Uselt Melodi-SM i Örnsköldsvik

Så har jag återigen tittat på Schager-SM men kan efter åtta låtar konstatera att inte en enda av dessa platsar i Globen. Inga medryckande melodier, inget framförande som stod ut vid sidan av de andra. Inte en enda melodi som kan betraktas som ens halvhyfsad.

Dessutom så har de tre programledarna väldigt svårt att fylla företräderskans roll. Petra Mede var ett lyckokast från SVT:s sida och det förvånar inte att de försöker ersätta henne med TRE nya programledare, men tyvärr lyckades det inte. Det kändes krystat och när publiken i ishallen i Örnsköldsvik täckte sina huvuden med olikfärgade papper. Då var det nog fler än undertecknad som undrade. Inte med ett ljud för-
klarades saken vilket gjorde det hela än mer obegripligt. Man hade visserligen lyckats få publiken att vifta med ballonger i luften, men det verkade lika spontant som vaktavlösningen på Stockholms Slott.

Kommer fortsättningen av Melodi-SM att vara lika krystade föreställningar, samtidigt som musiken fortsätter att vara usel, ja då riskeras hela projektet med Melodischlagerfestivalen för svenskt vidkommande. Förhoppningsvis så kommer de när-

schlager-sm

maste veckorna lättas upp av en eller annan trallvänlig låt, om inte så är det kokta fläsket stekt.

intressant Tags : , , , , , , , , , ab1234 svd1 dn1gp t

  15 comments for “Uselt Melodi-SM i Örnsköldsvik

 1. Urban
  7 februari, 2010 at 08:25

  Ja det var märkligt att varenda låt var så svag, inte en enda kommer att gå upp på någon lista. Upphaussad soppa som var kokad på en spik. Blir det inte bättre än detta så kommer ingen publik finnas kvar den tredje omgången.

  • 7 februari, 2010 at 22:03

   hej
   du behöver ju inte titta byt kanal
   hälsningar Kristina

 2. Pingback: Calle S
 3. Sniff
  7 februari, 2010 at 10:02

  Jodå visst kommer det finnas publik. Det som verkar gå hem i stugorna är möjligheten att kommentera allt som är dåligt-sämre-sämst. Jag har vänner som sitter bänkade i en veritabel orgie av gallaspyende, nedsköljd av chips och öl/vin. Blir nästa låt ännu sämre eller like usel? Alltid går det hitta något som man kan kommentera och kritisera. Jag vet inte hur det är i de andra nordiska länderna men i centraleuropa Tyskalnd, Tjeckien m.m. har många av mina vänner aldrig sett eller vet om att melodifestival eller eurovisionsfestival existerar. De känner igen låtar men inte att de kommer från en så kallad ”tävling”.
  Vi är alla olika men detta är en konstig vårföreteelse som borde få lite mindre utrymme i våra liv.

 4. coosybear
  7 februari, 2010 at 10:09

  Allvarligt så har ni nog prb med smaken när det gäller musik & borde nog kolla upp om ni inte är tondöva oxå pinsamma människor som inte gör annat än klagar på allt i detta landet.
  OM ni inte tyckte att Anders starka röst ägde & att låten andades melodifestival ,hade underbar refräng såå vacker var den & likaså ,skönt sound & bra text. Även Jessicas låt var jättevacker & såå fin text på den. Olas var tuff & cool, singel var me cool,hot hot hot gick oxå att lyssna på. Gör egna låtar ni som klagar säger jag bara.. Som om ni kan bättre än detta som visades igår.. mm sure ..varför skickade ni inte in era bidrag istället då för?? Klagomänniskor.. Ne vi svenska folket borde skämmas så uselt vi röstar !!.. Road salt var bland de allra sämsta jag gört i en melodifestival ,herregud liksom.. höll på att somna av dyngan.. men så blir det när massa snorungar ringer/messar sina röster massor med ggr.. då går sån dynga vidare.. sångaren i pain of salvation såg mest ut som han skulle börja gråta & som att han ville därifrån så fort som möjligt… OMG vilken skit den låten var!!

