”Miljöministern”

Idag så kommer den borgerliga alliansen rösta igenom en ny lag som innebär att man får bygga nya kärnkraftverk när man tar de gamla ur drift, det är ett brott mot den folkom-
röstning som har varit, och dessutom ett brott mot det vallöfte partierna gav före valet om att man inte skulle bryta mot folkomröstningsresultatet.

Att Centerpartiet behandlar sina väljare på det sättet är givetvis mer än anmärkningsvärt, men Andreas Carlgren är möjligen märkligast av dem alla. En gammal kärnkraftsmot-
ståndare som har vänt upp och ned på praktiskt taget alla sina gamla käpphästar, allt för att vara till lags.

I bästa fall så åker centerpartiet ut ur Sveriges Riksdag i och med detta, för rimligen borde väljarna reagera. Beslutet lär komma vid 16-tiden idag och inga dimridåer i världen kan dölja partiets totala fiasko. Carlgren sade i morse att man gör detta för miljön skull, samma sorts argumentation som han använder för varg- och valjakten. Han tillåter jakten för djurens skull. Det är en intressant logik, frågan är om någon levande kan förstå den?

i , , , , , , ab12 ex12 svd12 dn1 t

  5 comments for “”Miljöministern”

 1. Marcus R
  17 juni, 2010 at 13:28

  Centern kan mycket väl på egen hand fälla Alliansen. Maud och Carlgren är nog bland det sämsta som finns i politikerväg. Dessutom för han en politik som retar upp en stor mängd folk oavsett block och då gör man något fel.

 2. 17 juni, 2010 at 14:21

  Carlgren och Maudan torde numer kunna ses som en förebild för hur man inte skall bedriva politik. Logiken i Centerns politik är avsaknad av logik. Och det tackar vi Alliansmotståndare för. Skall Carlgren på egen hand se till att centern hamnar utanför riksdagen? Kör hårt Carlgren och Maudan! Erat agerande politiskt lär ge Reinfeldt och övriga Alliansbröder en svår migrän.

  • 17 juni, 2010 at 21:57

   Fast å andra sidan har ju Reinfeldt och övriga tvingat in Centern i ett hörn. Antingen sviker de sina väljare, eller så sviker de Alliansen. Men de kanske inte skulle satt sig i den situationen till att börja med…

 3. nature
  17 juni, 2010 at 14:51

  Inrikes:

  Min analys är att Centern åker ut samt även Vänsterpartiet. Sverige Demokraterna kommer in. Den så kallade Alliansen bildar antingen en minoritetsregering, som fälls av riksdagen i fråga efter fråga, eller så spelar Moderaterna under täcket med SD. Det leder i vilket fall som helst i sin tur till nyval och under tiden har Socialdemokraterna gjort rent hus med de marknadsvänliga högerkrafterna i partiet och Mona och allt åker ut med bullar bång i samma badvatten. Vänstern byter partiledare och klättrar strax över 4 % spärren och miljöpartiet får över 20 %.

  Utrikes:

  Under tiden bryter EURON samman och länderna i Europa återgår till sina respektive valutor med skyhög inflation och valutaspekulationer som följd. Folk förlorar allt de äger och har. Kina samt andra Arabländer ställer in samtliga lån till USA och kräver pengarna tillbaka. För närvarande så upprätthålls USA:s BMP av 95 % lån. Dollarn blir värdelös och hela världens s.k. tillväxt går i stå och lumpsamlare och sopptippletare blir det vanligaste yrket.

  En liten, liten klick mycket rika personer bygger skyddsmurrar kring sig – ungefär som Israelerna gör mot Palestinierna. Medierna har nu slutat att rapporterar om alla lokala rövarband som kämpar om kontrollen i respektive land. Prostitution (trafficking) knark och vapenhandel blir tillväxtmarknader. Världssvält råder och växthuseffekten skenar med den havsnivåerna. Miljoner och åter miljoner människor som bor vid kustlinjerna i Asien blir hemlösa och massflykten blir permanent. Militären bombar bort flyktingproblemet.

 4. 18 juni, 2010 at 16:30

  Centerpartiet har på senare tid intalat sig en märklig självbild om att de har makt att påverka till skillnad från till exempel miljöpartiet. Eftersom de sitter i regeringen så ska det tydligen ursäkta att man bygger ut kärnkraft, inför vargjakt, river upp strandskyddet och bygger motorvägar. Detta i tron att det är makt som gör att de kan kompromissa fram fördelar för miljön. Problemet är ju bara att centern är moderaternas nyttiga idiot som istället kompromissar bort miljön. Om centern på allvar brydde sig om miljön skulle man våga sätta Alliansen på spel i visshet om att man skulle hitta bättre kompromisser i just miljöfrågorna med mp+v+s. Vad centern istället vinner på att ge upp miljöfrågorna så lättvindigt är tveksamt. Antingen har de en dold agenda eller också är de rent ut sagt korkade och har blivit blåsta. Om man pratar om Reinfeldts och Borgs ideologiska förändringar från rabiata nyliberaler till ansvarsfulla pragmatiker så är Andreas Carlgrens förändring från tillväxtkritisk miljöaktivist till hela miljörörelsens fiende nummer ett synnerligen märklig.

  Ps. har träffat svenska kärnkraftslobbyister personligen. En av dem är redan belönad med en fin position.

Comments are closed.