Centerns lag i Politik-SM?


[column width=”49%” padding=”2%”]
Maud Olofsson, Åsa Torstensson, Fredrick Federley och Andreas Carlgren är forwards i Centerpartiets uppställning inför Politik-SM som går av stapeln 19 september.


Namnen i uppställningen är kända
men knappast välkända. Det rör sig om folk som deltagit i bildandet av ”Stureplanscentern”, en verksamhet som man hade trott skulle leda till kontakt med nya väljargrupper. Vem vet, det kanske det gjort men det senaste jag hörde var att Federley nu tvingas kandidera för Malmö eller om det var Skåne för att ens ha en chans att komma på valbar plats i Riksdagsvalet.

Nu visar United Minds och Aftonbladets opinionsundersökning att hela gänget kanske bli f.d. politiker från hösten. Och jag behöver inte ens motivera det sagda, det räcker med namnen Maud Olofsson, Åsa Torstensson, Fredrick Federley och Andreas Carlgren för att alla ska förstå hur illa ställt det är med partiets chanser.

AB: ”– De mer liberala storstadsväljarna som partiet vann i förra valet har man inte lyckats behålla. Dessutom tappar man de gamla mittenorienterade kärnväljarna utanför storstäderna. De har gått till S och MP, säger Carl Melin, opinionschef på United Minds som gjort undersökningen tillsammans med Cint. Centerpartiets mål om tio procent i valet är långt borta.”

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]centerpartiet
Att Centerpartiet är ett parti i ruiner är inte svårt att förstå. Ett flertal tyngre bomber har drabbat partiet bortsett från det gigantiska självmål som kallas Stureplanscentern. Det har varit Vattenfall, Saabaffären, Vargslakten, Klimatmötet och Tågtrafiken och vi kan inte passera Ursula utan ett särskilt omnämnande. Att man dessutom övergett kärnkraftsfrågan bekräftar det faktum att politikens innehåll tycks vara särskilt utbytbart inom centerpartiet och att det viktigaste är att bli vald.

intressant Tags : , , , , , , , , , ab dn svd Annarkia k&å röda berget
[/column]


11 svar till “Centerns lag i Politik-SM?”

 1. Federley står faktiskt tragiskt nog på riksdagslistan även i Stockholm men innehar där endast 4:e eller 5:e plats. Han kandiderar väl i Malmö för att garantera att hamna i riksdagen antar jag då det knappast kommer bli 4 eller 5 platser från Stockholm för det döende Bondeförbundet. Det känns lite udda – En av Gamla Bondeförbundets starka män är Ursula… hahahaha!

  Jag är ganska övertygad om att Centerpartiet kommer bli det andra partiet under de senaste 90 åren att åka ur riksdagen. Fälldin gråter nog när han ser den utveckling som partiet gått igenom de senaste åren, och släktskapet med Maud Olofsson är uppenbarligen enbart blodsligt, något politiskt släktskap får man nog ha mikroskop för att finna.

  De hävdar säkert själva att det är för att de ”vågar ta tag i svåra problem”, men det är nog snarare så att de är mästare på att skapa problem som inte tidigare fanns.

  Kanske ska inte Maud hållas ansvarig helt och hållet för SAAB-debaclet då så många andra aktörer är inblandade men hennes förmåga till klumpiga ordval, ljuga i intervjuer och fullkomligt horribla kunskapsnivå har framträtt med all önskvärd tydlighet. Däremot Vattenfall-affären är en fullfjädrad skandal som borde räckt för omedelbart avsked. Åsa Torstensson klarade sig bra länge med att verka i smyg, men motorvägsbyggen istället för förstärkning av järnvägen var nog inte riktigt vad folk ville ha har det visat sig. Carlgrens vargslakt behöver ju inte ens kommenteras, jag hoppas han själv är medveten om sin felbedömning, men befarar att så ej är fallet.

 2. Centerpartiet känns bara mer och mer pinsamma för varje dag som går. Landets rikaste parti fast med tunnaste medarbetare/politiker.

 3. ***det gigantiska självmål som kallas Stureplanscentern.***

  Det här med Stureplanscentern låter som ett skämt eller i bästa fall sarkasm. Jag antar att det är en allmän åtlöje i Sverige ? Var god och upplys: vem är hjärnan bakom iden.

  • Det är svårt att veta helt säkert, men att Ursula Federley är inblandad kan vi utgå ifrån. Det skapades under den tid han drev en salladsbar på Stureplan, just i samband med valet år 2006. jag kan inte tänka mig att Maudan är särskilt inblandad…

 4. Jag betalade inte medlemsavgiften 2009 i C men lik förbaskat har de skickat mig inbetalningskort för 2010 också. Men det blir inget, i ett Stureplansparti vill jag inte vara med.

 5. En ren gissning är att centern liksom kd också har många äldre väljare som sympatiserar med dem på gamla meriter. Även om de klarar sig kvar detta valet tror jag att vi är utan både centern och kd om 8-12 år. De unga väljarna röstar i hög grad på mp som har framtiden för sig.

  Ett problem för centern är att man genom att försöka framstå som ett miljöalternativ i en Allians som inte har miljön för ögonen förlorar sin trovärdighet när man ställs mot miljöpartiet i miljöfrågor. Förbifart Stockholm är egentligen ett praktexempel: det kan inte motiveras ur varken glesbygdspolitik eller miljöpolitik samtidigt som glesbygdens infrastruktur försvunnit och SJ går på knäna. Jag tror att centern hade vunnit på att samarbeta med mp+c istället för moderaterna och kd som ligger längre bort – Maud fegade ur 2002 och har nu sålt ut allt förtroende. Socialliberaler känner fortfarande igen sig i fp och mp men var centern står vet nog inte ens de själva idag.

 6. En off-topic fråga Jinge: är några av dina svartvita foton infraröda ? Tyckte en foto om Maud verkade så, likaså med en om Reinfeldt.

  • Maud har jag inte fotat, bilden är nog från centerpartiets hemsida. Reinfeldt har jag några bilder på här men ingen IR.

 7. Har nån sett Carlgren efter Köpenhamnsfiaskot? Han kanske är ute och skjuter lodjur nu när nästa varv av avlivning av våra vilda djur är på gång? Och Åsa Torstensson har säkrat att vi fortsatt får ett elände med tågtrafiken om det även kommande vinter kommer mycket snö. Avregleringen av de affärsstarka tåglinjerna kommer ju inte att bidra direkt till en bättre tingens ordning – inga samordnade biljettsystem, inga investeringar i vagnar, ingenstans att ställa in vagnar och lok för att smälta bort snö och is, ingen samordnad information vid störningar i trafiken. De s.k. marknadslösningarna ska fixa allting automatiskt. Och sen Ursula i riksdagen! Är det dårarnas paradis vi har hamnat i?