Nordanstig, Sveriges Dummerjöns-kommun

Det verkar som om Sverigedemokraterna har tagit makten i Nordanstigs kommun i Hälsingland. Om de inte har gjort det den vanliga vägen så har de uppenbarligen nästlat sig in i de demokratiska partierna på något annat sätt, för maken till populism har jag aldrig sett från ett kommunalfullmäktiges sida.

AB: ”Beslut i Nordanstigs kommunfullmäktige sent i går kväll – ska bli landets första vargfria kommun. Nordanstigs kommunfullmäktige fattade ett kontroversiellt beslut sent igår kväll. De ska bli landets första officiellt vargfria kommun. – Känns bra, säger Sven-Erik Sjölund (S). – Det är så dumt så man vet inte var man ska ta vägen, säger Stefan Haglund (FP). Det finns inget känt vargrevir inom Nordanstigs kommuns gränser.”

Folkpartisten Stefan Haglund har helt rätt, det är så dumt att man inte vet vad man ska ta vägen. Dessutom sätter man sig över både Svea Rikes Lag och EU:s habitatdirektiv, det verkar helt enkelt som vissa kommunpolitiker i Nordanstig har förätit sig på Dunderhonung eller något annat preparat som har oklar verkan på det mänskliga psyket. Läser man sedan deras

kommunpolitiker

förklaringar i tidningen så ser man att det minsann inte är några större begåvningar som tagit till orda. Hur kommun-
innevånarna i Nordanstig reagerar på att en samling politiker svärtar ner kommunens anseende vet jag inte, men det kan knappast vara speciellt roligt att bli utsedda till Sveriges dummerjönskommun?

intressant Tags : , , , , , , , dn svd t

  25 comments for “Nordanstig, Sveriges Dummerjöns-kommun

 1. 16 februari, 2010 at 11:32

  Ja jisses vilka stolpskott det finns som anser sig vara lämpade att vara folkets företrädare och talesmän! Undrar hur de ska lyckas. Ska de sätta rovdjursstängsel runt kommunens gränser? Om det kommer in varg i kommunen vad gör de då? Blir det SGT som bedrivs på kommunalpolitisk nivå? Årets vargjakt har tydligen fått varghatarna att få fullkomligt storhetsvansinne.

  • 16 februari, 2010 at 11:47

   Undrar om det inte är sossarna i kommunen som ligger bakom galenskapen?

   • Robert
    16 februari, 2010 at 12:28

    Jo, det var Sven-Erik Sjölund (s) som lade motionen. Som framgår av artikeln, så slutade voteringen 13-13 och ordföranden fick driva igenom stolligheterna med hjälp av sin utslagsröst.

    • 16 februari, 2010 at 12:35

     :-) Det var det dummaste beslut jag hört talas om, i vart fall vad jag kan minnas. En kommun som sätter sig över Svea Rikes Lag, dess regering och EU:s habitatdirektiv. Är det lokal valkampanj i Nordanstig redan, eller har Sjölund blivit SD-anhängare och populist?

 2. Michael
  16 februari, 2010 at 11:52

  Dom spelar på samma spelplan.
  Den ena vill att staten ska ha makten och den andra att bolagen ska ha makten.

  Bara 2 olika sorters fanatiker.

 3. Kurt
  16 februari, 2010 at 12:19

  Samtidigt har två personer oberoende av varandra sett en varg på södra Jylland, det finns ju varg i Tyskland, så det är ju inte helt omöjligt att det är sant. Även om det naturligtvis kan röra sig om en hund också.

  • 16 februari, 2010 at 12:31

   Det vore ju kul för danskarna om de fick varg, de skulle säkert vilja ha älg oxo. Vi får väl fånga en bunt och flyga dit.

 4. Christer W
  16 februari, 2010 at 14:26

  Eller så fick Nordanstig de rubriker de vill ha. Det är ju en kommun som nog de flesta av er inte har hört talas om. Tidigare hängde den på randen av sin existens och detta kan vara ett försöka att uppmärksammas och bryta utveckling. Tänk om alla vargrädda individer flyttar dit, kommunen skulle nog öka sin folkmängd då hundrafalt.

  Det kan mycket väl vara så att de är medvetna om att fullmäktige beslutet strider mod svensk lag och annat, men det är faktiskt inte förbjudet att ta beslut som är emot så länge beslutet inte tillämpas. Det finns en hel del lokala beslut som strider mot centrala lagar och regler som bara försvinner i sakta glömska

 5. Gösta Berling
  16 februari, 2010 at 14:41

  Nordanstigarna är knappast sverigedemokrater, snarare skogsproletärer och vänsterfolk. Det går, som sagt, inte att utgå ifrån att folk är högerextremister bara för att de inte är PK i vargfrågan.

