Välj ”Paggan” till S-ledare!


I dagarna läser jag på allt fler ställen att Leif Pagrotsky är en tänkbar efterträdare till Mona Sahlin, och ja, jag tror att han är rätt person för Socialdemokraterna.

Framförallt bygger jag min uppfattning på känslomässiga skäl, han verkar vara en rasande trevlig person och dessutom ser han ut som en liten mysfarbror. Jag är övertygad om att det inte bara är undertecknad som tycker det utan mängder av människor. Det är ju bara att se på Wikibilden här, en mysig gubbe helt enkelt.

Sedan har han definitivt de kvaliteter som (S) så innerligt väl behöver. Han är en mycket skicklig debattör och ideologiskt står han väl någonstans i mitten inom partiet. Jag vet ju inte, men jag kan inte tänka mig att han skulle ha någon större skara av ovänner heller, något som säkerligen bidrog till att fälla Mona Sahlin där bland annat facket i Skåne var negativa ända från början.

Möjligen, även om jag inte tror på det, så skulle han kunna bidra till en förnyelse av socialdemokratin, en återgång till talet om broderskap, jämlikhet och solidaritet. Skulle han lyckas med det så kan den borgerliga alliansen hälsa hem, dessutom skulle han plocka röster från samtliga partier. Själv skulle jag givetvis tvingas ta ställning till hur jag skulle lägga min röst, framförallt då det verkar som om Vänster-
partiet stelnat alltmer i formen.

Nu är det antagligen mycket begärt av ”Paggan” att han skulle locka undertecknad att överge det parti jag alltid har röstat på, men visst är det faktum att jag ens skriver det en indikation på effekten av personlig utstrålning? Men för mig räcker det gott med att sossarna får en partiledare som sänder starka signaler som berättar att alliansen får svårigheter i september 2014.

it , , , , , , , ab123 ex12 gp dn svd1 svt


15 svar till “Välj ”Paggan” till S-ledare!”

 1. Pagrotsky och Sommestad, och jag skulle åter kunna känna någonting som liknar förtröstan.

 2. Har träffat ”Paggan” och kan berätta att det är en mycket sympatisk och intellektuell herre som även jag som inte delar hans åskådning kan ha stor respekt för. Under den beskedliga ytan döljer en skarp hjärna, sanna mina ord :)

  • Ja, frågan är om det inte är den skarpaste kniven i den lådan. Bland en massa andra inte särskilt lika skarpa knivar, tja många av de andra är så oskarpa att de inte är särskilt användbara alls av kvalificerade hantverkare. Väljer S den kniven ja, då kanske man hänger kvar runt 30 % ännu ett tag, annars så kan inte jag se annat än det blir rena störtloppet utför opinionsbacken.

 3. Javisst kommer de upp på banan igen om Leif P väljs! Varför förstår inte socialdemokraterna själva det? Hur kan de ens andas om att välja t.ex. Ylva Johansson? Vilket vore rena självmordet. Starkt uttryckt men det är min åsikt.

 4. Kommer aldrig att ske att han blir partiledare för S. Han var ju emot EU-inträdet.
  Annars är han även en av mina favoriter till posten.

  • Det var ju hans tydliga avståndstagande från den nyliberala psuedodemokratiska kolossen €U som är hans största förtjänst i mina ögon. €U var och är ett nyliberalt projekt som sätter käppar i hjulet för att föra en riktig vänsterpolitik där FULL sysselsättning är överordnat det kontraproduktiva inflationsmålet.

 5. Leif Pagrotsky är ett intressant namn. Min slutsats är att alla de gamla förlorarna med i allra högsta grad Östros i täten måste bort från ledningen. Lyssna på Guteland och Holmberg. Eller för den delen Sommerstad och Pagrotsky. Där finns mixen som skall kunna fånga väljarnas intresse. Att nämna sådana hemska mediamoguler som Ylva Johansson med flera är som sagts rena självmordet. Förnya! Väck med det gamla! In med friska fräscha intellekt! Vi lever i 2011 års Sverige. Det gör inte gamla stofiler som Thage G Petersson. Förskräckliga skuggor från förr…..

 6. Jag tycker att sossarna behandlar ”nystarten” väldigt dåligt. Partiledarstriden verkar vara en strid på kniven mellan ett par gubbar ur sosseadeln som skall få sin ”förtjänade” partiledarroll och det utan att den ideologiska kompassen förankrats vare sig bland medlemmarna eller väljarna, vad kommer den nya ledaren ha att rätta sig efter, som det verkar nu; allt och inget! vem skulle vilja ha en ledarroll där det inte finns en förankrad kravprofil för ett annat syfte än för sin egen skull?

  I egenskap av borgerlig väljare borde jag jubla men jag ser inget positivt i att folk tappar förtroende för det politiska ledarskapet, Pagrotsky verkar i mina ögon vara ett steg i rätt riktning mot en situation där politiken kan utgöra ett forum för konstruktivt tänkande och resulterande diskussion snarare än maktintriger.

 7. Jag tror att Pagrotsky är en av de socialdemokrater, tillsammans med Jan Eliasson (men han är tyvärr för gammal för partiledarposten), som icke-socialdemokrater har störst förtroende för. Däremot är han nog inte lika uppskattad i de egna leden. Men vill man ha en ledare för att locka över de som står mitt emellan blocken och tvekar är han rätt val. Jag hoppas att de väljer honom.

 8. Ja Pagrotsky är helt klart min favorit också, med Lena Sommestad som backup. Jag tror det skulle kunna bli bra. Östros, Ylva Johansson m.fl. har inte skuggan av en chans att engagera folk alldeles oavsett hur kompetenta de må vara och därmed faller de bort som jag ser det.

  Alla som är intresserade av att SAP ska få starkast tänkbara partiledare bör omedelbart gå in på:
  http://www.socialdemokraterna.se/forandring/Ge-oss-dina-synpunkter/
  och lobba för detta (ja jag har redan gjort det).

  De måste få helt klart för sig vad alla presumtiva väljare tycker och inte tycker. Det är 3½ år kvar till nästa val och det är dags att börja mobilisera stenhårt redan nu om det ska finnas någon chans att få bort tomtarna som sitter vid makten nu. Ytterligare en alliansperiod skulle vara en katastrof för många utsatta människor. Nu är det dags för en förändring.

 9. Han är visserligen en hästhandlare som efter Seattle 1999 skällde ut demonstranterna för att de hade hindrat ett avtal som skulle ha varit så bra för de fattiga länderna – när det i verkligheten var de fattiga länderna som hade satt sig på tvären. Men visst är han trevlig. Och han är emot EMU. Och han är en mittfältssosse. Men eftersom han är emot EMU lär han vara omöjlig.