Bagdad Bob och Andreas Carlgren


Jag nämnde i lördags att jag mejlade EU:s kommissionär i miljöfrågor, Janez Potočnik och berättade att vår miljöminister ljög för EU-kommissionen och att man skulle utöka den ”skyddsjakt” som förekommer för att kompensera jägarlobbyn för den uteblivna licensjakten.

Ekot: ”Naturskyddsföreningen, Världsnaturfonden och Svenska Rovdjursföreningen nöjer sig inte med regeringens senaste svar till EU-kommissionen om ett tillfälligt stopp för licensjakt på varg nästa vinter. Organisationerna, som för över ett år sen anmälde Sverige till EU-kommissionen har nu beslutat att på nytt skriva till kommissionen för att få Sverige fällt i EU-domstolen.

Mikael Karlsson är ordförande för Naturskyddsföreningen. – Det blir jätteviktigt för oss nu att påtala för EU-kommissionen att regeringen försöker lura kommissionen, gå runt och hålla uppe med jakten, men sedan fortsätta igen trots att vargstammen inte är livskraftig.”

Jag har fått intrycket att det är fler som har gjort samma sak som jag själv och nu visar Naturskyddsföreningen, Världsnaturfonden och Svenska Rovdjursföreningen varför de finns och behövs. Lustigt nog så är jag inte medlem i någon av dessa organisationer, men jag tror bestämt att jag ska ändra på den saken.

En annan sak är att jag sett att många har kallat miljöministern för Sveriges svar på Bagdad Bob, jag hade aldrig hört det innan en som kommenterade här nämnde det. Det är oerhört träffande och lyckligtvis så skadar det hela regeringen, inte bara Centerpartiet.

Carlgren lär ha sagt att han inte ställer upp som minister i ytterligare en period, men det hade han knappast behövt säga. Väljarna kommer att se till att han dessutom blir av med sin plats i Riksdagen, något som kan drabba hela Centerpartiet för övrigt. Som planerna nu ser ut, att ersätta Maud Olofsson med en ettrig nyliberal, är definitivt inget lyckokast för partiet. Jag vet mig inte ha sett något riksdagsparti som så totalt har fjärmat sig från sina kärnväljare som Centern, resultatet kan knappast bli annat än att partiet åker ut ur Riksdagen.

Jag kommer knappast att sakna dem, och våra fyrbenta vänner kommer inte heller att sörja…

it Andra om: , , , , , , , ekot ab ex dn svd


7 svar till “Bagdad Bob och Andreas Carlgren”

 1. Vargfrågan intresserar mig inte särskilt men Carlgren är ju en notorisk dimspridare även i andra frågor. Som t.ex. när hela sakkunnigheten visade att Förbifart Stockholm skulle öka både trängseln och föroreningarna, och Carlgren avspisade detta med slutkommentaren ”Det anser jag inte”.

  Verkligheten finns inte, det enda som räknas är spin.

  Eller som Milton Friedman uttryckte det, gentemot någon som hävdade att Friedmans teorier inte stämde med verkligheten: ”Teorin är sin egen verklighet”.

 2. Jo Naturskyddsföreningen ska man vara med i, ju fler dess bättre! Fö skulle man nog vilja benämna hela den nuvarande regeringen Bagdad Bob, med tanke på hur den sakta men säkert sänker landet i dyn (obs metafor, för den som inte ser bilden) och samtidigt leende talar om hur bra allt går…

  • Ja, det värsta är lögnerna om hur ”reformerna” och ”arbetslinjen” skapar ekonomisk och politisk stabilitet och arbetstillfällen. När det är precis tvärtom…

 3. Det är nästan så man skäms att man har en sådan man som Carlgren på denna post, säger bara detta att enbart han kan bli avgörande för Centern om dom sitter kvar eller ej. Det bästa vore ju om han idag sade tack och hej.

  • Centerpartiet behövs inte längre, det är bara en replik av moderaterna på grund av Maud O.
   och Andreas Carlgren.

 4. Det finns endast siffror om industrins koldioxidutsläpp fram till 2009.
  Andreas Carlgren, Rensvälts duktige
  dräng, mörkar siffrorna – och det går inte för någon annan att se om den ökade tillväxten beror på större utsläpp.
  Man kan nästan anta att så är fallet…