Carlgren, Regeringens Clown


Andreas Carlgren har inte bara gjort sig till redskap för rovdjurshatarna, nu går han till storms mot SMHI och kräver att de ska göra bättre prognoser. Möjligen är det en början till att helt avskaffa verksamheten för att istället köpa in tjänsten från den privata marknaden.

AB: ”SMHI klarade värderspåendet bättre förr, tycks det. Förra året missade meteorologerna till exempel 33 procent av kulingvarningarna mot 22 procent 2008. Generaldirektör Lena Häll lovar nu att satsa på säkrare uppgifter. – Med anledning av att vi inte når upp till målen har jag gett ett uppdrag till dem som står för prognoserna att de faktiskt måste förbättra kvalitén, säger hon. För att leva upp till miljöministerns önskningar tar SMHI nu hjälp av expertis utomlands. Både Norge och Storbritannien konsulteras.”

Jag tror personligen att vi är ytterst få som förstår hur det kan komma sig att en ”miljöminister” överger sin syn på kärnkraften, hur han kan tänka sig att tillåta jakt på utrotningshotade djur som valar och vargar. Att han dessutom underlåtit att stoppa jakten på lodjur gör antagligen till att han numera tvingas ha minst lika många livvakter som statsministern skulle jag tro.

Sedan är det givetvis så att alla vill att SMHI ska ha så korrekta prognoser som möjligt, men Carlgren har väl aldrig själv drivit något, eller bidragit till någon politisk styrning, han är ett redskap för andra och så har det varit redan sedan dag ett. Det är givetvis tråkigt för hans egen del eftersom han inte tycks förstå att han blir utnyttjad, eller låter sig bli redskap för andra intressen. Eller så är det ett pris som han anser sig måste betala för en ministerpost, jag vet inte. Den enda fördelen som kan finnas, och det finns faktiskt en sådan, är att han tillsammans med sin partiledare ser till att Centerpartiet försvinner efter nästa val.

it , , , , , , , , , ab dn1 svd ex svt


10 svar till “Carlgren, Regeringens Clown”

 1. SMHI borde tas i örat, deras skräpprognoser är sjukt dåliga jämfört med vad danskar och norrmän producerar. De får faktiskt skärpa sig Carlgren borde dock göra annat.
  Var det förresten inte någon gång på 60-talet som Sovjetunionens forskare hävdade att de nu kunde styra över vädret!? Jag tycker att Carlgren borde inse att utvecklingen har gått vidare och att vi måste kunna göra det idag! :D Pinsamt hur någon kan ta denna outbildade broiler på allvar!? Centerpartisterna som var med om kärnkraftsomröstningen måste vrida sig av obehag då AC kommer på tal.

  • SMHI borde tas i örat, deras skräpprognoser är sjukt dåliga jämfört med vad danskar och norrmän producerar. De får faktiskt skärpa sig Carlgren borde dock göra annat.

   I själva verket är det KSSS som klagat. De med svindyra segelbåtar vill vara säkra på att det inte gungar på havet, därför har man beordrat Carlgren att agera. Precis på samma sägg som det skett med vargar och lodjur.

 2. Du har rätt i allt utom SMHI.
  Gå på den danska dmi.dk och jämför utbudet av prognoser.
  Dessutom stämmer de mycket bättre an SMHI åtministonne för oss i Skåne.

 3. Det är naturligtvis jägarlobbyn som ligger bakom det hela. Man vill ha bättre prognoser till nästa års vargjakt för att kunna optimera slakten.

 4. Jag tror starkt på att det är andra skäl han gör detta för. hans herrar i USA har get order om att tystna SMHIs röst i klimat debatten och göra som i USA ersätta folk i olika verk med de som har rätt politiska åsikt. Så kan de senare göra som de vill i miljöfrågor.

  Jag kanske börjar bli en foliehatt men ju mer jag läser i wikileaks och lyssnar på nyheter från USA så är det inte konstigt att jag börjar bli det.

 5. Såg detta på Rappytt nyss. Man blir bara matt.

  Som som någon sa: ”Om ni visste vilka idioter som styr världen….” vem det nu var…

  • just det! Hörde en väldigt bra uttryck för en massa år sedan…Förr va en idiot en idiot men idag har en idiot en utbilldning, vilket gör idioten livsfarlig, stämmer väl på den pajsaren!
   Måste tamejfan va en av dom mest inbillade utbildade dåren som någonsin satt sin fot i regeringen, riktigt korkad!
   Eller riktigt köpt! Ursäkta mitt språkbruk moderatorn men ibland blir man bara så attans arg…
   Fattar inte riktigt vad den mannen har i maktsfären att göra….

 6. För Carlgren är nog ministerposten i sig själv viktigare än något annat (som kärnkraft och vargar m.m.)
  och för antroposoferna är han väl deras största fjäder i hatten…