Bondeparti blev bondkomik


Ibland blir jag riktigt uppspelt då jag läser tidningarna. Jag tror det var igår jag läste att Maud Olofsson skyllde de vikande opinionssiffrorna på att centerpartiet stod i skug-
gan av moderaterna. Ett påstående som är så absurt att det egentligen borde användas av någon stå-uppkomiker.

Jag har tidigare talat om minister-attrappen Carlgren, hon behöver inte gå längre än så för att se den man som grävt ett så djupt hål för Centerpartiet att det aldrig går att komma upp ur det. Först vill han satsa på kärnkraft, sedan vill han bygga genomfart Stockholm, efter det satsar han på vargjakt och nu det senaste – han är för valjakt. Mannen ifråga är miljöminister i ett parti som tidigare gjort gällande att de värnar en god miljö.

Expressen: ”Näringsminister Maud Olofsson (C) anklagas nu för dubbelspel. I hemlighet planerar den statliga medieopera-
tören Teracom att lägga ett miljardbud på det danska tv-nätet. Samtidigt planerar regeringen att sälja Teracom – men det får inte danskarna veta. ” – Att sälja Teracom är som att sälja bilen och åka taxi till jobbet varje dag. Det är dumt och dyrt”, säger Socialdemokraternas näringspolitiske talesperson Tomas Eneroth till Expressen.se.”

En lista över Maud Olofsson och hennes partis tillkortakommanden kan göras hur lång som helst, det är givetvis inte vettigt när det gäller ett parti som satsar på att bli kvar i Riksdagen. Centerpartiet gjorde fel när man satsade på att skapa Stockholmsavdelningen ”Stureplanscentern”. Man trodde möjligen att namnet skulle associeras till flärd, mode och glada kvällar, men istället så knyter stockholmarna ihop namnet med kokain, brats och gangsters.

Från bondeparti till bondkomik, Grattis Maud,du har vunnit en badboll.

i , , , , , , , , dn1 svd1 ex1 ab12 t


3 svar till “Bondeparti blev bondkomik”

  1. Återigen är det Centerpartiet som Moderaterna skickar ut när det skall tas obekväma beslut. Moderaterna vill ju göra omfatande nedskärningar av Public Service, därför tillsatte Renfeldt Cecilia Stegö Chilò som kulturminister, men hon hann ju bara säga upp Public Service avtalet innan hon gjorde bort sig så att hon tvingades bort. Nu vill man i stället stänga Public Service genom att sälja ut Teracom och drastiskt höja sändaravgifterna i stället.

  2. Krisdemokraterna utmanar: Odells senaste utspel om att sälja Vattenfall kan väl endast ses som ett försök att dölja att man har en total avsaknad av fungerande energipolitik som har tillåtit ett oligopol som suger ut kunderna utan att uppnå en hållbarar elproduktion. Att sälja ut Vattenfall utan att först skaffa en vettig energipolitik lär bara förstärka problemen precis i linje med att konkurrensutsätta SJ innan man ser till att kapaciteten i järnvägsnätet byggs ut så att en sådan konkurrens är meningsfull.