Borgarna har konkurrensutsatt – målvakten!

Idag lutar det mer och mer åt rödgrön valseger i september nästa år. Det är inte opinionssiffrorna som övertygar, inte heller den blivande statsministern, nej övertygelsen kommer sig av de ständiga självmål som högeralliansen gör.

IP/AB: ”Socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson vill inte framstå som hjärtlös. Det är lätt att förstå. I fredags försökte hon visa en smula medkänsla med de cancersjuka människor som på grund av sjukförsäkringens nya regler tvingas söka nytt arbete. Snabba förändringar utlovades… …Sanningen är att Husmark Pehrsson skapat kaos, och medan hon försöker reparera tidigare misstag begås nya. Vid årsskiftet kommer omkring 17?000 personer att kastas ut från försäkringskassan. Rehabiliteringstrappan innebär att deras ersättningsdagar tar slut. Först i morgon, den 9 december, fattar riksdagen beslut om reglerna för ersättning. Då återstår tre veckor för myndigheter, a-kassor, arbetsgivare och sjuka att hitta lösningar.”

Nu har man gått in och ändrat reglerna för hur lång tid man ska få vara sjukskriven, – hit men inte längre, har man sagt. Men man glömde den lilla detaljen att myndigheter som ska effektuera de nya reglerna måste få kännedom om dem långt innan de ska verkställas. Nu blir det Husmark Pehrsson och Littorin (igen) som kommer att få bära hundhuvudet, nyligen var det Maud Olofsson som visade upp sin helt unika oförmåga då hon satte igång att ljuga för reportrarna i direktsändning.

Är det någon som tänkt på att hon efter detta inte har dykt upp i direktsändningar i vare sig radio eller TV?

Nu är det svårt Cancersjuka som mellan strål- och cellgifts-
behandlingar ska återanpassas till arbetsmarknaden, i morgon blir det säkerligen respiratorpatienter som ska återgå till sitt arbete, – på halvtid i alla fall.

Den borgerliga cynismen blir så uppenbar att ingen rimligen kan missa den brist på empati och medkänsla som finns representerad i övermått i den borgerliga alliansre-
geringen. Reinfeldt själv sprätter omkring som en tupp på en gödselstack och lyckas lura de andra EU-politikerna att han är en miljökämpe av format medans det statliga Vattenfall AB troligen är det mest miljöfördärvande företaget i hela Europa.

På annan plats på Aftonbladets ledarsida pekar man på det faktum att nästa val kommer att påverkas av frågor rörande pensionärernas väl och ve. Alla som sett de sista årens satsningar på dem som redan har, på bekostnad av sjukskrivnas, förtidspensionärers och andra svagare grupper inser att den födelsedag då man fyller sextiofem år kommer att

alliansen

innebära en standardförsämring långt värre än den man planerat för. Regeringens satsning på de yngre med arbete kommer att bli mycket tydlig för de hundratusentals som ska byta titel till ”Pensionär”.

EF/AB: ”Dagens unga pensionärer är jämnåriga med Mick Jagger. Fyrtiotalisternas fria själar kommer aldrig att foga sig i rationella vårdrutiner även om kropparna skrumpnar ihop. De kommer att ställa helt andra krav på äldrevården och därmed på politikerna. Vid nästa års val kommer de stora kullarna som föddes på 40-talet att vara pensionärer eller nästan pensionärer. Räkna med att valet kommer att handla mycket om de äldres situation.”

Var och en av dessa inser att regeringens prioriteringar inte gäller de äldre, de gäller inte heller de sjuka, absolut inte de arbetslösa, och är man pensionär så ligger man allt risigare till för varje dag som går. Valet i september 2010 ser ut att kunna bli som en straff mot öppet mål där målvakten konkurrensut-
satts och därför flyttat till Indien eller Kina.

