Usama bin Laden – dödad av USA


Nu i Ekots morgonsändning 05.00 så berättade man att Barack Obama ska hålla ett tal till nationen när som helst. Det han ska berätta är att Usama bin Laden dödats av en amerikansk patrull och militären har tillvaratagit hans kvarlevor. Han dödades på ett gods utanför Islamabad i Pakistan.

Ekot: ”Ledaren för terrornätverket al-Qaida uppges vara död. Beskedet kommer att presenteras av USA:s president Barack Obama i ett extrainsatt presskonferens, säger amerikanska regeringskällor till olika nyhetsbyråer.”

Det skulle tveklöst ses som en framgång för president Obama, men tills vidare så föredrar jag att tro att han redan dog år 2002 antingen som en följd av amerikanska bombningar av Tora Tora-bergen eller av en bristande njurfunktion.

Ska man tro att det tog USA tio år att leta rätt på bin Laden, och sedan lyckas ta livet av karlen, det vet jag inte om jag ska tro på, dessutom så undrar jag hur de ska lyckas bevisa att det är rätt person? DNA-analyser skulle givetvis kunna bekräfta saken, men hur många kommer att lita på DNA-analyser gjorda av USA? Jag vet inte, men det är lite för otroligt för att vara sant.

(Just nu kör alla de stora nyhetsförmedlarna Breaking News med detta innehåll..)

it Andra om: , , , , , , , ab1 ex dn svd sr gp dagen svt


29 svar till “Usama bin Laden – dödad av USA”

 1. Ja det är tveklöst en framgång för Obama, om det nu stämmer. Det kan han ju behöva i nuläget.

 2. Något faktiskt resultat lär det ju inte ha. För det första så är ju i sort sett alla dessa terroristgrupper decentraliserade och inte beroende av någon ensam ledargestalt, och därtill har han ju inte gjort mycket mer än tillfört lite Saudiska pengar och sporrat på någon galning här och där, och legat ganska lågt under de senaste åren.

  Det enda reella resultatet kommer vara att skapa en nationalistisk stämning i USA.

  • Det enda reella resultatet kommer vara att skapa en nationalistisk stämning i USA.

   Ja, och kan man verkligen vara säker på att UBL verkligen var inblandad?

    • Jag vet, jag hörde oxo det. Men att hålla på och uppdatera hela tiden är pyssligt..

     Konspirationsteorier, ptja, om det verkligen är det. Vet DU det ??

  • Bra kommentar, men skriv om den med lite mindre flames! / Jinge

 3. Osama bin Laden är död sedan länge och kriget mot terrorismen bygger på en stor bluff.

 4. dödad av USA? Nej, han blev MÖRDAD av USAs lakejer. Det är bara propaganda att skriva att han blev dödad. USA har mer blod på sina händer än någon annan regim eller organisation, och det är bara tragiskt att de nationalistiska och anti-muslimska stämningarna nu åter blommar upp i USA och Europa.

 5. Oj 1 april idag! Bara en månad och en dag för sent! ;-)
  Tror på detta lika mycket som på jultomten. En lagom söndersprängd kropp kan bli vem som helst med cias hjälp. Tycker det är pinsamt hur omvärlden tittar på världens ”mäktigaste” land och skrattar åt deras självbedrägerier och iscensättningar.

 6. Enlig franska tidningar är han ju död sedan flera år. Jag tror på det här när de presenterar bärande bevis, dvs när han ligger på lit de parade inför världens medier. Om ens då.

  • Jag har sett en bild med ett skjutet Bin Laden ansikte. Visst, ganska likt, men karln ser mindre ut och yngre än han borde vara vid det här laget.

 7. Det finns ett dokument som bekräftar att Osama Bin Ladin har dött 2001 av naturliga orsaker och begravdes i Afghanistan
  Om Obama talar sanningen då måste USA visa den döda kroppen för allmänheten och så har amerikanerna alltid gjort när de dödar eller tillfånga tar en fiende

  Vill USA och Israel provocera muslimerna för att angripa USA och sedan iscensätta en falsk attack som en hämnd mot alla muslimska nationer för att rättfärdiga ett stort krig
  Om Bin Ladin varit vid liv då skulle han aldrig har varit tyst under alla dessa år , Bin Ladin brukade skryta om Al Quaidas attacker över hela världen

  Om Obama vill vara en trovärdig då måste han visa kroppen för att övertyga om världen att det var just Osama Bin Ladin och ingen annan
  Fram till bevis

 8. Latuff var snabb med att komma med en bildkommentar till denna nyhet, jag var givetvis lika snabb på att lägga in den.. :-)

 9. Enligt konspirationsteoretikern no 1, Alex Jones, som säkert har mycket kontakter och snokar upp en hel del av värde även om mycket överdrivs av hans något paranoida fantasi, så skulle Bin Ladin ha avlidit av njursjukdom och komplikationer i lungorna 2002. CIA skulle sedan ha fått tag på kroppen och haft den nedfrusen, som ett ess i rockärmen att eventuellt ta till och visa upp om Bush skulle riskera att förlora valet 2004.
  Nu blev det Obama som fick ta till det för att lugna upprördheten rörande hans nyligen uppvisade födelseattest som många påstår sig se är en uppenbar förfalskning.

