Jihad mot Vargen?


[column width=”49%” padding=”2%”]
Som bekant så intresserar jag mig en del för rovdjurs-
frågan, de fem stora men främst vargen. Idag fortsatte radioprogrammet Kaliber sin bevakning av ämnet och kunde konstatera att den jakt som regeringen ansåg skulle öka acceptansen för vargen har åstadkommit det motsatta. De kriminella jägargängen kräver nu att vargen ska utrotas helt, och det förefaller helt uppenbart att de tänker göra det själva ifall inte regeringen agerar.

Jag har tidigare tagit upp frågan om vad Säkerhetspolisen gör, här har vi nämligen äkta terrorister som med vapen i hand sätter sig över lagar och konventioner. Nu tillhör det inte direkt vanligheterna att SÄPO berättar vad de sysslar med, men jag blir alltmer övertygad om att de inser att fler och fler bland jägarna nu tar sina vapen och driver igenom det som de anser att regeringen borde göra.

Vi har definitivt inte sett slutet på detta utan bara början, personligen tycker jag synd om de skötsamma och vettiga jägare som skäms över sina ”jaktkamrater” som agerar som självutnämnda skogspoliser, människor som inte drar sig för att plåga ihjäl djur utan snarare tycks njuta av det.

Är du intresserad av frågorna kring detta så kan du lyssna på Kaliber på nätet klicka här.
[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]varg, björn

Man fick också veta att jägarna anser att älgen börjar bli för sällsynt. Vargen tar ca 9000 älgar årligen, jägarkåren skjuter ca 90 000. Det är lätt att se var man borde sätta in vissa begränsningar. it ab svd
[/column]


6 svar till “Jihad mot Vargen?”

 1. Jag tror inte att tex de skötsamma älgjägarna skäms särskilt mycket över tjuvjägare som vill utrota vargen. De har nämligen inte mycket gemensamt. Det finns ingen anledning att klumpa ihop dem. Korrekt utförd jakt är en stor naturupplevelse för många och älgstammen behöver faktiskt kontrolleras.

  Det är för övrigt polisens roll att upprätthålla lagen, inte regeringens. Lagarna mot tjuvjakt är ju redan stiftade.

 2. Säpo springer dit makten pekar. Alltså jagar man fiktiva muslimska terrorister istället för nynazister som planerar mord och annat trevligt. Varghatarjägarna kan lugnt fortsätta som de gjort hittills. De finns inte på radarn över huvud taget.

 3. Fast det behövs ju fler än 4-500 individer om vargarna ska kunna sköta kontrollen ensamma. Om 100 000 älgar ”behöver” skjutas årligen behövs det ju snarare 2000 vargar, åtminstone efter vad jag kan räkna mig till med hjälp av dina siffror. Jag skulle gärna se 2000 vargar men då knappast begränsade på det minimala område som de idag tillåts hålla sig inom, eftersom de inte får gå upp i sina naturliga hemtrakter i fjällen och i Norrland, och inte själva är särdeles intresserade av att vandra söderut pga. trångboddhet. Jag tror dock att det finns möjligheter både i Småland och Östergötland att hjälpa vargen att etablera sig. Kanske till och med något eller ett par revir även i Skåne skulle vara möjligt.

  Jag är själv mycket kritisk till nöjesjakt, men för att vi ska kunna leva sida vid sida med naturen så finns det ju vissa djurarter som faktiskt i allt för höga antal går över från att vara underbara och spännande inslag i vår fauna och natur till att bli rena skadedjur som förstör och dödar träd och andra växter. Älgen är ett av dessa, vildsvinet ett annat, rådjur i vissa fall m.fl. Därför anser jag trots allt att det finns ett behov av att man skjuter av de djur som inte naturen själv klarar av att ta hand om innan de orsakat allt för stor skada.
  Vargen däremot är ett rovdjur, en näringskedjetopp och inget skadedjur. Den är en renhållare och en städhjälp i skogen som begränsar antalet skadedjur, dessutom äter de as om de finner det och håller helt enkelt naturen i balans. Detta i ett ekosystem där vi människor egentligen inte alls hör hemma utan där vi bara helt sonika har snott åt oss en plats.

  Att det handlar om terrorister då man snackar om varghatarna i västsverige råder det ingen tvekan om. De har för katten egna vapenexperter som modifierar antika och ”skrotade” gevär och pistoler till funktionella, moderna, och otäckt smidiga eldvapen.
  De är organiserade och vägrar följa lagen och hatar uppenbarligen demokrati. De har ingen respekt för andra svenska medborgare, svensk lag och stöder sin slakt och sitt hat på fördomar och fobier!
  Fy rackarns säger jag bara!

 4. Rovdjursmördarna vill inte bara skjuta varg, de hotar också människor som försöker sätta stopp för dem. Verkligen något för SÄPO, men i jägarkretsarna finns både grevar och baroner och man är väl rädd att hitta någon av dem.