Loreen skapade arenaproblem inför 2013

Loreens jordskredsseger i Baku skapade en del funderingar hos cheferna på Sveriges Television. För det är självklart att finalen 2013 ska gå i Stockholm, i alla fall är det självklart för alla som inte bor i Göteborg eller i Malmö.
Kruxet i kråksången är att Sverige är värdar för Ishockey-VM nästa år igen, hur det har kunnat bli så begriper jag inte, men jag begriper ju inte allt. Men problem blir det därför att den självklara arenan – Stockholm Globe Arena, då har ett pågående slutspel i VM-hockey. Och det samtidigt eftersom EBU har bestämt att semifinaler och final i EM-
schlagern ska gå av stapeln.

Den självklara lösningen blir då att flytta arrange-
manget till Friends Arena i Solna, svårigheterna med det blir att AIK har ett par hemmamatcher som i så fall måste flyttas, men fördelen är att arenan kan svälja en storpublik vid konserter, arenan kan svälja en publik uppåt 70 000 vid konserter. Så mycket folk släpper man inte in under en Eurovisions-
schlagerfinal, men man kan utan vidare bygga en jätte-
scen i centrum och fylla arenan med en rekordpublik.

Ska jag tro, och det ska jag ju, så bygger man en scenen på gräsmattan och låter pu-
bliken få planen framför scenen plus bägge kortsidorna och ena långsidan. På en sådan tillställning kan man sälja tjugo tusen biljetter, kanske trettio. Det borde betyda att det till och med kan bli anständiga biljettpriser. Och vädret lär inte bli något problem, som jag har förstått saken så kan man stänga taket helt på arenan.

Säkerheten är viktig i samband med ett sådant arrangemang, och utan att vara expert så antar jag att man kan lösa det problemet på den nya arenan, det är klart, den är ju betydligt större än Globen som ju är en jättelik boll. Jag arbetade jag som fotograf vid EM-schlagerns final, 1975 tror jag det var, den gick då i Älvsjömässans lokaler. Men den ytan skulle inte räcka till idag, framförallt har man inte den volym och takhöjd som krävs. Med andra ord så kommer nog mitt kära AIK att få flytta på sig en vecka eller två, men det överlever vi säkert…

it. Andra om: , , , , , , , , , ab1234567 sr123 gp123 dn123456 svd12345678

  12 comments for “Loreen skapade arenaproblem inför 2013

 1. Micke2
  27 maj, 2012 at 11:31

  Sverige var egentligen inte värdar för Hockey-VM i år. Finland var värd. Länderna fick dock igenom att Sveriges gruppspel och två kvartsfinaler gick i Sthlm. Nästa år är Sverige ordinarie värdar och då kommer Finlands grupp och två kvartsfinaler gå där medan resten går i Stockholm. Enkelt va? ;)

 2. JJRauch
  27 maj, 2012 at 12:00

  I do not speak your language, but I say that Loreen is magnificent, your country also. Kisses

  Grosses bises de Cannes

  • 27 maj, 2012 at 13:01

   Yes she is, we all love her!

 3. alex
  27 maj, 2012 at 13:34

  Naturligtvis så ska eurovision förläggas till malmö och inte fjollträsk. Närheten till kontinenten är helt klart att föredra.

  Malmös arena lär vara ledig då det inte går så bra för ett visst hockeylag…

  • 27 maj, 2012 at 13:46

   Men en eurovisonsfinal kan inte förläggas till Skeune !? Har du inte hört hur de pratar därnere? Dessutom har de rätt udda åsikter om invandringen… Nationalisterna skulle väl aldrig köpa att 46 länder kommer dit?? Då får ju rasistpartiet fnatt i den staden ??

   :-P

   • Marcus R
    27 maj, 2012 at 16:02

    :(

    • 27 maj, 2012 at 16:17

     :-) :-)

 4. Martin
  27 maj, 2012 at 14:38

  Det bästa vore förstås att flytta hockeyn från Globen till hockeyarenan i Malmö som är ÖVERLÄGSEN på alla sätt. Globen är så ’fel’ för hockey att man mår dåligt av att se matcher som spelas där.

  • lingon
   27 maj, 2012 at 20:09

   Det var väl en utmärkt idé! Så får fler vara med. Kan inte Göteborg oxo få något att glufsa i sig?

 5. Josef Boberg
  27 maj, 2012 at 18:55

  Läs reglerna för kommentarer! / Jinge

 6. André
  4 juni, 2012 at 15:41

  Min åsikt är att Eurovision ska sändas i huvudstaden. Allt annat är uteslutet.

  Men jag tycker också att det är bra att Ericsson Globe är upptagen. Anledningen till detta är för att Globen är lite… old post. Azerbajdzjan byggde ju en helt ny och minst sagt modern arena. Vi borde använda oss av en ny och modern arena också för att visa på ökat intresse. Friends Arena låter som det bästa alternativet för ESC 2K13 och det enda som bekymrar mig lite är gräset. ESC har ju ingenting med gräs att göra så det skulle verka lite ocharmigt. But what are you going to do, right?

  • 4 juni, 2012 at 15:53

   Jag tror att man lägger ut presenningar eller ett golv. Är det inte meningen att det ska vara konstgräs där?

Comments are closed.