Reinfeldts slipslösa försök

Idag skriver Eva Franchell en artikel på ledarsidan i Aftonbladet, hon beskriver miljöpolitiken på ett sätt som delvis fritar Andreas Carlgren för ansvaret för miljö-
politiken och säger att han blivit överkörd av Reinfeldt och Schlingmann.

Franchell/AB: ”Andreas Carlgren har säkert försvarat miljön, men han har blivit överkörd och när besluten sedan ska presenteras är det han som fått stå där ensam i strålkastar-
ljuset för att svara på de obehagliga journalistfrågorna. Fredrik Reinfeldt och Per Schlingmann har i stället, iklädda stickade tröjor på partiets pr-bilder, ivrigt flirtat med Miljöpartiets sympatisörer. Men kom ihåg att statsministern alltid valt Mammon före miljön.”

Det är visserligen fullt möjligt att Reinfeldt satt sig som en propp i systemet när det gäller en mer aktiv miljöpolitik, men även om det är på det sättet så friar det inte Carlgren från ansvar när det gäller omkastningen av åsikter i kärnkrafts-
frågan, genomfartsleder och hans intensiva bortförklaringar när det gäller vargjakten. Han hade kunnat göra som Mikael Odenberg och avgått med hedern i behåll stället för att anpassa sig till regeringen.

Nu har Carlgren för alltid skadat sin egen trovärdighet när det gäller miljöfrågor, något som vare sig gagnar honom eller hans parti, lika lite som hans politik gagnat miljön och mångfalden i det svenska djurlivet. Han har blivit en miljöclown och även om ansvaret också ligger hos andra så har han själv det största ansvaret. Han är idag en belastning för center-

Carlgren

partiet precis som vissa andra centerpartister.

Nu har Andreas Carlgren och hans partiledare lyckats bli vallokomotiv för de rödgröna, något som vi ska vara tacksamma för. Sedan har givetvis Franchell rätt i att Reinfeldt väljer Mammon istället för miljön. Att han tar på sig en stickad tröja och tar av slipsen kan aldrig dölja hans guds rätta identitet.

intressant Tags: , , , , , , ab ex svd dn lasse pamflett bilderblogg zaramis annarkia ilsemarie t

  7 comments for “Reinfeldts slipslösa försök

 1. Sara G
  7 april, 2010 at 09:46

  Dom där snubbarna, Reinfeldt och Carlgren, är fega var en på sitt sätt och vågar inte öppet stå för vad de tycker.
  Carlgren var kanske en gång idealist, men Fredrik R. har alltid varit den han är, en råkapitalist av guds nåde och miljöbov.

 2. Kurt
  7 april, 2010 at 10:32

  Det är ju inget unikt med Andreas Carlgren. Alla regeringens ministrar är tillsatta med det enda målet att administrera nedskärningar och ljuga friskt, och det gör ju också Andreas Carlgren. När Göran Persson var statsminister talades det så mycket om att han bestämde så mycket över ministrarna, men det är ändå inget alls mot hur Stalin Reinfeldt bestämmer i sin regering.

  • Tom
   7 april, 2010 at 13:49

   ”När Göran Persson var statsminister talades det så mycket om att han bestämde så mycket över ministrarna, men det är ändå inget alls mot hur Stalin Reinfeldt bestämmer i sin regering.”

   Nys! Det tror jag inte på. Persson hade makten INOM sitt parti och kunde styra hur han vill (konstigt att han tilläts göra det!?) Reinfeldt har tre andra partier att hantera – det går aldrig att göra på samma sätt som inom ETT parti.

 3. Pär
  7 april, 2010 at 14:05

  Varför tänker jag på Renaults reklamfilm med politikern och ugglan varje gång jag ser Andreas Carlgren?

  ”-Ja, vad är det då vi kan göra? Jo, vi kan samarbeta på ett tvär..politiskt område. Vi kommer bland annat att tillsätta utredningar. Vi ska sätta oss ner för att hitta så brreda lösningar som möjligt. Och jag vill stå i fören när vi seglar in i framtiden.”

  • 7 april, 2010 at 21:03

   Tyvärr är det akterseglad Carlgren blivit. I fören står en ruskig prick som heter Reinfeldt.

 4. Rogge
  7 april, 2010 at 16:11

  Andreas Carlgren tycker jag får det eftermäle han förtjänar. Som Jinge skriver är hans agerande och uttalanden allt annat än miljövänliga – vargjakten, Förbifart A
  Stockholm osv. Det största fiaskot och sveket är dock hans insats inför och under klimatmötet i Köpenhamn. Han såg hela upplägget som ett spel där det gällde att spela ut framför allt USA och Kina mot ett EU-åtagande att minska CO2-utsläppen med 30 procent. Vad hände? Jo, EU fick inte ens sitta med då det till intet förpliktigande slutdokumentet togs fram. Snacka om magplask!

 5. Christer W
  7 april, 2010 at 23:18

  Jag tycker inte Carlgren sviker, han gör bara som borgerligheten alltid gjort, säger en sak och gör en annan.
  Därmed tar de ej heller ansvar för vare sig det de själva eller andra borgare har sagt tidigare.
  Med andra ord, gammal god borgerlig politik.

Comments are closed.