Har media tappat vettet?

Nu tror jag bestämt att även morgontidningarna och Ekot har tappat all vett och sans, nu toppar de hem-
sidorna med bilder och rapporter från prinsbröllopet i London, och jag hoppas att de kommer att tappa läsare på det sättet. Det finns knappt något intresse i Sverige för vad det engelska kungahuset har för sig, vi vet vad drottningen heter, och det räcker gott och väl.

Dessutom berättar tidningarna vad Victoria har på sig, något turkos tyg av något slag, och en dristar sig till att säga att hennes klänning och hatt har gjort succé i London. Jag tvivlar på att Londonborna går och tittar på den svenska prinsessan för att se hennes skrålla och vad hon har på sig i övrigt, de flesta skulle inte känna igen henne på bild om inte bilden var tagen i ett slott eller något liknande.

Uppenbarligen startade Svenska Dagbladet dagen med att berätta att kungahuset tappar i popularitet för att nu helt övergå till extremt kungafjäsk. Visst ingår det massmedias arbete att rapportera om allehanda händelser världen runt, men då SvD påminner om Hänt i Vecket så har man faktiskt missuppfattat läsarnas behov av information. Bilden här är en skärmdump och den säger antagligen det mesta om hur man värderar dagens händelser.

Dagens nyheter är knappt snäppet bättre, man toppar inte webblöpsedeln med bröllopet, men i skrivande stund så är det tvåa på löpet med nio länkar. Så mer än snäppet är det inte. Expressen säger på sitt löp att Victorias kläder är en modesuccé. I artikeln har man ingen täckning för påståendet, men det ser väl bra ut på webblöpet. Jodå, jag klickade på det för att se vad de skrev.

Aftonbladet skriker på sin webblöpsedel att brudparet numer är man och hustru och alla väntar på första kyssen. Man har köpt in sjuttiofyra bilder från bröllopet som man visar sina läsare. Jag vet inte, jag struntar faktiskt i vad Victoria har på sig på bröllopet, det hade möjligen varit intressantare om hon kom som gud skapat henne, jag menar, nåt måste ju hon ha ärvt av fadern.

Den slutliga hjärnblödningen fick jag när jag kollade vad Ekot hade för rapportering på sin hemsida. De fläskar på med 406 bilder, fyrahundrasex, själv känner jag att jag skulle behöva ett glas med något starkt i, mycket starkt. Är journalister verkligen tvungna att ställa upp på sådana här dumheter, finns det inga som lever rövare internt på redaktionerna och hotar med att dra ut TV-antennen?

Vi som bor i Europa ska verkligen inte slå oss för bröstet och tro att vi lever i en utvecklad del av världen. Jag har ingenting emot personerna de skriver om, samtidigt kan jag inte annat än konstatera att för min del fick de gärna tillbringa sin framtid på månen eller mars. Dumheterna hör inte hemma i länder som kallar sig demokratiska.

Samtidigt kan man undra var republikanska föreningen håller till? Har de rest till London för att försöka få autografer?

it Andra om: , , , , ekot12 svd12345 dn123 svt1 ex1234 ab1234567

  33 comments for “Har media tappat vettet?

 1. Linda
  29 april, 2011 at 15:58

  Men du vår kornprinsessa hade väl ändå aprikos-färgad klänning och inte turkos??

  • 29 april, 2011 at 16:36

   Så kanske det var, det är ju en MyCkEt intressant uppgift, eller hur…? :-P

   • Marie Ericsson
    2 maj, 2011 at 07:49

    Och även om hon inte kom i mässingen så smet klänningen åt över den krafiga rumpan så att man nästan kunde gissa sig till hur den såg ut au naturelle. Extremt smaklös och ful outfit om ni frågar mig. Daniel såg ut som om han hade landat på månen.

 2. helene
  29 april, 2011 at 16:00

  Vad toppar Jinge med? :)

 3. Magnus Braeburn
  29 april, 2011 at 16:06

  Läs reglerna tokfan! / Jinge

 4. Kenta
  29 april, 2011 at 16:08

  Håller fullständigt med, och massan står och jublar. Själv skrattar jag bara, för dem måste ju veta att de får betala ”jetset” kalaset, ä fy fan så förlegat det bara kan bli.

  Det finns så mycket viktigare saker att skriva om, alla de fattiga, utstötta, sjuka, etc.
  Men de skall vara glada om de får några brödsmulor, fan vilken värld vi lever i.

  Dags att spilla upp en whisky, skål.

  • 29 april, 2011 at 16:38

   En trippel!

   • Kenta
    29 april, 2011 at 16:46

    Det är risk att hela flaskan går åt…lol

    • 29 april, 2011 at 17:03

     En HINK!

     • Kenta
      29 april, 2011 at 17:21

      Hahaha.. Varför inte, bättre med en självförvållad bakfylla än denna omoderna skit.. Peace.

  • Martin
   29 april, 2011 at 19:10

   Ja, man vet att det är folk som festar på ens pengar och vi närmar oss snabbt Marie Antoinette nivåer här! För att parafrasa det berömda citatet: Sjukskriva sig? Varför inte bara ta en time out på en månad och festa loss längs amerikas östkust? :)

   • Mariam
    29 april, 2011 at 20:50

    Dagens garv!

  • 29 april, 2011 at 19:14

   Varför upprörs du av det? Språkpoliser är inte speciellt väl sedda, men du gillar att folk blir sura på dig? Du kanske är ett troll? Och du, väl sedda, är ingen särskrivning i sammanhanget…

  • Martin
   29 april, 2011 at 19:15

   Ändå förstod du vad han menade? Anar jag en effektivisering av språket här?

