Andreas Carlgren – Miljöpolitikens Bagdad Bob


Jag förstår faktiskt inte hur regeringen Reinfeldt kan tillåta Andreas Carlgren stå i TV och erkänna att den förändring man avser göra angående reglerna för skyddsjakt på varg enbart är till för att kompensera för den uteblivna licensjakten.

En stund efter det att jag såg inslaget i TV:s Rapport så mejlade jag EU:s kommissionär i miljöfrågor, Janez Potočnik och berättade vad jag hade sett och hört. Något som jag antagligen har gemensamt med många andra naturvänner i Sverige. EU:s habitatdirektiv har inte skapats för att enskilda miljöpolitiker i Sverige ska obstruera mot dem.

Dessutom har Carlgren mage att påstå att man måste tänka på befolkningen i varg-
länen, när han säger det ljuger han så att hans mormor måste tvätta munnen hans med såpa. Det förhåller sig nämligen så att befolkningen i varglänen vill ha kvar vargen i skogarna, i Värmland har man till och med valt vargen som landskapsdjur.

Att jägarkåren inte vill ha konkurrens om älgen har jag stor förståelse för, men vill jägarna bli lyssnade på så måste de först rensa ut de kriminella jägargängen som tjuvskjuter, förgiftar och fångar varg, lo och andra djur i olagliga fällor, djur som konkurrerar med jägarna om deras byte. När det är klart så måste skogsägarna också få sitt ord med i laget, de vill minsann inte ha en större älgstam eftersom älgen skadar skogsbruket och kostar dem massor av miljoner årligen.

Sedan förstår jag inte varför inte Fredrik Reinfeldt säger åt Carlgren att lugna ner sig. Ytterst är det ju regerings-
chefen som är ansvarig, får Carlgren fortsätta att ljuga i TV:s olika nyhetssändningar så faller det tillbaka på moderaterna. Att Centerpartiet skadas är självklart, att ha en miljöminister som vänder och blir positiv till 1) Kärnkraft 2) Valjakt 3) Vargjakt är förstås förödande för förtroendet.

Antagligen kostar Carlgren oss skattebetalare lika mycket i personskydd som den övriga regeringen tillsammans. Och vad han kostar Reinfeldt vet vi väl inte än, rösterna från några tusen älgjägare motsvarar i alla fall inte kostnaden i förlorad politisk prestige. Statsminister framstår alltmer som en utomordentligt svag regeringschef.

it Andra om: , , , , , , , , , , ab12 ex123 dn123 svd123 svt1 ekot


4 svar till “Andreas Carlgren – Miljöpolitikens Bagdad Bob”

  • Bra, Lilla My! Lamadjur används även i t ex Klippiga bergen som skydd mot både svartbjörn, brunbjörn och bergslejon, som vill komma åt får o a betesdjur. Två-fyra lamor per fårbesättning får bort rovdjuren.
   Eller så kan man ha pyreneerhund, vaktar väldigt bra de med.

 1. Fördumning och vidskepelse hos pöbeln har alltid tjänat härskarnas intressen och så lär det förbli.
  Fritt informationsutbyte är ett hot mot överheten, därav alla försok att begränsa och kontrollera Internet. Kina, Egypten, England, eller var fan som helst, det första som regimen gör är att begränsa möjligheterna att kommunicera.
  Jag råkar ha en mycket nära anhörig som befann sig ombord på ett fartyg mycket nära Estonia då hon gick ner. Man deltog, efter bästa förmåga, i räddningsarbetet. Bland de första besluten från bryggan var att stänga passagerarnas telefonkommunikationer till land.

 2. Centerpartiet är dysfunktionellt. Reinfeldt borde kicka den ur regeringen och byta mot MP, som med fyra riksdagsledamöter fler än C ger då en majoritetsregering!