Amatörer super på midsommarafton
Det svenska midsommarfirandet har långa traditioner. Vi kan utgå ifrån att alla medborgare i världen har firat sommar- och vintersolstånd. Ju längre tillbaks i tiden, desto underligare gudar har folk tillbett.

Sedan många decennier, kanske århundraden, så är det främst Bacchus som dominerar. I vart fall är det den bilden man får om man läser tidningar från idag. Diverse blomster, kransar, små grodor och annat förekommer i media, men det allra mesta kretsar kring sill, potatis, jordgubbar och – brännvin.

Själv tycker jag att det är lite korkat, dels så har sommarsolståndet redan passerat i början av veckan, dessutom har alkoholen en del bieffekter som gör att den i görligaste mån bör undvikas. Framförallt gäller det bad och bilkörning, men även vissa av våra förmågor avtar snabbt vid förtäring av produkten som jag visar på bilden.

Det är lite samma sak som fredagens roll hos oss,
det är på fredagarna som folk försöker supa skallen av sig, jag kan inte annat än att tolka detta som att det är amatörerna som är i farten. Vissa påstår glatt att whisky eller vodka är – gott. Det är en fetare lögn än man anar eftersom människans smaklökar blockeras helt av drycker som innehåller runt 20 procent alkohol. Så var det med den saken..

it Andra om: , , , , , , ab123 ex123 dn123 svd123 ekot


7 svar till “Amatörer super på midsommarafton”

  1. Själv var jag på Newgrange,Irland,där stenåldersmänniskorna byggt en anläggning för att mäta in vintersolståndet. Imponerande ändå. Byggt före Englands Stonehenge och 1000 år innan pyramiderna.

    20 meters trång gång in mot centrala kammaren….intresserade kan googla.

    Sillen och potäterna ätna,en snaps och en halv 3,5 pilsner är helt lagom.

  2. Grabben tjötar jämt på oss att dricka mer sprit, vi blir roligare då, idag gjorde vi honom till viljes. Men efter att varit ett riktigt hårdför fyllerist (man skall vara spriten trogen var mitt motto på festen), men numera så somnar man i soffan efter en halv flaska vin och ölen. Nu ligger alla till sängs. Så tuff är man nu, ett par öl ett par snappsar sen är det dags att sova.

  3. Men det är ju gott? Smaken som fyller munhålan efter fin maltwhiskey är att betrakta som god, ofta en nötig, sublim (fint ord) smakupplevelse med lång verkanstid. Eftersmaken efter många alkoholfria alternativ som t ex läsk är alls inte lika storslagen, närmast futtig & ”syntetisk”. Fast det förstnämnda blir ju inte godare ju mer man dricker, störst effekt märker man från början.

    • Det mesta som du upplever är lukt, smaknerverna tackar för sig direkt. Antagligen är det andra förnimmelser kopplade till luktsinnet, möjligen har vi fler specialiserade celler som inte räds vare sig fan eller påven, men icke smakdito säger de som vet…