En gråkall valdag, och unge herr von A

När jag gick upp strax efter 06 nu på morgonen så konstaterade jag snabbt att vädret var grått, minst sagt. Vid en snabbkoll med SMHI visar det sig att hela ostkusten idag tidvis drabbas av skurar, enda solfläcken är i Skåne, en region som ständigt utgör en annorlunda färgad fläck på Sveriges karta.

Det är också där som unge herr von A,1 han med ett hakkors i pannan, angreps redan i våras. Det var den 16 mars i år och så här skrev Sydsvenska Dagbladet då.

SDS: ”Mannen i 25-årsåldern gick förbi Johanneskyrkan när han plötsligt fick en smäll bakifrån. Han vände sig om och fick se en man i militärgrön jacka med en palestinasjal över ansiktet som högg ett kraftfullt hugg mot honom med en kniv. 25-åringen lyckades fly undan gärningsmannens hugg och fick upp en sprejburk med färg som han hade i väskan. Med den lyckades han spreja mannen med röd färg i ansiktet. Gärningsmannen tog till flykten och eftersöktes sedan av tre hundpatruller under någon timme.”

En annan tidning skrev senare att den eftersökte mannen troligen hade ett arabiskt utseende. Angående den senaste händelsen så rapporterade Sydsvenskan att Jimmie Åkesson var mycket upprörd över angreppen på unge herr von A, detta i samband med Pia Kjaersgaards besök för att stödja sitt främlingsfientliga broderparti.

Åkesson i SDS: ”– Herr von A blev utsatt för ett oerhört brutalt fall av misshandel. Två män torterade honom i tjugo minuter, skar honom i ansiktet. Jag vågar påstå att det här är det värsta som någonsin har inträffat för vår del i en valkampanj.”

Möjligen hade Åkesson glömt bort en av de ledande i ungdomsförbundet som hade en flickvän som blev brutalt ihoptejpad, något som senare blev till en polisutredning som rörde en frågeställning om falsk anmälan av nämnda SD-politiker, som man då misstänkte för att ha arrangerat det hela för att på det sättet visa på hur illa Sverigedemokrater behandlas av diverse maskerade män.

Och nu är det dags igen. Polisen avvaktar svaren från den tekniska undersökningen, hittar man inget som styrker herr von A:s version av händelsen så kommer man påbörja en brottsutredning avseende falsk anmälan mot unge herr von A. Enligt media så har polisbefälet ännu inte fått in något resultat som tyder på att unge herr von A har blivit överfallen, dock har herr von A uppgivit att de maskerade gärningsmännen sinsemellan talade ett språk som han tyckte lät som – arabiska.

Men en gråmulen valdag blir det i alla fall, om än inte i Skåne.

it , , , , , , , , sds dn 12 svd12 ex12 ab12 gp Läs oxo: pamflett allende k&å annarkia kulturbloggen johannes scraber

 1. namnet anonymiserat av undertecknad []

  8 comments for “En gråkall valdag, och unge herr von A

 1. Martin
  19 september, 2010 at 10:14

  Vad poetiskt att det var röd färg. Varför går en SD:are runt med en sprejburk röd färg?

  Jag tror David är en konstinstallation i performance art. Eller nått.

  • 19 september, 2010 at 10:28

   Grafittimålare kanske?

 2. Mariam
  19 september, 2010 at 10:37

  Nu har de skrikit ”vargen kommer” så många gånger att jag ingen kommer att reagera om de så blir flådda och filéade :-D i framtiden

 3. 19 september, 2010 at 11:38

  Vänta du bara tills imorgon… Då kommer de ropa valfusk, valfusk till alla som orkar lyssna…

 4. 19 september, 2010 at 12:12

  von A .. nka, eller hur var det? Hur som helst: en rejäl karl skär sig själv och skriker inte på hjälp från andra för att få det fixat. Och om någon pratar ädelskånska låter det väl nästan som arabiska eller något annat mystiskt tungomål?

 5. 19 september, 2010 at 12:49

  I tidningarna här nere har det faktiskt stått att det handlat om pepparspray/försvarsspray. Rödfärgad sådan.

  • 19 september, 2010 at 12:52

   Jag tycker ändå att vi utgår ifrån att det var färg avsedd för grafitti, det är roligare… :-)

   • Martin
    19 september, 2010 at 14:15

    Jag hade hoppats på mer underhållning idag. Jag såg ett rykte om att David skulle göra en liten videofilm där han skulle förklara hur det ”egentligen gått till”. Men jag har inte sett nån sådan än. :(

Comments are closed.