Maud Olofsson i utförsbacken

Idag är Aftonbladet alldeles för snällt mot Centerpartiet och dess partiledare. Jag vet inte riktigt varför, men antagligen är det någon sorts gentlemannamässig attityd, man sparkar inte gärna på den som redan ligger.

AB: ”När partiet i dag samlas till kommundagar i Göteborg har Maud Olofsson inte så roligt. Opinionssiffrorna är bedrövliga och centerstatsråden har, med Åsa Torstensson som otippat undantag, spelat strykgossar i regeringen. Eskil Erlandsson, den trygge lantmannen, fick en olycklig grisskandal i sitt knä. Och med ens avslöjades ett av partiets problem. Gärna svensk mat och glada grisar, men inte en kontroll som verkligen kan utöva press på bönderna. Miljöminister Carlgren har radat upp eftergifter och besvärande reträtter. Gas-
ledningar, motorvägar och misslyckade klimatförhandlingar. Och från nyåret, vargjakt. Sådant ger inga gröna poäng. Partiledaren har inte klarat sig bättre själv. Energiöver-
enskommelsen är, vad Olofsson än säger, en kapitulation av Centern. Hon har dessutom tvingats förklara hur Vattenfall tilläts pantsätta den svenska vattenkraften och, naturligtvis, var näringspolitiken fanns när den behövs som bäst. Hur Olofsson kommer att komma ur Saabaffären är fortfarande en öppen fråga.”

När det gäller ledande företrädare för partiet så hade åtminstone jag förväntat mig att man skulle ta upp den härva av lögner som ministrarna invecklat sig i. För det finns knappast någon fråga som man inte ljugit om vad jag kan påminna mig.

När partistrategerna insåg att folk uppfattade centern som ett gammalt konservativt landsbygdsparti, som också har hetat ”Bondeförbundet”, så beslöt man sig för att partiet hastigt och lustigt skulle bli liberalt, och dessutom ett parti som attraherade storstadsväljarna. I någon slags hybris uppfann man namnet Stureplanscentern, ett namn som de flesta associerar med kokain och brats. Hade man ansträngt sig det allra minsta så skulle man utan svårighet kunnat lista ut att den sortens folk ses ner på av de vanliga kommuninnevånarna i huvudkommunen.

Visserligen kom den epoken av sig när Federley stod och grät i Riksdagens talarstol efter att han lurat samtliga sina

Maud Olofsson

personvalsväljare och sagt ja till FRA-lagen, mest antagligen eftersom samma person kopplades så hårt till just epitetet Stureplanscentern. Idag ler nog de flesta av de rödgröna politikerna åt centerpartiet, det parti som profilerat sig så hårt som kärnkraftsmotståndare. Tendensen i väljaropinionen är klar och tydlig, det går utför med centern, och ska man dra ut den nedåtgående opinionskurvan så är partiet helt utplånat runt mars månad 2011.

Högforsanda eller inte, Maud Olofsson är den som i första hand kommer att få ta ansvaret för partiets alla tillkorta-
kommanden. Hon kommer antagligen att få återvända i höst till sin badtunna uppe i norr, nu med pension både från riksdagsjobbet och med statsrådstiden. Minns jag inte fel så samlar hon på mortlar från landets alla hörn, det är väl en sysselsättning som hon kan fortsätta med när medlemmarna dragit i snöret och gjort henne till en i raden av avpolletterade centerledare.

intressant Tags : , , , , , , , , , ab1 svd1 dn1 t

  11 comments for “Maud Olofsson i utförsbacken

 1. Kurt
  5 februari, 2010 at 08:55

  Det är ju också uppenbart att de alla har åldrats ca 15 år sedan den bilden togs. Det kostar på att konstant ljuga, även om inte näsan växer eller man blir svart om munnen.

 2. nature
  5 februari, 2010 at 09:56

  Låter inte detta som Maud Olofsson he he …

  • 5 februari, 2010 at 11:10

   Den var fin! :-)

  • 5 februari, 2010 at 14:43

   Hahaha!! Klockrent.

  • Sniff
   5 februari, 2010 at 18:13

   Hahahaha!! Jag ser Mååd framför mig! Det är ju hon! ;-) Åååååhhh detta var roligt. Tack nature!

 3. Rogge
  5 februari, 2010 at 10:18

  Märkligt att Åsa Torstensson pekas ut som ett undantag. För oss i transportbranschen betraktas Jonson ett riktigt stolpskott.

  • 5 februari, 2010 at 17:08

   Kanske otippat för att Kurator Torstensson till skillnad från Maud Olofsson åtminstone inser sina begränsningar både vad gäller budget (som Anders Borg och moderaterna regerar) och kunskap. Hon har inte gjort mycket vettigt men har å andra sidan undvikit att klanta bort sig. Säger väl egentligen mer om hur Maud och Carlgren har schabblat bort sin trovärdighet. Förtroendekapital tar lång tid att bygga upp men raseras på ett ögonblick :)

   • Ville
    5 februari, 2010 at 19:46

    Hon har väl verkligen gjort bort sig. har det blivit något av alla järnväg- vägsatsningarna som alliansen klagade på att sossarna inte gjorde.Hur har hon hanterat Bilprovningen, vänta bara när du ska betala tyska priser 800 kr. Har varit på hennes möte en gång, inte frivilligt, hon sa inget vettigt på en halvtimme sen gick hon utan att säga hej.

 4. Lars
  5 februari, 2010 at 14:40

  Snittåldern på Centerns väljare är hög och eftersom de dör undan eller slutar rösta p g a straffskatten på pensionärer så är det nog kört för partiet. Hur kan ett gammalt, förr ganska ärligt parti, sjunka så djupt i ett slags fjollträsk och dessutom bli nickedockor åt M.

 5. brasseB
  5 februari, 2010 at 14:48

  Samma gamla gubbgnäll så fort det är en kvinna i politiken. Sahlin får gnäll för att hon inte kan prata rätt och Maud Olofsson för att hon har en gäll röst. Natures youtubeklipp o jinges svar. Man blir trött på alla gnälliga gubbar…

 6. 5 februari, 2010 at 20:04

  Jag skulle inte säga att Torstensson klarar sig undan, som infrastrukturminister så är hon väl ytterst ansvarig för de 5-7 miljarderna i sänkta anslag till just infrastrukturen under alliansens regeringsperiod, och dessutom ytterst ansvarig för byggandet av ”Förbifart Stockholm” finansierat med vägtullsavgifter som skulle gå till kollektivtrafik och järnvägsutbyggnad, eller har jag fel? Hon har kanske klarat sig oförtjänt bra ifrån att få riktiga bröstvårtsomvridningar i media, men då får väl vi alla som inte samtycker med regeringens politik se till att hon inte går fri, eller?

Comments are closed.