FK verkställer högerpolitiken

Och det är helt i sin ordning. Försäkringskassan ska verkställa den politik som är fastslagen av Sveriges regering och riksdag, det är deras uppgift. Därför är det inte Försäkringskassan man ska anklaga, det är ”det Nya Arbetarpartiet” som Moderaterna nu kallar sig.

Försäkringskassan har gjort ett antal exempel på ärenden, och hur de ska bedömas när det gäller sjukpenning i särskilda fall för de sexton tusen som nu blev utförsäkrade vid nyår.

AB: ”Dokumentet är en vägledning för handläggarna och innehåller fejkade exempel som avslutas med Försäkringskassans bedömning om den sjuke bör få den extra sjukpenningen eller inte…
…Och Erika som brutit båda benen och en arm i en cykelolycka. Gemensamt för exemplen är att Försäkringskassan inte bedömer hur sjuk man är, utan hur omfattande vård man behöver eller om man riskerar att bli allvarligt sämre av att delta i arbetslivsintroduktionen. – Efter att sjukpenningdagarna har tagit slut är huvudalternativet att man ska över till Arbetsförmedlingen och delta i ett arbetsmarknadspolitiskt program, säger Ulrika Persson, enhetschef på Försäkringskassan.”

Det är bra att de borgerliga partierna visar sitt rätta ansikte. Gör de inte det så finns risken att de blir kvar

fk
ytterligare en mandatperiod, något som de själva skulle ta som ett accepterande av den förda politiken, vilket i sin tur givetvis skulle leda till en ännu mer människofientlig politik.

Nu tror jag att oddsen för att de får lämna Rosenbad är mer än goda, fast man vet aldrig riktigt säkert. De har nog ett helt team som inte gör annat än gräver efter skandaler hos de rödgröna. Givetvis hittar de sådant som kan skada, men eftersom den typen av svärd är tveeggade så väntar de säkerligen i det längsta innan de använder den möjligheten. Men är opinionsläget oförändrat i augusti så kan vi nog räkna med en skandal i veckan tiden innan valet.

intressant Tags : , , , , , , ab1 svd1 dn1 t

  11 comments for “FK verkställer högerpolitiken

 1. Kent Karlsson
  28 januari, 2010 at 11:55

  Jag hoppas och tror att Alliansen förlorar valet, jag måste bara tro det annars blir jag nog sjuk av oro för mina barn och mitt lilla barnbarn! Det samhället som nu håller på att utvecklas med Alliansen som regering är inget jag vill att de skall tvingas att leva i! Ett kallt och empatilöst samhälle vill jag inte att mitt barnbarn skall växa upp i!

  Tycker mig märka att det i kommentarerna till artiklar om sjuka nu börjar bli flera och flera som ger de ”trollen” som försöker att sprida desinformation och rena lögner för att försvara Alliansens politik ganska ordentligt på ”tafsen”!
  Det är ju positivt att det verkar bli flera som försvarar ett varmare och rättvisare samhälle! Så låt oss hoppas att vi som bryr oss om våra medmänniskor är flera än de som bara tänker på sig själva i september!

 2. Ken
  28 januari, 2010 at 13:57

  Får börja fundera på ättestupan om inte borgarna försvinner snart.

 3. 28 januari, 2010 at 15:02

  Alliansen representerar en vidrig människosyn och jag hoppas verkligen att de försvinner 2010…

 4. Jesper
  28 januari, 2010 at 15:58

  Centern jobbar hårt på att slippa riksdagsansvaret nästa val, helt klart.
  Måste säga att jag är lite förvånad att du inte har nappat på Jonas Pettersssons attack mot byggbranchen. (http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6494283.ab)

  Är det för att du i smyg tycker lite synd om dom? :)

 5. Jesper
  28 januari, 2010 at 15:59

  Råkade kommentera fel bloggpost……

 6. blingbling
  28 januari, 2010 at 16:55

  Utsikterna till ett omval har dom nog rökt tämligen omsorgsfullt, a-kassan, FRA, sjukförsäkringen, bromsen, vargarna. Det ska nog ett smärre mirakel till för att Der Allianz lyckas med konststycket att hålla sig kvar. Lek sedan med tanken på en arbetslöshet som fortsätter växa till sig och farbror Ingves som börjar skruva på räntorna så känns det ännu mindre troligt.

  Missade du helt radarparet Axén/Rivières maktuppvisning häromdagen förresten ?

 7. Arif
  28 januari, 2010 at 17:00

  Jag haller med er nar det galler Alliansens manniskosyn, men Vansterblockets krav pa fri invandring kommer ju att oka antalet arbetslosa och kraftigt tara pa Sveriges kvarvarande resurser (pengar) och i slutandan leda till ytterligare nedskarningar i valfarden. Hur har ni tankt fa Sverige att komma pa fotter och skapa fler jobb?

  • 28 januari, 2010 at 17:25

   Det är inte vänsterblockets krav…

 8. 28 januari, 2010 at 18:40

  En skandal i veckan!
  Ha, det var vad jag tänkte mig när jag påbörjade Skandalkalendern inför förra valet.
  Det kom en sosseskandal var och varannan dag flera månader före valet. Att det blev lite fler borgerliga skandaler alldeles mot slutet berodde på FP:s intrång i S datasystem. Annars handlade i stort sett alla skandalerna om S och V.
  Hade jag insett hur mycket arbete kalendern skulle förorsaka mig hade jag aldrig påbörjat projektet. Så en skandal i veckan, det är nog väldigt optimistiskt.

  • blingbling
   28 januari, 2010 at 20:19

   När det gäller allianzfolket blir det dock lite knivigt att avgöra vad som är skandaler och vad som ska klassificeras som borgerligt ryggmärgsbeteende á la Rivière.. :)

 9. Putte
  28 januari, 2010 at 19:07

  Det är väl dags för riksdagsman Axén (M) att skiva en ny debattartikel och håna de som inte kan jobba: ”trasiga händer, du kan väl jobba med munnen, latmask”

  Eller för Hanne Kjöller på DNs ledarsida att visa lite mer känslokyla inför de sjuka: ”det är oerhört upprörande att det förekommer en del som får ersättning som kanske eventuellt inte är riktigt berättigade, reglerna måste skärpas dramatiskt, hårdare kontroller, fler avslag”

  (Obs, elaka sarkasmer.)

Comments are closed.