Loreen kom, sågs och – Ägde!


Det var en mäktig schlagerfestival, och att rätt låt vann var det ingen som helst tvekan om, det kändes rätt att babusjkorna kom på en mycket hedervärd andraplats. De hade vunnit om inte Loreen och Euphoria hade råkat vara med i samma tävling år 2012.

Själv följde jag Twitter samtidigt som jag tittade på finalen, hashtaggen #sweden gick bananas, det kom så många kommentarer att man inte hade en chans att läsa ens hälften. När jag lyssnade på Loreens melodi och sedan tittade på datorn så hade det kommit närmare fyra hundra twitterkommen-
tarer på bara en minut. Det var mäktigt och det visade också på den enorma överlägsenhet som Twitter har framför Facebook, den enda som åstadkom något som var överlägset det trycket var just Loreen. Jag har aldrig tidigare sett en artist som så totalt ägde en scen som Loreen, och som så totalt ägde publiken.

Men det var inte alla som jublade. En Sverigedemokrat med en framträdande plats i partiet uttryckte missnöje med Loreen, han ansåg dessutom att det är för dyrt att ordna Eurovisionsschlagerfestivalfinalen 2013, men det var givetvis inte där skon klämde. Ränderna går aldrig ur om man har den sortens åsikter som medlemmarna i det sällskapet har.

Föga överraskande så är det inte bara twitterläsarna som har gått bananas, vid en snabbkoll av tidningarna så kan man konstatera att vi ska vara glada över att de säljer allt mindre lösnummer. För idag konsumerar de kubikmeter av trycksvärta – i sekunden. Därför är Internet ett mer miljövänligt alternativ faktiskt.

it Andra om: , , , , , , , ab1234567 sr1 gp123 dn123456 svd12345678


4 svar till “Loreen kom, sågs och – Ägde!”

  1. För en gångs skull tittade jag på ESC igår. Jodå, det fanns flera låtar jag gillade, förutom Euphoria (som nästan spelats sönder på de kommersiella radiokanalerna – men den ÄR bra i sin genre). Där fanns förstås de ryska gummorna, så söta och levnadsglada, där fanns den spanska balladen, snyggt framförd. Där fanns den franska låten och den italienska, med en alldeles för oblyg Amy Winehouse-kopia, men hon kunde sjunga. Så gillade jag faktiskt den estniska låten och den serbiska var inte så dum. Men resten, nja. De irländska tvillingarna var helt hysteriska, Humperdinck visade att gammal inte alltid är äldst, han missade många toner.
    Bra att det visade sig för en gångs skull att det inte måste till fyrverkerier, vickande höfter, korta kjolar och annat krafs för att ”sälja” en låt.

    Loreen, du är en artist! Jag har kapitulerat totalt.

  2. […] it. Andra om: Loreen, Schlagerfestivalen, ESC, Eurovision Song Contest, Stockholm, Arenan, Jinge.se, Musik, Kultur, Television ab1234567 sr12 gp123 dn123456 svd12345678 Tags: Arenan, ESC, Eurovision Song Contest, Jinge.se, Kultur, Loreen, Musik, Schlagerfestivalen, Television […]