Glad nyhet – Sverigedemokraterna backar!

Det är ett efterlängtat besked till alla politiskt intres-
serade. SD backar från 7.2 procent till 5.9 och minsk-
ningen är statistiskt säkerställd. Den uppgång man fick efter partiledarens rasistiska artikel i Aftonbladet berodde sannolikt dels på rasismen sedan den omfattande publiciteten. Nu börjar SD återigen framstå som en samling förlorare och den trenden lär nog fortsätta.

Miljöpartiet tuffar på stadigt och har i den här undersök-
ningen gått upp 1.5 procent samtidigt som S plussat på med 0.4, men dessa 0.4 är inte statistiskt säkerställda. Det är Sentio Research som gjort undersökningen som omfattar 2 871 personer, på vems uppdrag framgår inte av artikeln i DN.

Visst är det kul med en riktigt god nyhet nu när de dystra duggat så tätt, eller hur?

intressant Andra om: , , , , , dn hd svd ex ab sds t

  15 comments for “Glad nyhet – Sverigedemokraterna backar!

 1. Gruv.arb
  30 december, 2009 at 23:11

  Ja, men än är det inte val.

  • 30 december, 2009 at 23:15

   Man måste få glädjas ändå.. :-)

 2. Bessberro
  30 december, 2009 at 23:36

  Det vore mycket underligt om SD får mer än 3% 2010.
  Piratpartiet får kring 1% i mätningarna nu, men brukar ju ligga långt efter så här långt innan.

  SD drar till sig extremister, rasister och kompletta galningar. Men de flesta som bara är kritiska mot flyktingmottagning eller invandring i allmänhet – men inte vill se totalstopp eller för dens skull lägger någon skuld på muslimer (som SD gör) – ser ju att SD gått från att försöka vara ett seriöst parti till ett extremt främlingsfientligt (och islamfientligt) dito.

  Därför finns helt enkelt inte underlag längre för att SD kan få mer än ca 3% – som de alltid brukar få i alla val.

  Dessutom har ju SD enorma problem. Ingen av deras kommunalpolitiker är aktiva, de flesta har lämnat sina poster är helt enkelt lämnat partiet. De har ekonomiska underligheter för sig, det kommer fram mer och mer att de aktiva i partiet inte alls är så fina, trevliga och ostraffade människor som de vill göra gällande. I stort sett är det väl bara Åkesson som fortfarande är en gås – i den bemärkelsen att allt verkar rinna av honom. På partiet och de övriga verkar allt elände dock klibba fast.

  SD är ett övergående problem i svensk politik. Media älskar att hata dem, men de senaste utspelen där inget av de andra partierna ens vill ta i SD med tång, har ju bevisat för väljarna att en röst på SD är totalt likgiltig. Så de soffpotäter som nu för en gångs skull tänkte ta sig till vallokalerna har troligen fattat att deras långa resa dit iallafall inte kommer att ha effekt – så varför bry sig?

  Men om SD kommer in så kommer iallafall Sveriges komiker att ha material för flera år framöver. De lär ju göra bort sig ordentligt i riksdagen, med tanke på hur de fört kommunalpolitiken hittils. :)

  • 30 december, 2009 at 23:48

   I stort sett är det väl bara Åkesson som fortfarande är en gås – i den bemärkelsen att allt verkar rinna av honom.

   Fast alla som har läst hans debattartikel vet att han är -> rasist, och inget annat.

   F.ö. undrar jag om inte Aftonbladet tog rätt beslut. Visa upp vad deras politik handlar om…

 3. 31 december, 2009 at 00:19

  Hurra!

 4. Lars-Erik
  31 december, 2009 at 00:32

  Aftonbladet gjorde rätt som klädde av rasisten Jimmie Åkesson och hans brunskjortor. Skulle gissa att de brunmoderater som blåst upp SDs siffror på sistone kommer att krypa tillbaka där de komifråni god tid inför valet. Det är en sak att ”rösta” på SD i en opinionsundersökning och en helt annan att rösta när det gäller. Brunmoderater hatar trots allt Mona mer än de hatar muslimer.

 5. Anders Bergström
  31 december, 2009 at 00:53

  Men de är fortfarande vågmästare enligt undersökningen :(

 6. Sven-Olof Karlsson
  31 december, 2009 at 02:00

  Ja det börjarväl sjunka in så sakteliga hos dem som kunde tänka sig rösta på fascisterna. De fattade väl inte riktigt vad det handlade om. Många är kritiska mot integrationspolitiken och då är det enkelt att säga SD, framförallt när det är ett bra tag till valet. Men att sedan stå med fascisternas röstsedel i handen är nog en helt annan sak.

  • 31 december, 2009 at 02:34

   Antagligen. De som svarade SD har väl efter det kollat på vad de tycker om saker och ting. Åkesson skrev om muslimerna: ” Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år.”

   När sådant folk säger att de ska göra allt som står i deras makt för att lösa ”problemet” med muslimerna så tänker jag direkt på vad som hände under andra världskriget. Förhoppningsvis var det några av deras tilltänkta väljare som reagerade likadant.

 7. Hasse B
  31 december, 2009 at 06:41

  Vi slänger ut razzarna istället!

 8. Mange
  31 december, 2009 at 22:15

  Naturligtvis gjorde inte Aftonbladet rätt som gav Jimmie och SD så mycket utrymme, eftersom det var just pga detta som de ökade sitt opinionsstöd så kraftigt. SD förlorar inte ett dyft på att det klart och tydligt framgår att de är anti-islamska och främlingsfientliga. Det är snarare just det som gör att de tar röster och vi ska nog vara jäkligt tacksamma över att alla vardagsrasister och islamofober i Sverige trots allt röstar på andra partier så skärpning!

  SD:s väljarstöd ligger fortfarande dubbelt så högt mot förra valet, men att de ökar när de får uppmärksamhet och minskar när de inte uppmärksammas har vi kunnat se i flera år nu. Naturligtvis är det positivt att de inte bara fortsätter att öka, men det var det väl inte riktigt nån som hade väntat sig. Risken är däremot fortfarande stor att de kommer in i riksdagen. Aftonbladet bidrog till att etablera dem en bra bit över fyraprocentspärren och om de kommer in i riksdagen så kommer det med all rätt att stå i historieböckerna att detta skedde pga Aftonbladet. En j***a skittidning är vad det är..

 9. 1 januari, 2010 at 12:30

  Mailadress?

 10. Sara G
  1 januari, 2010 at 16:14

  Statistik är lika med förbannad lögn. Skulle gärna vilja veta hur urvalet sker…

 11. Gruv.arb
  1 januari, 2010 at 19:15

  De kommer in i riksdagen. Varför skulle de inte det, Alliansen gör allt för att förstöra välfärden och Sossarna klarar inte att försvara den, då kommer SD och ropat ”tillbaks till folkhemet”. All debatt förs på SDs hemmaplan,
  invandringen, och där kan inte de andra partierna försvara sig. Flytta debatten till t.ex arbetsrätten och många kommer att få en aha upplevelse.

 12. Martin Forsman
  1 januari, 2010 at 19:45

  Idag presenterades en ny undersökning där (Sd) är under spärren tillsammans med (Kd). Samtidigt går (Mp) och (V) framåt. Känns som en bra start på det nya året.

Comments are closed.