  • Mona
   7 februari, 2010 at 15:51

   Jessicas låt var extremt dåligt hantverk. Fruktansvärt usel, omusikalisk, löjligt enkel text som kunde skrivits av en tredjeklassare – begriper inte att hon lånar sin röst till sån dynga. Jenni Silver ska man inte ens tala om – hur människan på fullt allvar kan spöka ut sig på det viset är helt sinnessjukt. Hur tänkte hon? Hårdrocksbandets låt var som ett långt intro som aldrig kom igång.
   Salem var den enda som andades lite kvalitet. Och Linda Pritchards röstprestation var kanon. Men hon fick inte ens komma vidare. Ofattbart att en jury kan välja ut så fruktansvärt dåliga låtar av 3.000 bidrag.

   • coosybear
    7 februari, 2010 at 17:26

    Till Mona ! Skriv en egen låt & skicka in om du tror du kan göra bättre än vad Jessica andersson gjorde med sin underbara röst & utstrålning klagomänniska!! Den var jättevacker & en underbart fin ballad som satt klockrent i både början,refrängen & avslutet! Lyssna på texten oxå ,hur vacker den är.. eller är du för tondöv & inte fattar engelska för att inte kunna lyssna på den? Verkar inte bättre Mona. synd om dej isf.. du tillhör alla dessa människor i vårt land som klagar över allt säkerligen.. klagar du oxå när det e för varmt /kallt väder,& när vi har för mycke/lite snö oxå? Nej jag tycker du ska skriva en låt som överträffar både Anders & jessicas bidrag & sen kan du ju sjunga den själv så har jag nåt att skratta åt isf..:)

  • 7 februari, 2010 at 21:59

   Jag håller med dig Jag tyckte Anders var bäst!! vilken vacker låt
   du skrev precis som det vore jag själv som skrivit, helt i min smak och du har så rätt!
   det är fel att massa småungvar skall ringa in o rösta
   det borde vara en jury istället

   Hälsningar Kristina

 5. coosybear
  7 februari, 2010 at 10:20

  Är det inte att det är för mycke/lite snö,för varmt/kallt i detta landet så är det alltid nåt annat vi klagar över.
  Vi svenskar är superbra på att göra detta.
  Vi blir aldrig nöjda oavsett hur bra något är liksom.
  Pinsamt att klaga på låtar som har gjorts för att representera vårt lands färger.
  Gör egna istället säger jag bara till alla som klagar!!

  • BiggieG
   7 februari, 2010 at 22:03

   Inse att alla låtarna var skit hur mycket du än önskar att de inte var det. Skickar man någon av dem till Europa hamnar de garanterat bland de 5 sämsta.

 6. 7 februari, 2010 at 11:34

  Ja men att låtarna suger är inget konstigt. Sverige har ju inte fått fram nån ordentlig dänga på evigheter.
  Men nån gång ibland så får vi fram en stark låt och då brukar vi också vinna- tålamod säger jag bara.

  Dolph äger

 7. irene viberg
  7 februari, 2010 at 14:57

  Pogramledarna var pinsamma .Den som uppförde sig som man ska var Måns. Han kan säger klara det bätre själv. än då dår fjatarna. iv

 8. coosybear
  7 februari, 2010 at 17:29

  Till Irene ansök till SVT & bli en programledare du själv istället då om dem inte dög igår.
  Dom gjorde sitt bästa alla 3, dåre kan du vara själv, klagomänniska.

 9. Mikael
  7 februari, 2010 at 20:04

  Knappt har Dansbandskampen klingat av innan det är dags för nästa öronplåga. Why meee, why meee?!?

 10. 8 februari, 2010 at 00:45

  Jag är också en av de som brukar sitta och njuta av att spy galla över skiten som diktatorn Christer Björkman satt ihop, men har till och med förlorat intresset av att göra det de senaste åren. Melodifestivalen har kanske aldrig varit någon musikalisk höjdpunkt egentligen, men enstaka guldkorn har ju funnits de allra flesta år ändå. Jag förlorade dock det riktiga intresset redan för över 10 år sedan då orkestern försvann. Dvs. den sista delen av tävlingen som krävde både talang och kunskap (i form av både musikerskicklighet och arrangerings/orkestreringskunskap). Sveriges största karaoketävling är vad det har blivit och enligt mig ett musikaliskt skämt. Synd bara att många etablerade och duktiga artister som kan så mycket bättre ställer upp med halvtaskiga låtar som de inte kunnat sälja på något annat sätt (exempel är ”The Ark” för några år sedan och Salem Al-fakir i år) men med draghjälp av melodifestivalen kan de tjäna några kronor på saker som annars hade åkt ner i papperskorgen.

Comments are closed.