Vi ska vinna, säger Obama


Det som händer i Washington just nu är Business av usual, inget annat. Jag skrev ett inlägg på samma tema i förmiddags och antagligen kan jag kopiera det och posta det varje dag de närmaste åren.

AB: ”– Vi kommer att besegra er. USA:s president Barack Obama vände sig i sitt tal i Vita huset direkt till al-Qaida och Usama bin Ladin, när han presenterade sin strategi för Afghanistan.”

Att överhuvudtaget uttrycka sig på det sätt som han gör är osedvanligt korkat. Det är ingen homogen grupp krigare som smider ränker om att bomba Vita Huset, det är långt mer komplicerat än så. Det vi vet är att de grupper som går under franchisenamnet al-Qaida finansieras av prinsar i det saudiska kungahuset. Vill man göra något åt dessa så är en första åtgärd att jaga rätt på dessa prinsar och konfiskera deras förmögenheter.

Dessutom så ska USA o-ombett ge sin in i Pakistan, även bortsett från den moskébomb som exploderat idag så är extremismen tämligen spridd i landet. Under den förre presidenten, Musharraf, talades det ofta om att den pakistanska säkerhetstjänsten var djupt involverad i samarbete med militanta grupper i landet, något som gjort att blod har flutit kontinuerligt.

Det går inte att militärt besegra dessa grupper eftersom de inte uppträder i röd toppluva, eller någon liknande lätt igenkännbar utstyrsel. Obama fullföljer bara sina företrädares misstag, och de som


En bild på några av offren idag

hade hoppats att han skulle stå självständig gentemot det militärindustriella komplexet och krigshökarna hade fel.

Barack Obama är på god väg att ge olika militanta grupper i regionen mer bränsle för hatet mot västvärlden.

Andra om: , , , , , , , , , , , it Ab1 Db Dag Dn Svd

[tags]al-Qaida, Usama bin Laden, Obama, Pakistan, Afghanistan, Sverige, Vato, EU, Kolonialism, Högerregeringen, Islamism, Politik[/tags]


6 svar till “Vi ska vinna, säger Obama”

 1. Mycket bra skrivet! De går inte i röd toppluva. Speciellt inte alla kvinnor och barn som har dödat, 70-90 stycken åt gången. Man orkar inte med flera anledningar till sömnlösa nätter. De sätter hela världen i brand om de fortsätter så.

  Obama,hans företrädare och hans företrädares företrädare…hela vägen tillbaka till jag vet inte när, är nickedockor i händerna på dem som inte vill oss alla väl!

 2. Det här kommer att sluta illa. Jag tror att Vietnam incidenten kommer att upprepa sig, och igenom spel, musik, filmer och dokumänterer så kommer USA att se ut som ”the good guys”

  Men jag tror ej att detta kommer väcka gulfstaterna. Egypten har en allians med Israel/USA. Saudi Arabien är för fega, och Dubai har inte bra vapen resurser. Dom har väl satsat mer på byggnader och världsunder. Patetiskt!

 3. xxx
  Hade verkligen högre tankar om denne man, må han bevisa mig FEL i realpolitiken och dess konsekvenser.

  Pakistan´s fd ledare Pervez Musharaf borde blivit FNs Generalsekreterare.

  En av de få militär/politiker med freden som primär uppgift. (han har alltid haft jävligtx2 jobbigt läge)

 4. med Rahm Emanuel, son till den ökände Irgun-terroristen Benjamin Emanuel, som stabschef i Vita Huset undrar man vad detta betyder för politiken under den nya trevliga presidenten Obama.

 5. dessa förbannade wahabister som går ut och visar sin bild av islam, dom är inte helt oskyldiga till till världens hat mot muslimvärlden, inte nog med att dom är slaktande neandertalare, som pricken över iet för america och zionismså visar dom till 90 procent bara dessa mäniskor när man snackar om muslimer.