Svenska jägareförbundet alltmer desperat
Jägarkåren har lyckats sabotera sitt eget anseende genom att ett antal medlemmar förespråkar, och deltar i jakt på utrotningshotade djur som t.ex. vargen.

Dessutom är ett stort antal jägare sysselsatta med kriminell verksamhet i form av illegal jakt på varg och lodjur i första hand. Orsaken är förstås att dessa djur är konkurrenter med jägarna själva om rådjur och älg, något som leder till att jägare lägger ut förgiftat kött i naturen, och försöker fånga varg och lodjur i förbjudna fällor.

Ett vanligt uttryck bland jägare är Skjut- Gräv och Tig. Man uppmuntrar varandra till illegal jakt men också att vara tyst med det. Man har bland annat kunnat se i en TV-dokumentär hur man spårar varg, har radiosamband med andra jägare och att det är en välorganiserad verksamhet. Jägarnas status har påverkats, och nu vill man rekrytera småbarn för att försäkra sig om återväxten i kåren. Dessutom vill man antagligen skrämma barnen för dessa rovdjur. Men främst handlar det om att försöka återställa allmänhetens förtroende för verksamheten.

Ekot: ”Svenska jägareförbundet vill starta en ny jakt-
utbildning som ska lära barn att jaga. Utbildningen ska leda till en särskild jägarexamen bara för unga enligt förslaget. – Det handlar om att lära barn mer om jakt och natur och vilt, och allting som har med det att göra, säger Mikael Stengård som är initiativtagare till idén.

– Min tanke är att göra så att barn får en sundare syn på jakt och inte bara tror att det är en massa idioter som springer halvfulla med vapen och skjuter på allt möjligt. Det är inte jakt.

Svenska jägareförbundets årsstämma beslutade i maj att man ska utreda frågan om en ny jägarexamen för barn. I utbildningen ska jägare vid sex eller sju tillfällen efter skoltid undervisa barn om hur man jagar, hur man planerar och sitter på pass. De ska också lära barnen om djur och natur, vad djuren äter och hur man känner igen olika arter.”

Man ägnar sig sedan många år tillbaka åt en aktiv lobbyverksamhet, dels så har man inrett en skjutbara i Riksdagshuset på egen bekostnad, dessutom så verkar man för att riksdagens ledamöter ska skaffa jägarexamen, antagligen på jägarnas bekostnad. Men nu stöter man på patrull, Sverige kommer med största sannolikhet att dömas i EU-domstolen för brott mot Habitatdirektivet, en regel som tillkommit för att inte ett enskilt EU-land ska förstöra möjligheterna för utrotningshotade djur och växer att leva vidare.

Andreas Carlgren, som bidragit till att säga ja till både vargjakt och valjakt kommer som en följd av detta att försvinna från regeringen, och troligen även Sveriges Riksdag. Om det blir vid valet 2014 eller tidigare vet jag inte, troligen redan vid en kommande regeringsombildning.

Och nu vill således Sveriges Jägarförbund lära barn att det inte är idioter som springer omkring halvfulla med vapen och skjuter på allt möjligt i skogen. Jag säger bara – Lycka till! Det blir en svåruppnåelig uppgift för dem som blandar kaffe med Kron där de sitter på sina älgpass.

it Andra om: , , , , , , , , , , , , sr ab12 ex dn1 svd1
5 svar till “Svenska jägareförbundet alltmer desperat”

 1. Varje demokrat borde stå upp för att slänga ut dem ur riksdagshuset. Vill de sedan fixa en lokal bredvid vore det förståss helt okej.

 2. Det är faktiskt rätt många som styrker sig med en kask eller två. Bland annat min granne, sedan kör han ändå bil hem efter ett jaktpass. Det går bra eftersom polismästaren är med i samma jaktlag.

 3. Om man upprepar något tillräckligt många gånger så blir det till en sanning???
  Fortsätt du att med jämna mellanrum påstå att varje jägre sitter och super i skogen och sen skjuter på allt som rör sig, och därmed skadskjuter varje gång.
  Med tiden kanske det blir sant…

  Jag har sett många jägare supa, en del har till och med blivit redlösa, men ALDRIG i samband med jakt.

  • Jag har sett många jägare supa, en del har till och med blivit redlösa, men ALDRIG i samband med jakt.

   Det har jag. En pajsare som var så packad att kamraterna med våld tog ifrån honom vapnet.

   • Jag har flertalet gånger sett polisfilmer på personer som kört bil packade.
    Måste innebära att alla bilförare kör packade?

    Att du sett någon så berusad att kamraterna fått ta vapnet ifrån honom betyder inte att alla beter sig så.
    Innom alla områden finns det sånna som inte sköter sig, och detta måste man försöka bekämpa, men att påstå att en hel grupp missköter sig för att ett fåtal gör det är fel.