Ljuger Bildt om Radovan Karadzic?


Carl Bildt har hävdat att den serbiske krigsförbrytaren Radovan Karadzic inte har erbjudits immunitet om han drog sig bort från sina politiska uppdrag.


Nu avslöjar Folket i Bild
på sin hemsida att de kommit över uppgifter som motsäger det uttalandet.

Knut Lindelöf/FiB: ”Holbrooke och Bildt förnekar som bekant detta avtal. Men i en intervju i torsdags (2008-08-01) säger ändå Holbrooke (arkitekten bakom Daytonavtalet) på CNN, att han i juli 1996 fått en försäkran från Karadzic att han skulle avsluta sina politiska åtaganden. Ordagrant sa han: ”I negotiated a very tough deal. He had to step down immediately from both his posts as president of the Serb part of Bosnia and as head of his party. And he did so.”

Erkännandet är alltså nära. Snart kommer nog även Bildt att erkänna pakten med Karadzic, och förklara de som nödvändiga då.”

Nu är eventuellt Holbrookes uttalanden möjligt att tolka på fler sätt, men Folket i Bilds bedömning är knappast en alltför vidlyftig

Carl Bildt

tolkning. Vad det skulle betyda för Carl Bildt om han återigen får schavottera i media som en person som far med osanning kan jag inte bedöma. Men jag antar att vi snart kan läsa en kommentar om detta på utrikesministerns blogg. Han brukar ju föredra att yttra sig där istället för i direktsända intervjuer.

FiB:s artikel DN HD SvD AB SDS Dagb Pol Rawia om OLmert Motbilder om USA Alliansfritt om Schlingman it Tomas RJ om tystnad

Andra om: , , , , ,

[tags]Carl Bildt, Radovan Karadzic, Serbien, Amnesti, Holbrooke, Politik[/tags]


4 svar till “Ljuger Bildt om Radovan Karadzic?”

 1. Ja det var väl det jag förstod. Bildt och Holbrooks har lovat Karadcic immunitet och det blir de tvungna att erkänna snart eftersom han kommer att berätta det i Haag-domstolen. Så blir det alltid med Bildt och restern av högern. Otroligt!

 2. Bildt ljuger alltid.
  I dag har Ryssland sagt att de drar sig tillbaka från Georgien och om så sker kommer Bildt, att precis som när han berättade för sonen Nils att han ensam avslutade kriget i Bosninen, nu påstå att han även avslutade kriget i Georgien…
  Bildt är en total katastof och skam för vårt land och vi får verkligen hoppas att han blir inkallad som vittne i Haagdomstolen. Då är han stekt!

 3. Säg mig den politiker som inte ljuger!
  Men nog har Bildt placerat sig bra högt uppe på lögntoppen! I paritet med Bush och Condi.
  Jag tror inte på ett enda ord som kommer ur den mannens mun. Hans intressen är till syvende och sist ytterst personliga: Global maktställning, lukrativa oljeaffärer och pengar, pengar.