Valfläsk-Crescendo

Missförstå mig rätt, jag är absolut övertygad om att pensionärer bör betala samma skatt som löntagarna. De har redan sin yrkesverksamma tid bakom sig och ska inte straffas för det.

Men det blir lite mycket, igår stod Reinfeldt framför den nya bakgrunden till partiet, en ljust blå fond i stället för den mörkblå som partiet normalt förknippas med. Han sade ungefär samma sak fast med tillägget – om Sverige har råd. Nu vet jag inte om Mona Sahlin har gjort den reservationen men hon kan knappast ha menat att de skulle sänka skatten om de inte hade råd.

Jag tycker att det är rätt tröttsamt att vara utsatt för den sortens fagert tal lagom till valrörelsen. Alliansen hade kunnat göra något för dem som har sämst ekonomi, men de valde att låna pengar för att sänka skatten för dem med bäst ekonomi. Det visar tydligt var deras tyngdpunkt i politiken finns, och ska vi lita på Sahlin så visar hon på en annan prioritering, en mycket viktig skillnad dessutom. Men de rödgröna går inte till val på en återställarpolitik, de törs de inte på grund av att det skulle skrämma storstadsväljarna. Det ser illa ut redan utan den sortens löften, kan man ana.

Problemet med ett stort antal vallöften är att folk helt enkelt glömmer bort dem. Själv oroar jag mig för att det ska fortsätta på samma sätt framåt valet, då är det inte bara undertecknad som gäspat käken ur led utan även halva

Valfläsk
svenska folket. Kanske vi borde kräva ett par politikfria dagar i veckan, eller valfläskfria dagar i alla fall?

it , , , , , , , , , , , ab12 ex12 dn12 svd12

  10 comments for “Valfläsk-Crescendo

Comments are closed.