Man har bytt ut vederbörande mot det som blev kvar, en gammal köksstol.

intressant Andra om: , , , , , , , , , , , svd12 dn12 ex12 ab1234 Svensson t

  7 comments for “Borgarna har konkurrensutsatt – målvakten!

 1. XA
  8 december, 2009 at 07:49

  Folk i allmänhet har inte förstått ännu i hur hög grad deras livsvillkor försämrats. Effekterna har inte slagit fullt ut. När de väl gör det, hoppas jag att folk reagerar, går ut och demonstrerar och inte går och gömmer sig av skam. Är det någon som ska känna skam så är det den borgliga regeringen, inte sjuka, studenter, barnfamiljer, unga utbildade arbetslösa som aldrig haft ett jobb hittills och som inte kan flytta hemifrån.

  Sverige av idag är inte för alla utan för några få utvalda.

  • blingbling
   9 december, 2009 at 00:02

   Varför tror du att det har skapats en reservpoliskår egentligen ? :)

 2. 8 december, 2009 at 12:36

  Det är dock lite problematiskt att så mycket fokus hamnat på cancersjuka, således kunde DN:s ledarsida kontra med ”att det är missvisande hur debatten kommit att handla om cancersjuka, när den största gruppen är människor med lättare former av psykiskt lidande och den näst största är personer med mer eller mindre diffust ont i kroppen”.

  Men vi måste tänka på att när DN:s ledarsida skriver ”lättare former av psykiskt lidande” så syftar de på depressioner, och de är ingalunda något ”lättande lidande” som man bara kan ruska av sig. Jag förmodar att det i de flesta fall är betydligt enklare att arbeta med cancer än med depression.

  Och när DN talar om ”mer eller mindre diffust ont i kroppen” så menar de antagligen fibromyalgi, en psykosomatisk sjukdom som framförallt drabbar kvinnor i arbetarklassen. Det är vanligt inom vården p.g.a. alla tunga lyft. Att kräva att ex. vårdarbetare med fibromyalgi skall jobba fysiskt är ungefär som att kräva att sexarbetare med vestibulit ska fortsätta sälja sex. Det är självklart inte okej.

 3. Thomas E
  8 december, 2009 at 13:05

  En stor anledning till att alliansen vann förra valet var talet om utanförskapet. Under hela diskussionen låg, mer eller mindre underförstått, antagandet att en stor del av de sjukskrivna och arbetslösa var simulanter och latmaskar. Nu har alliansen äntligen tagit itu med ”simulanterna” , det är mycket möjligt att en majoritet av dem som faktiskt röstar tycker det är bra. Det är inte någon alldeles ovanlig åsikt att de flesta långtidssjukskrivna, utom de två man känner själv och de där cancersjuka man sett på tv, är inbildningssjuka kärringar.

  Det hjälper ju till att nästan alla tidningar är borgeliga, när man läser mitt husorgan Göteborgs Posten så anar man tex inte att Husmark Persson just ljugit i tv.

 4. Matte
  8 december, 2009 at 16:44

  Man borde kalla Reinfeldt för miljökonstnär. Låtsas att vara miljövän när mat är ytterst ansvarig för Vattenfall AB, Europas värsta miljösvin!

 5. nature
  9 december, 2009 at 09:04

  Vad är problemet?

  Jag tycker denna moderatstyrda regering har genomfört precis vad man kan förvänta sig av
  Tvinga svårt kroniskt cancersjuka patienter ut på den öppna arbetsmarknaden med hot.
  Att försämra för dem som redan har det sämst ställt.
  Att gynna de redan väl besuttna, osv, osv.
  Svenska folket får faktiskt skylla sig själva eftersom de har röstat fram denna regering. Jag fattar inte gnället: Är svenskarna mentalt efterblivna eller vadå? Vad trodde de att en moderatstyrd politik gick ut på egentligen – alls vår välgång, eller vadå?

 6. nature
  9 december, 2009 at 09:07

  Samt – inte att förglömma – dessutom har denna regering hållit sina vallöften också!

Comments are closed.