  Men själv anser jag att det ska få finnas varg även i Nordanstig, dock ej i bebyggda trakter.

  • 16 februari, 2010 at 16:06

   Ska du ta ett snack med vargarna om saken oxo?

   f.ö. verkar kommunstyrelsens ordförande vara moderat.

 6. 16 februari, 2010 at 15:17

  Undrar om de har upplyst vargarna om var kommungränsen går? Tror inte vargen bryr sig… :)

  • Christer W
   16 februari, 2010 at 16:16

   å Tharand, det så enkelt, Kommun sätter upp förbudsskyltar vid kommungränsen, Obehöriga ej äga tillträde.

 7. 16 februari, 2010 at 16:43

  Men med tanke på IQ-nivån på människorna boende i kommunen är det väl föga troligt att vargarna som bor där är läskunniga så det finns en risk att de råkar missa skyltarna om att de är obehöriga… Hur ska det gå?! Jag väntar med spänning :D

  • Kajsa
   16 februari, 2010 at 23:13

   Skulle vara kul att höra vilken IQ-befriad kommun du kommer från!!!!

   • 16 februari, 2010 at 23:31

    Det hade jag kunnat berätta för dig om det hade haft någon som helst relevans. Nu är det varken jag eller min hemkommun som drivit igenom ett så komiskt och korkat beslut även om det säkerligen fattats en del ögonbrynshöjande beslut där också genom åren. Jag antar att du kommer ifrån Nordanstigs kommun med tanke på din reaktion och din begåvade argumentation.

 8. 16 februari, 2010 at 20:15

  Blev helt paff när jag såg inslaget på Tv-nyheterna. Olagligt, imbecillt och mycket sorgligt!

 9. Gbg Angel
  16 februari, 2010 at 23:52

  Ja vad ska man säga !
  Skäms på er Nordanstig.

 10. Anna
  17 februari, 2010 at 00:20

  Jag skulle kunna gå med på att vi inhägnar kommunen med statligt finansierat rovdjursstängsel och gör det hela till ett reservat för varghatarna.

 11. 17 februari, 2010 at 06:24

  Karln (Sven-Erik Sjölund) är till och med ännu dummare än vad jag först trodde! I följande artikel försöker han till och med försvara beslutet som fattades i kommunfullmäktige: http://www.aftonbladet.se/debatt/article6615591.ab
  Stackars, stackars skjutgalningar som inte får utöva sin nöjesslakt med hjälp av löshund och därmed får hela sin tillvaro och livskvalité slagen i spillror…
  Vargens livskvalité då? Att dessutom hävda att det är irrelevant huruvida människors rädsla för varg är rationell eller ej är inte särskilt begåvat anser jag. Med detta resonemang skall man då ta hänsyn till all typ av ogrundad rädsla byggd på okunskap? Om man är rädd för invandrare pga. att man är utan kunskap ska man då skapa invandrarfria kommuner (det har i och för sig Vellinge redan försökt med ju..).

 12. Bosse
  17 februari, 2010 at 10:35

  Jinge: Om alla socialdemokrater som tar märkliga beslut är sverigedemokrater, är då alla sverigedemokrater som tar bra beslut socialdemokrater? Kanske bör dessa partier fundera på en sammanslagning?

  • 17 februari, 2010 at 10:43

   Sverigedemokrater kan per definition inte ta ”bra beslut” eftersom de är motståndare till demokrati.

   Vad skulle hända om SD fick 51% av rösterna i ett riksdagsval? :-) Adjö allmänna val…

   • Matte
    17 februari, 2010 at 11:56

    Skulle SD få majoritet i landets riksdag skulle sådana som du släpas iväg till gasugnarna Jinge!

   • Jakob
    17 februari, 2010 at 17:56

    Lyckligtvis är vår demokrati lite mer skyddad än så. Som inskriven i Regeringsformen (en av de fyra grundlagarna) kan de demokratiska principerna gällande regering och riksdag inte ändras eller avskaffas utan att två liktydiga beslut tas i riksdagen om detta med riksdagsval däremellan.

    • Martin Forsman
     17 februari, 2010 at 19:08

     Demokratin var inskriven i Weimarrepublikens grundlag också men det hindrade som bekant inte Hitler och hans blåbruna pack att ta makten och införa diktatur. Man ska aldrig luta sig tillbaka och passivt se på när antidemokratiska krafter skjuter fram sina positioner.

 13. 17 februari, 2010 at 19:21

  Det är väl fint att den absoluta dumheten också kan sticka fram hos våra fina politiker, det ska va högt i tak och alla små som stora idioter ska få säga sitt i dummerjönslandet Swecia.

Comments are closed.