i det valet än i riksdagsvalet, tänk om vi hösten 2009 får i två representanter för SD i EU-
parlamentet?

Det är ett faktum att Reinfeldt och alliansen fick ett stort antal sosseröster genom triangulering och missnöjet med Persson, kommer den tendensen att upprepas i EU-valet och i kommande riksdagsval så har Reinfeldt och Sahlin ställt till ett elände för sig själva och för sina väljare. Jag blir personligen alltmer övertygad om att de borgerliga kommer att sitta kvar vid makten 2010, och det med stöd av SD.

DN12 SvD12 AB12 Flamman it

Andra om: , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Sahlin, Blåtunga, Politikerförakt, EU-valet, Ohly, Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Sosseväljare, Supporters, Högerfalang, Val 2010, Politik, Triangulering[/tags]


6 svar till “Mona Sahlins ledarstil”

 1. ”liknande politikerförakt”

  Jag har länge funderat på detta med ”politikerförakt”.
  Och jag hävdar att i den mån det finns, så är det ett svar på det väljarförakt de ”folkvalda” visar.
  För det är ju dessutom som så att det är väldigt få som är folkvalda. De flesta är partivalda för ”röstboskapen” att rösta på.

  Om Sahlin har jag bara att säga att det är klart att för en person som satt med fingrarna i skattkistan sä det så klart häftigt att folk betalar skatt <-[(.

  Och det är många som hjälpts åt att placera SoD, SverigeoDemokraterna, i vinnarhålet, eller om det var ett annat hål med tanke på färgen … , och stanken …

  Det är nog dags att chansa på en lottovinst. Båten du bloggat lär duga till att gå i landsflykt om den bruna dyngan skulle välla ut ur (vinnar?)hålet och översvämma Sverige. Det känns som det är väldigt sent …

 2. Hehe, vet du vad, Jinge. Jag som tror sd:are tror att du har helt rätt i din analys här. :-) Grattis.