Och vissa gnäller över ett par vargar…

Som alla har sett och läst så finns det en minoritet av landsortsborna som säger sig vara oroad över att det återigen finns varg i landet. De törs inte gå ut, detta trots att den gnällande gruppen tillhör dem som oftast har ett flertal gevär hemma i vapenskåpet. Andra bedömare säger att det är ett slags projicering eftersom dessa landsbygdens män, det handlar huvudsakligen om män, egentligen är ledsna eftersom alla unga kvinnor flyttar från landsbygden in till städerna. Men det kanske är elakt förtal..

DN/TT: ”Forskare från Japan och Ryssland har hopp om att kunna klona en mammut. Anledningen är att man hittat välbevarad benmärg från ett lårben som legat begravt i permafrost i Sibirien.”

Jag har inte hört att man hittat DNA från mammut tidigare, det låter himla intressant. Personligen så önskar jag att man kan återintroducera Visenten i Sverige. Man har gjort det i Polen, och det med lyckat resultat. Dessa Europas bisonoxar skulle vara spän-
nande att möta på en skogspromenad, och precis som vargen är de ofarliga för människan. Dessutom skulle det vara kul om man försökte planera in uroxen också, men man får väl ta ett stort djur i taget.

Men ullhåriga mammutar vore verkligen en syn, och i alla händelser så hoppas jag att forskarna lyckas plantera in deras DNA i en elefant. Hittar man ytterligare DNA från en annan mammut så kanske man på sikt skulle kunna bevara arten, det vore mycket mycket intressant. Till att börja med så hoppas jag att fler börjar tala och skriva om Visenten, den har ju funnits i Sverige så den skulle gott kunna få komma tillbaka.

Sedan kan jag inte låta bli frågan, trots att den är lite pueril: Vad hände med alla papputar eftersom man bara hittat mammutar? :-P

it Andra om: , , , , , dn1234 ab1234 svt sr12345 svd1

  15 comments for “Och vissa gnäller över ett par vargar…

Comments are closed.