Bästa satirbilden på Annie Lööf


Själv är jag oerhört svag för satir i tecknad form, något som jag tror att besökarna här har märkt. Det finns också ett antal tecknare som ritar, och som i alla fall i början av sin karriär låter hemsidor som bloggar använda bilderna fritt.

En av mina absoluta favo-
riter är Erik Rune som har sidan Erik-Rune.com som jag också länkar till i högerkolumnen, och vars bilder jag redan har visat åtskilliga gånger. Jag har frågat honom vid upp-
repade tillfällen om Annie Lööf var svårtecknad, Erik har muttrat lite och avslutat med ”– Jag återkommer när jag har något”, och det har han gjort nu.

I normala fall skulle jag ha använt bilden i samband med att Annie Lööf gjort något märkligt politiskt uttalande, vilket är en relativt återkommande sak när det gäller center-
ledaren. Men bilden är för bra, den är värd en egen artikel och behöver inte skymmas av något sammanhang.

Eftersom bilden är fri att använda för bloggar och andra hemsidor så ligger den på http://erik-rune.com, om inte ännu så kommer den snart dit. Den är förmodligen inte fri för tidningarna, de ska rimligen betala en slant för att få visa den, möjligen är den lite för vass, man kan i alla fall utgå ifrån att inga borgerliga tidningar kommer sätta den på sin förstasida. (forts nedan..)

Det är givetvis en rätt naturlig bild, en ung kvinna som aldrig haft ett eget arbete har plötsligen fått ett, som näringsminister! Det är ju kul för henne samtidigt som många säkerligen undrar över vad som är på väg att hända i svensk politik. En nyliberal som hyllar Ayn Rand och Margaret Thatcher blir Stureplanscenterns ansikte utåt leder givetvis till en adekvat fråga om vart Centerpartiet är på väg.

Lyckligtvis så är det inte mitt problem, men bilden duger gott, den är verkligen Bulls Eye!

it Andra om: , , , , , , dn12 svd123 ab12


12 svar till “Bästa satirbilden på Annie Lööf”

 1. Tecknad satir är ruggigt effektivt, minns fortfarande EWK.

  Skriver jag, en typisk ordsprutare! :-)

  Menar du att även vi andra som bloggar i betydligt blygsammare skala får använda Erik Runes fantastiska teckningar?

  • Jepp, bara man inte tar bort namnet/länken i bilden så.. Jag antar att han oxo skriver det på hemsidan, om inte så kommer det..

   Erik-Rune.com: ”De politiska teckningar som jag presenterar här är fria för användning i bloggar och andra ideella sammanhang på internet. Det enda som gäller är att användaren länkar till Erik-Rune.com”

 2. Anita hann före.

  Jag gick också in här för att nämna EWK.
  Sett nägra andra, svenska och osvenska, men kan bara i hastigheten dra mig till minnes Albert Engström.

 3. Orkar inte nämna alla som jag drar mig till minnes, och ska försöka att inte (alltför ofta) återkomma med fler namnförslag.
  Lars Hillersberg
  Leif Zetterling
  Joakim Pirinen
  Retar mig på att jag glömt ett par namn (bryter troligen mitt löfte om jag hittar dem)
  Den ena var ständigt återkommande på DN:s Namn och Nytt-sida på 70-80-talet.
  En annan publicerades i amerikansk press på 70-talet. Julius Pfeifer?

 4. Minns en kul serie teckningar av Julius Pfeifer med en gubbe i en låda. Först var lädan ganska stor och gubben något störd över att vara instängd. sedan minskade lådans storlek, gubben hlev tvärförbannad och ville ut, Med varje teckning minskade lådan sedan och gubben accepterade gradvis situationen och fann sig till sist i att han egentligen hade det ganska så bra hoppackad i sin lilla krympande låda.

 5. Mera:
  bonton, härligt giftig och respektlös.
  Och – givetvis,Latuffe