Glöm Tre Kronor!

Ishockeylandslaget Tre Kronor har stagnerat totalt under Bengt-Åke Gustavssons ledning. Det beror givetvis inte bara på coachen, det beror också på en usel elitserie och för stora rinkar. Hade spelarna varit vana vid det annorlunda spelet på mindre rinkar så hade publikintresset varit högre liksom farten i spelet. Det hade förstås inte hjälpt hemma i denna turnering eftersom den spelas på just stora rinkar. Tre Kronor ligger just nu sist i turneringen, behöver jag skriva mer?

Nej kika istället på Shakiras VM-låt, Waka Waka, här till höger. Visserligen har vi inte heller ett fotbollslag som platsar i VM trots att vi skulle önska, och även där beror det på dålig ledning trots att fotbollsplanernas storlek inte har någon större betydelse. Och bortsett från valrörelse och prinsessbröllop och andra pseudohändelser så kommer Fotbolls-VM att bli det vi minns ifrån sommaren 2010.

Kanske kan hockeylaget prestera bättre nästa säsong, förhoppningsvis kommer också fotbollslaget att göra det. Det rödgröna laget kommer i alla händelser att göra succé, hur skulle de kunna göra annat när de efterträder ett lag coachat av Reinfeldt? Succén är given…

i Tags: , , , , , , , , , dn1 svd1 ex1 ab1 t

  2 comments for “Glöm Tre Kronor!

 1. 2 maj, 2010 at 20:12

  Jösses Jinge! Hockey säsongen är över. Elitserien är slut. Och alla de här B-turneringarna tämligen ointressanta. Nu är det vår och Boule säsongen är igång. De du!
  Sen att det rödgröna laget gör succé, står ju utom all tvivel.
  Hade herr Reinfeldt varit lagledare någonstans, skulle han ha blivit sparkad redan innan avspark. Med tanke på att de laguppställningar han brukar ta ut inte har bestått av några lirare direkt. Snarare glidare.

 2. bosse
  2 maj, 2010 at 22:08

  Att vi har ett dåligt fotbollslandslag beror även på att vi har mediokra spelare…. inga som kan jämföras med Henke, ljungberg, Zlatan år 2004… det ser ut som att det blir många tunga år framöver om inte några talanger skulle få för sig att explodera… men det känns inte så troligt just nu!

Comments are closed.