Den illiberala politiken

Idag lever vi i ett land som regeras av spindoc-
tors, reklambyråer och representanter från olika tankesmedjor. Det moderaterna gjorde var att anlita konsulthjälp, konsulterna kom fram till att moderaterna aldrig vann några val eftersom folk gillade välfärdssamhället och tyckte att det var ok med höga skatter så länge pengarna satsades på vård, skola och omsorg. Alltså bestämde man att högerpartiet skulle bli socialdemokratiskt.


Inte socialdemokratiskt socialdemokratiskt
utan högerpartiets variant där man luras genom att säga att man blivit socialdemokratiskt utan att ha ändrat politisk inriktning ett endaste dugg. En lögn som är ett utslag av semantisk fascism, en lögn som aldrig går hem i det långa loppet eftersom högern tror att folk är sinnesslöa som Reinfeldt skrev i sin bok om svenskarna. Men nu börjar sprickorna i muren bli allt större för varje dag som går.

AB: ”I det borgerliga Sverige växer slummen i förorterna. Bostadsminister Mats Odell gör ingenting för att stoppa förfallet. Tvärtom, underlättar han för de skumma hyresvärdarna. Kackerlackor och vägglöss sprider sig okontrollerat. Familjer på 10 – 15 personer bor i lägenheter som är anpassade för mamma, pappa och två barn. Husen rasar samman, Aftonbladets ledarsida har redan beskrivit förfallet, väggar lossnar och fönsterkarmar ruttnar. Igenvuxna gårdar mellan husen vittnar om total brist på underhåll.”

De som bor i dessa förorter har tappat sina illusioner och ser dagligen hur förfallet sprider sig. I vissa områden har det redan gått så långt att människornas förtvivlan levs ut av ungdomar som förstärker förfallet med sitt eget agerande, vare sig det är pyromani eller kravaller eller bådadera. I andra förorter bildas det kriminella gäng, ett antal mycket grovt kriminella samlar ett ungdomsgäng kring sig, så trots att vissa av ledarna sätts i fängelse så är hela tiden nyrekryteringen säkrad.

De andra partierna i den allians som högerpartierna kallar sig har gått ännu längre till höger än högern. Värst alla kategorier är antagligen det illiberala partiet och dess ledare Jan Björklund. Jag tänker inte rada upp hans gamla meriter, de kan redan alla som läser detta. Nej nu håller han på att omvandla grundskolan till att bli den klasskola som han och de andra högermänniskorna helst vill ha. Han vill införa avgifter för att få läsa på universitet, ta bort de


teoretiska ämnena för gymnasieelever som går de yrkesinriktade linjerna. Knut Lindelöv beskriver det i sin senaste bloggpost.

Knut Lindelöf: ”Solidariteten med eliterna breder ut sig ytterligare. I den nya skollagen, som Jan Björklund ska presentera i juni, ska de redan duktiga beredas ännu bredare trottoarer i sin framfart mot toppen… …Är det tillåtet med fotbollsklasser och musikklasser ska också matematik- och språkklasser tillåtas. Varför inte hemkunskapsklasser förresten? För dem som är riktigt duktiga på hushållsarbete och vill bli ännu bättre? Nå, det här bekräftar den våg av antisociala förändringar som fortsätter att välla fram ur unkna gömmor från förr.”

Det som började med pigavdrag och sedan växte med nya begrepp som ”utanförskapet” och ”arbetslinjen” är den nya socialdemokratin som högerpartierna vill se den. Man tror att man ska kunna driva detta in absurdum eftersom svenskarna, som Reinfeldt skrev, är mentalt handikappade. Den enda sektorn som verkligen expanderat under den borgerliga regeringens tid är Säkerhetspolisens personskydd. Och vi alla har full förståelse för det, det har blivit en nödvändighet.

i Andra om: , , , , , , , , , , t AB123 EX12 SvD1234 DN123

[tags]Illiberal, Reinfeldt, Björklund, Olofsson, Hägglund, Alliansen, Val 2010, Högerpolitik, Nedrustning, Välfärdsamhället, Politik[/tags]

  1 comment for “Den illiberala politiken

  1. Martin Forsman
    21 maj, 2009 at 21:22

    @David: Ingen, ej heller Jinge, skyller det du refererar till som taskiga förorter på hogern. Jinge har dock helt rätt när han påpekar att högerns politik med ökade klassklyftor som följd helt klart accelerar ”förslummningen” av våra förorter. Att folket i Rosengård, Rinkeby o s v känner en uppgivenhet är väl inte konstigt när ingen i vår alliansregering verkar vilja göra något för att förbättra deras situation, utan istället helst vill utvisa dom.

    Du har helt rätt i att den förra (S) regeringen kunde gjort mer för att förbättra integrationen, men det innebär inte att vår alliansregering nu har rätt när de startar ”krig” mot förorterna genom massiva polisinsatser. Lösningen till problemet är inte ökad våldsanvändning och KRAV som vår nuvarande alliansregering förespråkar utan paradoxalt nog det de påstår sig vilja göra, nämligen sätta folket i arbete.

    Kanske är det så enkelt att alliansen har kommit på en lösning på arbetslösheten och utanförskapet. Gör det outhärdligt att bo i Sverige som ”invandrare” för att tvinga dom söka sig nån annanstanns. Då får man ju ner arbetslösheten och utanförskapet i ett nafs och allt skulle vara frid och fröjd i alliansens ”svenska Sverige”. Att det är inhumant och fullkomligt vidrigt ur människorättssynpunkt torde inte vara ett problem för alliansen då de obehindrat applåderar skurkstaterna Israel och USA.

Comments are closed.