Vargarna ledsna

I vart fall ser det ut som om vargen på bilden drabbats av en nedsatt sinnesstämning, han ser inte glad ut hanen i Skansens varghägn, det är nog inte för att några jägare tänker strejka i Dalarna heller, för de gör det därför att de ”bara” får skjuta sex vargar. Skansenvargen deppar nog för att han hålls i ett hägn lämpligt för kaniner, det handlar om lagligt djurplågeri enligt min mening.

TT/AB: ”Leksand. Jägarna i Leksand har bestämt sig för att bojkotta årets vargjakt. Detta som en protest mot Naturvårdsverkets beslut om att sex vargar får skjutas i Dalarna, skriver Dalarnas Tidningar på nätet. Enligt jägarna är tilldelningen alldeles för liten.”

Att jägarkåren tycks bestå av ett antal män-
niskor med misstänkt låg panna är bekant, men att de avstår från den legala jakten betyder ingalunda att de avstår från tjuvjakten som är så spridd i Värmland och Dalarna. Att sedan en ministerattrapp vid namn Carlgren deltagit i ett regeringsbeslut visar bara på det faktum att regeringen inte bryr sig ett dugg om folkviljan så länge det finns lobbygrupper som vill annat. Att Carlgren själv sviker sitt jobb som miljöminister tycker han väl spelar mindre roll, han har ju också röstat för valjakt, allt för att få behålla sin titel.

När man undersökt vad folk anser i varglänen så är en absolut majoritet för vargen, man vill ha kvar vargen, de tycker inte så som en del högröstade älgjägare och varghatare försöker göra gällande. Undersökningarna refereras i BRÅ-rapporten, något som givetvis retar rovdjurshatarna.

Själv har jag konstaterat att trots att svenska folket vill ha kvar vargen i landet, och det i en omfattning som gör att stammen håller sig genetisk frisk, så beslutar regering och riksdag tvärs emot. Andra frågor är uppenbarligen viktigare, och i och med oppositionspartiernas kraftiga tillbakagång så hamnade rösterna igen på högerpartierna.

Då reses plötsligen frågan om hur vi som gillar naturen och dess mångfald ska agera. Själv ser jag ingen annan utväg än att ta till utomparlamentariska metoder, riktigt vad har jag inte kommit på än. Själv skulle jag önska att alla som anser att rovdjuren ska finnas kvar ska åka till Stockholm inför återstarten av riksdagsarbetet i januari 2011.

Det skulle vara bra att visa upp en tiotusenhövdad protest utanför riksdagen, egentligen så tror jag att siffran både kan två- och tredubblas. Dessutom skulle man önska att folk skidade ut i skogen under den kommande jakten. Då skulle de tretusen rovdjurshatarna få åka hem. Personligen undrar jag om inte vissa kommer att ta till än mer drastiska metoder, för rovdjurhatet är lika ovälkommet som rasismen.

it , , , , , , , ab12 ex12 svd12 dn123

  16 comments for “Vargarna ledsna

Comments are closed.