Maud Olofsson och Hillary Clinton


Högern ser om sina vänner, fattas bara annat, regeringen ligger bra till för att förlora nästa val, de nyliberala idéerna börjar folk tröttna på, vi ser visserligen några skatteavdrag, men pensionärer, sjuka och arbetslösa får det allt sämre och fler skattekronor än tidigare går till olika öar i Västindien där en ny regering inte kan kräva in skatt.

Dessutom har Centerpartiet drabbats av bakslag efter bakslag, först frångår man kärnkraftsmotståndet, sedan sjabblar man bort Saab till folk som beskylls för maffiakontakter, sedan tillåter den centerpartistiske miljöministern jakt på valar och vargar och får EU-domstolen på sig. Som lök på laxen så kallas han sedan för ”Centerpartiets Bagdad Bob” för att han ljuger som en häst travar, ljuger trots att alla inser att han gör det.

Maud Olofsson i sin tur har drabbats av skandal efter skandal, elräkningarna rasar i höjden trots att skattebetalarna äger Vattenfall AB, elpriset är mellan tio och femton gånger för högt, och för att driva upp det ytterligare tar Vattenfalls direktörer och stänger ner kärnkraften vintertid. Dessutom har Vattenfall AB blivit EU:s största miljöbov, det är begripligt att Hillary Clinton undrar hur centerpartiet bär sig åt, hon har mycket att lära.

AB: ”Vem vänder Hillary Clinton sig till med de tunga frågorna? Svaret: Maud Olofsson. Den avgående partiledaren ska bli rådgivare åt USA:s utrikesminister, skriver Svenska Dagbladet. – Det här är verkligen ett erkännande, säger centerledaren. I september lämnar Maud Olofsson posten som Centerns partiledare. Men det blir ingen tur till Arbetsförmedlingen för näringsministern, som redan rott hem ett nytt jobb. Och vilket jobb, sedan. Enligt Svenska Dagbladet ska hon bli rådgivare åt USA:s utrikesdepartement och ingå i utrikesminister Hillary Clintons nya expertgrupp.”

Maud Olofsson må ursäkta, men det var den roligaste nyheten jag läst i Aftonbladet på år och dag. Antagligen kommer Sveriges församlade komikerkår ha material för ett halvår framåt, och nu kommer ett seriöst tips till statsminister Fredrik Reinfeldt: Ring dina kompisar i USA och tipsa om Andreas Carlgren, det vore spiken i den amerikanska kistan!

Aftonbladet berättar att Maud Olofsson får sällskap med ett antal andra celebra damer i Hillarys råd för föredettingar, Cherie Blair, Tony Blairs fru bland annat. Maken hennes satte ju igång folkmordet på Irakier en gång i tiden så hon har nog en del intressanta historier och berätta om George W Bush som var delaktig i det brottet mot mänskligheten. De kommer säkerligen inte fråga Maud om varför Vattenfalls direktörer ska ha bonusar på hundratals miljoner, eller leka affär i Europa för de svenska skattebetalarnas pengar.

it Andra om: , , , , , ab12 svd12 ex12 dn12 sr svt


24 svar till “Maud Olofsson och Hillary Clinton”

 1. Tack Jinge, det behövdes verkligen något sånt här mitt i allt deprimerande elände runtomkring.

  • Ja det var en riktigt kul nyhet. Har de verkligen inget behov av Miljöpolitikens Bagdad Bob tror du? De BORDE ju ha det, vi kan starta en insamling till resan… :-)

 2. Sveriges senaste exportprodukt: avdankade misslyckade politiker?
  Vi har ju en hel del att exportera i så fall…

  • Det är tur vi fortfarande har skogen, den kan man inte misslyckas med, till skillnad från politiker och bilar. Såga ner och sälj. Vi kanske skulle hålla oss på den nivån, det blir bara skit när vi försöker oss på något mer avancerat.

 3. Jag måste erkänna att jag som har varit centerpartist och miljövän i tjugo år får ut rätt mycket av denna vänsterblog. Partiet har mycket allvarliga problem, och det ser inte ut som om de kommer hitta någon lösning än på ett antal år. Det var tur att jag nobbade en nominering till kommunfullmäktige inför förra valet, nu är det väl antagligen inget annat att göra än att byta till MP.

