KD sprattlar för att överleva

I takt med att alliansen möter alltmer högljudd kritik mot den förda fördelningspolitiken så har de tydligen gjort upp inbördes hur valfläsket ska serveras inför septembers val. Det är många som kritiserat dem för de sneda skattesänkningar de gjort, arbetslösa, sjuka och pensionärer har inte fått någon del i dessa utifrån ett luddigt resonemang om arbetslinjen. Det måste löna sig att resa sig ur sjukhussängen även om man är döende i cancer.

Nu har man insett att det folkliga stödet för en sådan politik saknas och därför sade Reinfeldt i TV för någon vecka sedan att det kanske finns utrymme för en skattesänkning för pensionärerna, och idag så går Göran Hägglund ut i media och gör förslaget kristdemokratiskt.

AB: ”Ofta strax under och ibland på riksdagsspärren, som i senaste Sifomätningen, vilket gör KD till alliansens osäkraste kort. Ska sanningen fram beskriver opinionsmätningarna en tydlig trend: från 1998 års 11,8 procent till 9,1 procent 2002 och 6,6 procent 2006. Och så luttrad är knappast ens en gammal ideologisk partiräv att han inte ser på den utförslöpan med djup oro, särskilt som de interna slitningarna efter den senaste abortstriden (den om utländska kvinnors rätt att göra abort i Sverige) ännu märks av.”

Att moderaterna tillåter KD att göra det beror på partiets opinionssiffror. För även om alliansen skulle lyckas hämta upp en del av de rödgrönas försprång i opinionen så är det ingenting värt om KD riskerar att åka ut ur riksdagen. Samtidigt med det konstaterandet så ska det bli intressant att se hur man tänker hjälpa Centerpartiet. Jag behöver inte skriva namnen, alla vet idag om centerns företrädare och deras närmast patologiska ljugande i Radio/TV. Hur de ska lyckas vända på sin nedåtgående trend är det ingen som begriper, allra minst de själva.

Centerpartiet får i dagens opinionsmätning 4,8 procent, och även om siffrorna inte är statistiskt säkerställda så är trenden tydlig. Carlgren och Olofssons tillkortakommanden

kd

syns ännu inte fullt ut i mätningarna men nu måste Fredrik Reinfeldt göra ytterligare en politikändring och då låta centern vara dem som går ut med förslagen i media. Det man hoppas på från moderat håll är givetvis att vänsterpartiets kräftgång i samma undersökningar ska visa sig betyda att ”kamrat fyra procent” inte kommer att ingripa, vilket givetvis är högerns våta dröm. Det, i kombination med att rasistpartiet får säte i landets lagstiftande församling gör givetvis att vi får ytterligare fyra år med samma människofientliga regering.

Och har Reinfeldt rätt i påståendet att svenskarna är mentalt handikappade så finns det väl inget skäl till att sälja skinnet innan björnen är skjuten, även om min fasta övertygelse är att väljarna kommer att motbevisa anklagelserna från Fredrik Reinfeldt 19 september.

intressant Tags : , , , , , , , , dn1 svd1 ab123 t

  4 comments for “KD sprattlar för att överleva

 1. Lars
  29 januari, 2010 at 13:04

  inte AB: ”…vilket gör Vänstern till S+V+Mps osäkraste kort. Ska sanningen fram beskriver opinionsmätningarna en tydlig trend: från 1998 års 12,0 procent till 8,4 procent 2002 och 5,8 procent 2006. Och så luttrad är knappast ens en gammal ideologisk partiräv att han inte ser på den utförslöpan med djup oro….”

 2. 29 januari, 2010 at 13:07

  Jag har röstat på KD några gånger men det gör jag aldrig om. Det var abort-turismen som blev sista spiken i kistan. Ska man ha ett kristet parti i Sverige så är det ett ohållbart resonemang. Bättre att KD dör sotdöden!

 3. Johnny
  29 januari, 2010 at 15:38

  När moderaterna föreslog könskvoterade styrelser och blev vänsterfeminister så är KD mig veterligen det enda parti som fört fram någon som helst sans och balans i frågan.

  Det är en förnedrande kvinnosyn att kvinnor är så odugliga att de måste kvoteras in i styrelser och att de saknar kompetens och duglighet att ta sig in själva på egna meriter. Det borde vara en självklarhet att de personer som har bäst kompetens skall väljas till styrelser både i privata och statliga (offentliga) verksamheter. När det gäller privata styrelser så skall staten inte lägga sig i vilka styrelser som väljs.

  Är det inte handväskor så är det könskvotering som diskuteras. Kan vi få en viktig debatt om energipolitik och hur vi skall skapa riktiga arbeten i riktiga företag som kan konkurrera på världsmarknaden och trygga vår försörjning och välstånd.

 4. 30 januari, 2010 at 17:41

  KD har inte ett skit att göra i Svensk politik. SD är i princip KD light.

Comments are closed.