Jag ska göra valstugereportage

Nu på morgonen ser jag att Dagens Nyheter har en socialdemokratisk reklambanner högst upp på hemsidan, det är en film som handlar om boulespelare och skateboardåkare i ett växthus någonstans i det mörkaste Småland. Själv hade jag tänkt fotografera en kyrka idag, men antagligen får jag ge mig ut i den stora staden och leta efter andra tecken på att valrörelsen har startat.

Dessvärre är det tecken som vi kommer att vara trötta på redan inom ett par dagar, för det som händer är att miljön förfulas av alla valaffischer och annan politisk reklam. Dessutom kom-
mer det sättas upp ett antal små stugor som inte kommer att be-
sökas av Janne Josefsson. Hade så skett hade det varit skoj, men jag kom på att min kamera har en liten finess, det går att videofilma med den så jag kanske borde göra valstugereportage själv?

Målet för ett sådant är givetvis Folkpartiet, det skulle vara skojigt att spela in en ”liberal” som uttrycker sig om burka-
debatten och att skolket ska redovisas i betygen. Man kan ju gå runt och fråga dessa illiberaler om än det ena och än det andra. Jag skulle tro att man kan få ihop till ett par justa Youtubefilmer. En stillbildskamera misstänker de nog inte för att filma och ta upp ljud.

Det är sju veckor kvar till valet så alla som har möjlighet att få några klatschiga uttalanden bör bege sig ut lokalt och fråga ut folket i närmaste valstuga. Själv skulle jag vilja fråga illiberalerna om hur viktiga förebilder det danska Venste är, och förstås det Dansk Folkeparti och Pia Kjærsgaard. Tänk om tusen svenskar ägnade fritiden åt att intervjua politiker i valstugorna, vilket drag det skulle bli i valrörelsen…

i , , , , , , , ab ex dn1 svd123 t

  5 comments for “Jag ska göra valstugereportage

 1. Daniel
  5 augusti, 2010 at 15:49

  Aah, en alldeles privat liten inkvisition. Se så att inga tungor slinter ute i vänsterortodoxins Sverige. Låt tusen blommor blomma. =)

  • 5 augusti, 2010 at 16:03

   Nope, snarare en ”avslöjande bloggpost”, men jag hittade inga valstogor på de platser jag hade förväntat mig. Tydligen ute för tidigt..

   • Mikael Valtersson
    6 augusti, 2010 at 03:15

    I Stockholms stad kommer valstugorna upp 20/8 i city.

 2. Beck
  5 augusti, 2010 at 19:52

  Har det inte varit ovanligt lite uppståndelse inför det kommande valet. Är politikerna trögstartade i år eller har det alltid varit så här. Känns som de brukar starta tidigare och kraftfullare. Har även pratat med andra som reagerat på detta och undrar var all olidlig kampanj äger rum.

  • 5 augusti, 2010 at 21:04

   Det är nog alltid lugnet före stormen. Kolla in vad du skrev idag om tre veckor… :-)

Comments are closed.