 10. Nu hävdade bin Ladin själv, ganska direkt efter attentaten, att han inte hade med 9/11 att göra, men att han välsignade handlingen. Men nu hade ju USA bestämt sig för att det var han som planerade dådet. USA:s ledare är rent otroliga vad gäller att ljuga och luras.
  Vi får dessutom höra att bin Ladin omedelbart begravts och sedan har kroppen kastats i havet. Som sagt, vem tror på den här historien? Inte jag.

  • Vi får dessutom höra att bin Ladin omedelbart begravts och sedan har kroppen kastats i havet.

   Källa?

 11. Jag ser detta som en pyrrhusseger för USA, för kostnaden att jag Osama i människoliv och resurser har varit enormt högt, ingen man är värd det priset.

  Jakten på honom har också skapat mer fiender till USA en vad Osama själv skulle ha klarat av att göra om man hade ignorerat honom.

  Nu finns det en risk att Osama blir en symbol för kampen mot USA när de dödade honom och inte fångade honom och gav honom en rättegång.

 12. All världens media har meddelat att amerikanerna kastat kroppen i havet.

 13. synd för USAs militär-industriella komplex, han var värd mer för dom levande än död.

  men USA kanske hade liket ett tag, men tröttnade på att ”Israel” hittade nya ljudinspelningar med honom så de fick helt enkelt döda honom igen?

 14. Man dumpade kroppen i havet därför att inget land ville ta emot den. Har man verkligen hunnit fråga all världens länder under tiden mellan 05.00 och 08.00 typ? Och är det inte ganska misstänksamt att dödandet av Gadaffis barn och barnbarn hamnat helt i skymundan av det här? Den nyheten drunknar i allt brus. Nu blir självaste Gadaffi den som tar över Osamas kamp, skulle jag tro.

 15. Om nyheten på något sätt är falsk kommer Obamas politiska motståndare givetvis att ta tillfället i akt. Kan de visa att Obama ljuger så förlorar han nästa val. Eller?

 16. Det är ingen skada att Bin Laden är död. Terrorismen för inge bra med sig. Men USA:s regering ocm militär är ännu större som terrorister än Bin Laden, med uppemot 1 miljon döda i Irak, flera tusen i Afghanistan, 1-3 miljoner i Sydoastasien-krigen, samt diverse andra krig, statskupper och stöd åt sådana, allt i en strävan efter största möjliga kontroll över marknader och råvaror; olja i Irak och gas i Afghanistan. De förarlösa planen ”drones” dödar många civila, tortyren har fått ett ansikte genom USA:s regring och rättsäkerheten också i den s.k. demokratiska världen (Guantamo, diverse hemliga fängelser). Bekämpa terrorism – bekämpa då USA-imperialismen

 17. sluta med konspirationsteorier, Bush och de konservativa drömde om att döda Bin Laden,
  för att inte förlora makten till Demokraterna,

  jag är säker på att de fick rätt man, det som å andra sidan är intressant är hur lyckades han med konststycket att bo i en lyxvilla 5 mil utanför Islamabad, i en stad som hyser stor militärbas,
  och i ett polisstat med mycket angiveri, säkerhetspolis, etc.

  det finns två möjligheter

  1. vissa inom pakistansk militär hjälpte bin Laden, då de hatar USA och sin egen president

  2. både USA och Pakistan ville ha koll på honom, kunna avslöja hela AL KAIDA nätverket

 18. Skall man tro tidningen Guardian så är det fotografi som visas i tidningen (jag vet inte om det cirkulerar flera) ett falsifikat.
  Man har korsat en annan persons blodiga ansikte med en bild av bin Ladens levande ansikte.
  Att lita på amerikansk propaganda är det sista jag gör. Vad som är sant om bin Ladins död har jag annars ingen åsikt om.
  Nu kan amerikanarna äntligen lämna Afghanistan, Irak och Pakistan. Anledningen till att man är där är ju att jaga bin Laden.
  Eller….?