 4. Med tanke på den intelligensnivå som råder i USA idag är ju skrikan ett rent kap. Den här bruden till presidentkandidat är rädd, läs och skratta, för SOVJETUNIONEN

  http://svt.se/2.22584/1.2507774/bachmann_amerikanerna_ar_radda_for_sovjets_frammarsch

  Sara Palins bravader tar vi en annan gång. Därför menare jag att centerldaren kan framstå som ett under av begåvning.Hon går ju inte och oroar sig för vad Alexander den store kan ställa till med vilken dag som helst.

  • Hehe, kollade länken. En riktig femetta till idag. Dimper det nu ned en tredje toppnyhet så är dagen fullständigt enastående. MO måste väl bli den räddande ängeln för dem däröver:-)

  • Ja Sovjetunionen är ruggiga grejer… :-P

   Mja, det känns lite som lyteskomik när det gäller Maud och Andreas, fast det är väl inte mitt fel… .-)

  • Dessutom är hon motståndare till renässansen …! Hon är inte bara 20 år försenad, utan hela 500 år.

 5. Så lite alliansen uträttat politiskt, man har sin ”statsmanna-show” där man vill framstå som ansvarsfulla. Men rent konkret består ansvaret bara av att skjuta diverse skattesänkningar på framtiden. I övrigt: noll. Man söker aktivt efter kriser i världen som kan motivera att man kan fortsätta att göra absolut noll & klä detta ingenting som ett tungt suckande ”statsmannaskap”!

 6. Aftonbldet sväljer verkligen vilket spin som helst, men förmodligen är det Lena Mellin personligen som godkänt att det slås upp så här. Alltså, tolkningen att det skulle handla om en superexklusiv panel som ska ”hjälpa Hillary” är ju löjlig. Det Hillary Clinton gör är rätt och slätt att hon initierar en panel (med 40 medlemmar eller nåt?) på ett område som hör till hennes profil (även om hon själv gav upp sin yrkeskarriär en gång i tiden för att stötta Bill) och lånar ut sitt namn för goodwill.

  Att de ska rapportera till henne och äta middag i Washington ett par gånger om året är en formsak. I praktiken är Hillarys roll relativt den här gruppen mest den som hög beskyddare: hon vet säkert inte vem Maud är, och att sätta upp den här typen av panel är lika rutinmässigt som att tillsätta en utredning. En PR-grej, inte ett verkligt rådgivande organ. Ingenting tryder på atyt HC förväntar sig några tips med bäring på USA från den här gruppen- Men regeringens spinndoktorer inser ju att det här är en godbit, och får tidningarna at hugga direkt. Hur naiva kan de bli?

   • Haha, instämmer – men som exempel på journalistikens förvandling till blind PR är det inte illa. ”Kunde de inte lura någon annan, så kunde de lura Aftonbladet” för att travestera Jolo, som aldrig hade svalt en sådan här krok.

     • Ja – *suck*. Man borde förstås kolla hur många engelska tidningar som skriver lika svassande om att Cherie Blair blir ”Hillary’s personal advisor”. Förmodligen inte lika många.

  • Vad grundar du det på? Varför skulle Alliansen förlora nästa val? Vad finns det för opposition? Sossarna kommer inte gå ihop med Vänstern, det har Juholt bekräftat. Miljöpartiet verkar hoppas lite fram och tillbaka. Vilka ska bilda regering?

   • Tack Andreas för det in3ssanta svaret till min kommentar om det dråpliga sambandet mellan asiens börser och MO:-)

 7. Jag kan först notera att Mona inte fått något nytt riktigt jobb ännu :)

  Jag tror (och hoppas) att ni räknar ut alliansen för tidigt även den här mandatperioden. Så länge de röd-grön inte framstår som ett trovärdigt alternativ så kommer de att få det svårt. Skulle S+V+Mp kunna regera med passivt stöd av rasisterna? Mycket tveksamt…

 8. Det övergår mitt förstånd hur Hillary Clinton, som av amerikanska diplomater fått veta att Carl Bildt är en skällande hund som vill ha uppmärksamhet inte har fått liknande råd om Maud Olofsson. Jag tycker att det är direkt pinsamt – de kunde lika gärna ha valt någon 27-årig ung tjej som startat ett företag alldeles själv genom eget arbete, det finns tillräckligt många kompetenta unga tjejer för att Maud ska kunna ägna sig åt svampplockning och mortlar.

  Glöm inte dagens andra TT-nyhet som lite orättvist har hamnat i skymundan av Maud: Carl-Philip har tidigare designat gafflar som det inte går att äta med och antar nu en ny utmaning – glas som det inte går att dricka ur?

  • Tack, det blev den tredje roliga nyheten! Nu kan man ta det lugnt ett tag och ägna sig åt eländet igen…