Skål för Yttrandefriheten!


Idag hade jag tänkt färdas 4 mil för att fira Valborg med de yngsta barnbarnen, men väderprognosen talar om regn i eftermiddag så jag avstår nog från den sortens äventyr.

Igår kommenterade jag det faktum att media verkar ha tappat all vett och sans om man ser till det enorma kungafjäsk som försiggår i våra spalter. Jag och Kenta, en av dem som kommen-
terade min artikel, konstaterade att man antagligen behövde bedöva sina sinnen med starka drycker, något som utmynnade i ett konstaterande från undertecknads sida att det säkert behövs en hink av den sortens varor.

Situationen förvärras givetvis av att mannen med kaffeflickorna fyller sextiofem idag, han vars kaffeflickor rekryterades från diverse sexklubbar enligt en uppmärksammad bok. Så istället för att låta mig blötas ner utvärtes så funderar jag starkt på att låta det ske invärtes. Då slipper man läsa upphetsade journalisters beskrivningar av klänningar och påhittade succéer med skrållor och liknande, något som gör att jag kanske bör skruva av kapsylen nu på direkten.

Just nu visar Aftonbladet livebilder från kungens födelsedagsfirande och ingenting tyder på att media sansar sig och berättar att minst halva svenska folket vill släpa den gubbsjuke till Mora stenar. Man kan ju undra vad vi republikaner gjort för ont egentligen? Kanske är det en lösning att flytta till republiken Jämtland, jag vet inte. Men tyvärr är det samma tidningar, radio- och TV-kanaler där, något som innebär att man måste flytta rätt långt om man ska slippa eländet. Ett tält på Gotska Sandön vore inte så dumt faktiskt.

Det är tur att vi har någotsånär yttrande- och åsiktsfrihet här i landet i alla fall. I en del andra länder skulle jag släpas ut på gården och skjutas för att jag berättar vad jag tycker…

it Andra om: , , , , , ab123 ex1 dn1234 svd1 sr svt


4 svar till “Skål för Yttrandefriheten!”

 1. Det finns ju en möjlighet att avstår från att köpa blaskorna… Vilket alltfler verkar göra. När det gäller SVT är det ju värre! Man kan ju inte få rabatt på licensen. Att stänga av TV:n är ju en ringa tröst. Kungafjäskpenarna kunde använts till något vettigt!

  • SVT skall väl enligt kravet på opartiskhet i rapporteringen faktiskt rapportera om Knugen och partyprissarna.

   Jag vet inte när det övergår till fjäsk. Det går bra att överklaga hos radionämnden.(Som är ganska restriktiv när det gäller fällande reprimander).

   Jag blir kanske mer orolig den dagen när alla SVT/SR-nyheter/program blir reglerade/kontrollerade av Moderater eller liknande. Se tidningarna.

   Jag har sagt upp GP-prenumerationen.

   • GP var det flera år sedan som jag avslutade mina mellanhavanden med, av den enkla anledningen att den totalkantrat åt höger.

    • Totalkantrat var ordet.

     Eftersom jag gick ur statskyrkan redan 1968 så är vi väl kvitt då? ;)