   • 29 april, 2011 at 19:21

    Det är så förbannat korkat att klaga på hur andra uttrycker sig. Tänk om det är någon som kämpat med sin dyslexi men som nu klarar sig allt bättre, att då mötas av en pajsare som börjar surra om dom, dem och de – och det blir det enda sakinnehållet i kommentaren blir jag galen på. Jag slängde kommentaren i papperskorgen nu, jag tänkte det från början oxo, men nu är det gjort.

    • Martin
     30 april, 2011 at 08:47

     Språkfascism är en rakt igenom konservativ ställning och antyder en viss regelmoral hos personen.

     Språk är också viktigt och har använts länge för att göra klasskillnad, att påpeka bristerna i andras språk handlar om att accentuera denna skillnad. Man gör det när någon man upplever vara av lägre klass mopsar sig.

     • 30 april, 2011 at 09:47

      Jag tycker att det fullkomligt vråålar ut – Mindervärdeskomplex.

 5. Donkeyman
  29 april, 2011 at 16:44

  Jag satt och jobbade på en kontorsarbetsplats i dag. Men var tvungen att lägga av därför att min telefon och min printer störde den stora massan av personal som flockats framför TV:n för att följa bröllopet. Slog igen butiken och gick på puben i stället. Gissa vad som gick på storskärmen där ………

  • Kenta
   29 april, 2011 at 17:17

   Själv gick jag ner till tvättstugan, det är viktigt att hålla skiten ifrån sig.. Skål.

   • 29 april, 2011 at 17:36

    Har du gömt pavan i tvättkorgen?

    • Kenta
     29 april, 2011 at 17:46

     Hahaha… Ja, varför tror du jag gick ner frivilligt..hihihi

 6. Gripen
  29 april, 2011 at 20:00

  Ok detta bröllop sker när Petreus blir chef for CIA och med det får militära krigs hökar makten över CIA. Dette är så Obama kan militarisera CIA och på så sätt kan kontrollera vad de säger.

  Detta bröllop sker när Hamas och Fatha har slutit fred och ska lämna in en stats förklaring till FN

  detta bröllop sker när ….

  Vad jag vill säga är detta är en distraktion som media och makthavare har för att gömma riktiga nyheter och ta uppmärksamhet från allvarliga saker.

  Nu har man ju sänt bröllopet live på Youtube man får då hoppas att bröllopsnatten kommer upp på Red Tube så vi kan tala om bröllopet i många veckor och stänga ner riktiga diskussioner.

  • Kamelsilaren
   30 april, 2011 at 13:58

   Ja, det gömmer riktiga nyheter, men samma sak gäller t.ex. för de oändliga skriverierna om fotboll och ishockey. Flyger ett kärnkraftsverk i luften samma dag som Zlatan levererar ett hat-trick, vad tror du blir fikarummens stora samtalsämne?

 7. Lars Eriksson
  30 april, 2011 at 01:47

  Det är inte bara media som har tappat vettet. Jag skulle ha gjort samma tolkning som dig, att det knappt finns något intresse i Sverige för det engelska kungahuset. Men tydligen har jag överskattat svenska folkets intelligens. Aftonbladet kör inte bara med stora skrikande rubriker i topp på sin webblöpsedel, utan har också en webbenkät där de frågar läsarna hur de följer bröllopet. Och till min enorma häpnad är det bara ca 65% som svarar att de inte följer det alls. Resten, d.v.s. runt 35% säger sig följa det på teve, internet, via mobilen eller t.o.m. på plats enligt svaren i enkäten. Helt obegripligt.

  • 30 april, 2011 at 04:25

   Ja, dessutom kunde man följa det på TWITTER av alla ställen. Vissa följde det på Twitter, jag tror jag dåånar… :-I

 8. gebe
  30 april, 2011 at 07:15

  På min arbetsplats med cirka 70 anställda, var personalrummet fullsmockat framför den
  jättestora TV vi har där. Alla som kunde satt och tittade och kommenterade.
  Cirka 85 % av oss är högutbilade (anger det, då det finns en tro i vissa led att
  det bara är de med lägre utbildning som intresserar sig för kungligheter).
  När det drar ihop sig till stora kungliga evanemang då är vi alla rojalister och
  drömmen om republik långt borta.

  • 30 april, 2011 at 07:24

   Var jobbar du? På Allers?

  • Martin
   30 april, 2011 at 07:28

   Man gör skillnad på utbildad och bildad av en anledning…

   • gebe
    30 april, 2011 at 12:44

    @Martin, du har rätt, det är skillnad på utbildad och bildad. Mest
    obildad är den som näpsar till andra.

  • Sniff
   30 april, 2011 at 10:21

   På min sambos jobb satt nästan samtliga och käkade lunch framför sina datorskärmar! Flera lyssnade på radion! Pinsamt så det stänker om det, samtliga är annars jordnära och tänkande människor.

 9. Donkeyman
  30 april, 2011 at 10:23

  Jag drar mig till minnes dagen efter ”Vickans” bröllop. Då skulle jag vänta på tåget ett par timmar. Hittade en trevlig Pub bredvid en Pressbyråkiosk där jag köpte Exet och Aftis. Gick så in på puben och beställde mat, en halvliter och en sup. Men fick spykänslor av bladen. Bläddrade man över bröllopssidorna var det inte något kvar. Så jag gick tillbaks till kiosken, returnerade blarrorna och fick faktiskt pengarna tillbaks. Och satt och surfade i stället över väntetiden. Men puben, maten, supen och ölet var ok.

  • 30 april, 2011 at 10:30

   :-)

Comments are closed.