Wetterstrand contra Carlgren?

Nu börjar allt fler tidningar tala om Wetterstrandsef-
fekten, och personligen är jag övertygad om att det finns en sådan. Dessutom kan vi glädja oss åt att de främlings-
fientliga (normal svensk omskrivning för rasistpartiet) har backat till 3,2 procent, således klart under spärren till Riksdagen. Men det allra mest glädjande är förstås att Kristdemokraterna nu ligger klart under fyraprocents-
spärren.

Expressen: ”Det ser fortfarande mycket tufft ut för den borgerliga alliansen. Avståndet mellan blocken ökar kraftigt – till de rödgrönas fördel. Detta visar Expressen/Demoskops mätning för april. Miljöpartiet får den högsta noteringen någonsin i Demoskop. För en månad sedan var avståndet mellan blocken 5,6 procentenheter. Nu har avståndet ökat till 8,7. MP får rekordnoteringen 11,3 procent medan KD åter hamnar under riksdagsspärren. Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand: – Det är väl lite så att framgång föder framgång.”

Att KD är på väg ut betyder att de rödgröna enligt denna undersökning leder med 12.4 procent, orsaken till att man inte räknar så är förstås osäkerheten, men skulle KD och SD få fyra procent vore ledningen i praktiken ”endast” 7,6 procent.

Miljöpartiet är säkerligen värt sina framgångar, men jag undrar om inte Andreas Carlgren också bidrar till dessa, han är i rollen som miljöminister dokumenterat svag, något som rimligen borde leda till att fler funderar på vilket parti som kan axla rollen. Hur mycket det spelar in är omöjligt att bedöma, möjligen kan statsvetarna ha intressanta synpunkter efter valet, vi får väl se.

En annan intressant sak är att Centerpartiet tappat en halv procent och ligger nu 0,2 över. Skulle de också åka ut ur

demoskop
Se undersökningen i Expressen, klicka här!

riksdagen tillsammans med KD samtidigt som de främlings-
fientliga inte kommer in, ja då skulle Stockholm få se på firande på stadens gator på valnatten.

intressant Tags: , , , , , , , svd dn ab t

  3 comments for “Wetterstrand contra Carlgren?

  1. 10 april, 2010 at 14:24

    Man bör nog undvika att ställa allt för stora förhoppningar på politiken framöver, eftersom politikerna i stort sett saknar handlingsutrymme i vår globaliserade värld. Men om Alliansen försvinner så blir jag ju inte direkt ledsen. Det blir nog lite starköl på valnatten i alla fall…

  2. 11 april, 2010 at 19:56

    Hoppets färg är GRÖN!;-

  3. 12 april, 2010 at 23:13

    Om både C, KD och SD står utanför riksdagen den 19/9 så tror jag att jag kommer fira ihjäl mig! Då blir det åka av i svensk politik :) Det skulle betyda att det finns utrymmer för riktig förändring i Sveriges politik! De borgerliga i form av Folkpartiet och Morderaterna skulle inte få ett endaste dugg att säga till om i Riksdagen under 4 år!!! Heja heja, nu är det väl tyvärr knappast något att ens hoppas på, men det sista som överger människan är ju hoppet så tills den 19/9 så kan vi ju hålla tummarna :)

Comments are closed.