Maud Olofsson och Hillary Clinton

Högern ser om sina vänner, fattas bara annat, regeringen ligger bra till för att förlora nästa val, de nyliberala idéerna börjar folk tröttna på, vi ser visserligen några skatteavdrag, men pensionärer, sjuka och arbetslösa får det allt sämre och fler skattekronor än tidigare går till olika öar i Västindien där en ny regering inte kan kräva in skatt.

Dessutom har Centerpartiet drabbats av bakslag efter bakslag, först frångår man kärnkraftsmotståndet, sedan sjabblar man bort Saab till folk som beskylls för maffiakontakter, sedan tillåter den centerpartistiske miljöministern jakt på valar och vargar och får EU-domstolen på sig. Som lök på laxen så kallas han sedan för ”Centerpartiets Bagdad Bob” för att han ljuger som en häst travar, ljuger trots att alla inser att han gör det.

Maud Olofsson i sin tur har drabbats av skandal efter skandal, elräkningarna rasar i höjden trots att skattebetalarna äger Vattenfall AB, elpriset är mellan tio och femton gånger för högt, och för att driva upp det ytterligare tar Vattenfalls direktörer och stänger ner kärnkraften vintertid. Dessutom har Vattenfall AB blivit EU:s största miljöbov, det är begripligt att Hillary Clinton undrar hur centerpartiet bär sig åt, hon har mycket att lära.

AB: ”Vem vänder Hillary Clinton sig till med de tunga frågorna? Svaret: Maud Olofsson. Den avgående partiledaren ska bli rådgivare åt USA:s utrikesminister, skriver Svenska Dagbladet. – Det här är verkligen ett erkännande, säger centerledaren. I september lämnar Maud Olofsson posten som Centerns partiledare. Men det blir ingen tur till Arbetsförmedlingen för näringsministern, som redan rott hem ett nytt jobb. Och vilket jobb, sedan. Enligt Svenska Dagbladet ska hon bli rådgivare åt USA:s utrikesdepartement och ingå i utrikesminister Hillary Clintons nya expertgrupp.”

Maud Olofsson må ursäkta, men det var den roligaste nyheten jag läst i Aftonbladet på år och dag. Antagligen kommer Sveriges församlade komikerkår ha material för ett halvår framåt, och nu kommer ett seriöst tips till statsminister Fredrik Reinfeldt: Ring dina kompisar i USA och tipsa om Andreas Carlgren, det vore spiken i den amerikanska kistan!

Aftonbladet berättar att Maud Olofsson får sällskap med ett antal andra celebra damer i Hillarys råd för föredettingar, Cherie Blair, Tony Blairs fru bland annat. Maken hennes satte ju igång folkmordet på Irakier en gång i tiden så hon har nog en del intressanta historier och berätta om George W Bush som var delaktig i det brottet mot mänskligheten. De kommer säkerligen inte fråga Maud om varför Vattenfalls direktörer ska ha bonusar på hundratals miljoner, eller leka affär i Europa för de svenska skattebetalarnas pengar.

it Andra om: , , , , , ab12 svd12 ex12 dn12 sr svt

  24 comments for “Maud Olofsson och Hillary Clinton

Comments are closed.